چین و روسیه همچنان در صدر تهدیدات ناتو قرار دارند-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

چین و روسیه همچنان در صدر تهدیدات ناتو قرار دارند

براورد نشست ناتو در لندن نشان می دهد که علی رغم شکاف فزاینده در این پیمان نظامی، همچنان روسیه و چین در صدر تهدیدهای اعضای ناتو قرار دارند. قدرت نظامی روسیه و جایگاه بلامنازع اقتصادی چین، بیش از هر زمان ناتو را نگران ساخته است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 05
کد خبر: ۲۹۸۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید بر میزان شکاف ها در میان رهبران ناتو به نحو فزاینده افزوده شده است. شعار اول آمریکای ترامپ در کنار تلاش او برای اخذ بیش از پیش مطالبات مالی از اروپا موجب شده تا رهبران قاره سبز در راستای ایجاد سازوکاری نظامی مجزا از آمریکا گام بردارند.


اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه مبنی بر مرگ مغزی شدن ناتو به رهبری آمریکا اگرچه با انتقادات برخی رهبران اروپایی منجمله مرکل مواجه شد، اما بیانگر آشکار شدن بیش از پیش جدال ها میان واشنگتن و بروکسل است.

پیش از این دبیر کل ناتو، با اشاره به حمله ترکیه به سوریه بدون هماهنگی با ناتو، گفته بود: "حمله ترکیه به شمال سوریه توسط بسیاری از کشورهای ناتو محکوم شد. بدیهی است که موفقیت ها در مبارزه با دولت اسلامی نباید به خطر بیفتد، وضعیت پرتنش بشردوستانه نباید بدتر شود. با این وجود حداقل ما شاهد کاهش خشونت در شمال شرقی سوریه هستیم و تلاش های جدید برای یافتن راه حل سیاسی شکل گرفته اند. باید دانست که ترکیه یک متحد مهم است. "


رهبران ناتو در حالی این روزها و به مناسبت هفتادمین سالروز تاسیس بزرگترین سازمان نظامی جهان در لندن گردهم آمده اند، که سازمان یاد شده بیش از هر زمانی در لبه پرتگاه نابودی و از هم گسیختگی قرار گرفته است. در ادامه به بررسی رویدادهای آخرین روز نشست ناتو می پردازیم.

 

نخست وزیر انگلیس نسبت به تهدیدات نوظهور هشدار داد

 

«بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس در جریان نشست ناتو اعلام کرد که اعضای این سازمان همچنان نسبت به تعهدات خود ثابت قدم هستند.

 

نخست وزیر انگلیس همچنین بر لزوم پاسخ ناتو به تهدیدات نوظهوری نظیر جنگ‌افزارهای هیبریدی و تکنولوژی‌های مخرب نظیر [حوزه‌های] سایبری و فضایی تاکید کرد.

 

جانسون موضوع تمسخر ترامپ در حاشیه اجلاس ناتو را نیز موضوعی بی معنی عنوان کرد.

 

جانسون همچنین در ادامه افزود: نشست چهارجانبه سران ترکیه، آلمان، فرانسه و انگلیس بسیار خوب و سازنده بود. این دیدارها ادامه خواهد یافت و قبول داریم که ترکیه بابت میزبانی از ۴ میلیون پناهجو با فشار و مشکلاتی عدیده مواجه است. گروه پ.ک.ک نیز تهدید واقعی برای این کشور به شمار می رود.

 

نخست وزیر انگلیس علاوه بر این گفت: تلاش می کنیم در جریان برنامه ها و اقدامات آینده ترکیه در شمال سوریه قرار بگیریم، چون خواهان رفع سوءتفاهم میان کشورهای عضو پیمان ناتو هستیم.

 

این اظهارات جانسون در حاشیه اجلاس ناتو عنوان شده است که از چند روز گذشته در لندن، پایتخت انگلیس جریان دارد.

 

نشست امسال ناتو که همزمان با هفتادمین سالگرد تاسیس این پیمان نظامی برگزار شده است، در شرایطی بوده است که این سازمان از برخی اختلاف نظرهای داخلی رنج می‌برد.

 

اردوغان با نخست‌وزیر یونان ‌دیدار کرد

 

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه امروز چهارشنبه و در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو پیمان ناتو در لندن با «کریاکاس میتسوتاکیس» (Kyriakos Mitsotakis) نخست وزیر یونان دیدار و گفتگو کرد.

 

این دیدار پشت درهای بسته صورت گرفته و حدود ۹۰ دقیقه به طول انجامید.

 

مولود چاووش‌اوغلو، برات آلبایراک و خلوصی آکار وزرای امور خارجه، خزانه‌داری و دفاع ترکیه و بنعلی ایلدریم نماینده مردم ازمیر در پارلمان در این دیدار اردوغان را همراهی کردند.

 

گفتنی است، نخست وزیر یونان یکشنبه هفته جاری اعلام کرده بود که در صدد است تا برای حل مشکل این کشور با ترکیه از اعضای ناتو کمک بگیرد.

 

نخست وزیر یونان در این خصوص گفته بود که از اعضای دیگر ناتو درخواست خواهد کرد تا در مواجهه با ترکیه و تلاش این کشور برای تجاوز به حاکمیت یونان به ویژه توافق اخیر ترکیه با لیبی در محدود کردن مرزهای دریایی در دریای مدیترانه، از آتن حمایت کنند.

 

وی در ادامه اضافه کرده بود: وقتی یکی از اعضای ناتو آشکارا قوانین بین المللی را نقض کند، این ائتلاف نظامی با رویکردی خنثی که به ضرر یونان است‌، نمی‌ تواند بی‌ تفاوت بماند.

 

ترامپ کنفرانس مطبوعاتی پایانی نشست ناتو را لغو کرد

 

ترامپ به دلایل نامعلوم کنفرانس مطبوعاتی پایانی نشست هفتادمین سالگرد سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که در لندن برگزار شد را لغو کرد.

 

ترامپ در پیامی توییتری با مهم نبودن نشست پایانی ناتو گفت: «بعد از اتمام جلسات امروز به واشنگتن باز می‌گردم. در پایان کنفرانس ناتو نشست خبری نخواهیم داشت چون ظرف دو روز گذشته بارها کنفرانس خبری داشته‌ایم. سفر همه به سلامت.»

 

کنفرانس مطبوعاتی ترامپ قرار بود پس از یک سری جلسات دو جانبه میان اعضای ناتو از جمله "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان و "جوزپه کونته" نخست وزیر ایتالیا برگزار شود اما ساعاتی قبل از برگزاری کنفرانس مطبوعاتی فیلمی از «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا بعد از دیدار دو جانبه با «دونالد ترامپ» در جمع «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه منتشر شد که وی درحال تمسخر ترامپ است.

 

ترامپ نیز در واکنش به همین موضوع نخست‌وزیر کاناد را فردی دو رو توصیف کرد.رییس‌جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که درباره سخنان ترودو که ظاهراً در حال تمسخر ترامپ است چه نظر دارد گفت: «آو آدم دو رویی است.»

 

ناتو باید دیدگاه‌های ترکیه را لحاظ کند

 

«آندژی دودا»، رئیس‌جمهوری لهستان، امروز -‌چهارشنبه- گفت که دیدگاه ترکیه باید در بحث‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مورد لحاظ قرار بگیرد. این در حالی است که طی نشست این سازمان در لندن، ترکیه توافق کرد که از طرح دفاعی ناتو برای لهستان و حوزه بالتیک حمایت کند.

 

دودا گفت که گرچه این کشور با روسیه بر سر برخی مسائل اختلاف دارد و شماری از اقدام‌های مسکو غیرقابل‌قبول است، اما این دو کشور همسایه هستند.

 

از زمان الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴، غرب موضعی بازدارنده در قبال این کشور اتخاذ کرده است.

 

امانوئل ماکرون:با ترکیه نمی‌توان بر سر تعریف تروریسم به توافق رسید

 

«امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهوری فرانسه، امروز -‌چهارشنبه- در حاشیه نشست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد که بر سر تعریف تروریسم «نمی‌توان با ترکیه به توافق رسید.»

 

پیشتر، ماکرون گفته بود که اعضای ناتو «تعریف یکسانی از موضوع تروریسم ندارند.» وی همچنین عنوان کرده بود که فرانسه بهای مبارزه با تروریسم را با «جان سربازانش» داده است.

 

دیدار دوجانبه اردوغان و پوتین در حاشیه نشست ناتو

 

ترکیه اعلام کرد که «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهوری این کشور و «دونالد ترامپ» همتای آمریکایی وی، امروز –چهارشنبه- در حاشیه نشست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دیداری «بسیار مفید» داشتند.

 

ترکیه اعلام کرد که این دیدار نیم ساعت ادامه داشت.

 

مجارستان مانع عضویت اوکراین در ناتو است

 

وزارت امور خارجه مجارستان با انتشار بیاینه‌ای اعلام کرد: تا زمانیکه اوکراین شرایط قانون زبان اقلیت ها را به حالت قبل باز نگرداند، از عضویت این کشور در ناتو جلوگیری خواهیم کرد.

 

دو کشور اوکراین و مجارستان سالهاست که با یکدیگر در موضوعات مختلف از جمله حقوق اقلیت‌ها اختلاف دارند. در حال حاضر ۱۵۰ هزار اقلیت مجار ساکن اوکراین هستند و بوداپست می‌گوید که کی‌یف حق آموزش اقلیت مجار با زبان مادریشان را از آنها سلب کرده است.

 

مجارستان بارها به اوکراین درباره احترام به حقوق اقلیت ۱۵۰ هزار نفرۀ مجار هشدار داده و تهدید کرده است که در تلافی، مانع به نتیجه رسیدن تلاش‌های اوکراین برای عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا خواهد شد.

 

پیش از این دبیرکل ناتو اعلام کرده بود که اوکراین می‌تواند تا سال ۲۰۲۴ میلادی با رساندن استانداردهای ارتش خود به سطح سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، به عضویت ناتو درآید.

 

در عین حال موضوع عضویت اوکراین در ناتو در اجلاس سران این سازمان در لندن نیز مورد بحث قرار گرفت، هرچند مجارستان به شدت با آن مخالفت کرد.

 

ترکیه از طرح‌های حمایتی ناتو برای بالکان حمایت کرد

 

«گیتاناس نوسدا» رییس‌جمهوری لیتوانی در بیانیه ای خاطر نشان کرد: این یک دستاورد بزرگ نه تنها برای کشور ما بلکه برای کل منطقه است، زیرا امنیت شهروندان ما را تضمین می کند.

 

پیش‌تر ترکیه اعلام کرده بود در صورتی که اعضای ناتو شبه‌ نظامیانی نظیر «ی‌پ‌گ» را به‌عنوان گروه تروریستی نشناسند، با این طرح بالکان مخالفت خواهد کرد.

 

اردوغان امروز چهارشنبه بعد از نشست چهارجانبه‌ای که با سران کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس درباره سوریه در لندن و در حاشیه نشست ناتو برگزار شد، نسبت به همکاری این چهار کشور درباره سوریه ابراز امیدواری کرد.

 

در این نشست که با حضور هیات ترک به ریاست اردوغان، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه و بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس برگزار شد، طرفین درباره همکاری در ایجاد منطقه امن در شمال سوریه و موضوعاتی مانند پناهندگان، اعضای اروپایی داعش و سامانه اس-۴۰۰ روسی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

 

بعد از این نشست چهارجانبه که ۵۰ دقیقه به طول انجامید، رییس جمهوری ترکیه در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر چگونگی جلسه گفت: جلسه بسیار پربار و خوبی بود.

 

در هیات ترکیه علاوه بر اردوغان، مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه، خلوصی آکار وزیر دفاع، فخرالدین آلتون رئیس مرکز ارتباطات نهاد ریاست جمهوری، هاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات و امنیت و ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه حضور داشتند.

 

دیدار ترامپ با جانسون پشت درهای بسته انجام شد

 

نشست سالانه سران ناتو از دیروز (سه‌شنبه ۱۲ آذر) در لندن آغاز به کار کرد و امروز چهارشنبه به کار خود پایان می‌دهد.

 

ترامپ که برای حضور در این نشست در لندن به سر می‌برد، دقایقی پیش در حساب توئیترش نوشت: شب گذشته دیدار خوبی با بوریس جانسون در خانه شماره ۱۰ داشته و درباره موضوع‌های متعدد از جمله ناتو و تجارت گفت‌وگو کردند.

 

خبرگزاری رویترز نیز از مبدا لندن گزارش داد، در حالی جانسون از دیدار با ترامپ خبر داد که او از دادن پاسخ به این پرسش که چرا عکسی ازاین ملاقات منتشر نشده است، خودداری کرد.

 

به نوشته این رسانه،: این دیدار اواخر دیروز انجام شد؛ جانسون در توضیح چرایی نگرفتن عکس گفته، او بعد از این دیدار، عکس (با ترامپ) را در جریان دیدار سران ناتو خواهد گرفت.

 

این خبرگزاری انگلیسی افزود: جانسون گفته، هر دو دیدار خوبی داشتند و درباره موضوع‌هایی همچون آینده ناتو، سوریه و مسائل امنیتی صحبت کرده‌اند.

 

دیدار بوریس جانسون و دونالد ترامپ در حالی انجام شده که نخست‌وزیر انگلیس پیش از سفر ترامپ به لندن تاکید کرده بود هیچ دیدار دوجانبه‌ای با رئیس جمهوری آمریکا نخواهد داشت.قرار بود جانسون با مایک پمپئو وزیرخارجه آمریکا دیدار داشته باشد.

 

جانسون در آستانه انتخابات عمومی انگلیس که قرار است ۱۲ دسامبر (۲۱آذرماه) برگزار شود از رئیس جمهوری آمریکا خواسته بود با محترم شمردن روابط دوجانبه، در انتخابات این کشور مداخله‌ای نکند، نخست‌وزیر انگلیس حتی از ترامپ خواسته بود درجریان سفر به لندن برای شرکت در نشست سران ناتو، از او فاصله بگیرد و در لندن خاموش باشد.

 

امسال در حالی هفتادمین سالگرد تاسیس ناتو است که لندن برای نخستین‌بار پس از جنگ جهانی دوم، میزبان آن است.

 

نگرانی مشترک اعضای ناتو؛ افزایش قدرت چین و خصومت دیرینه با روسیه

 

روزهای گذشته لندن بار دیگر شاهد جنگ لفظی فرانسه وآمریکا به عنوان دو عضو کلیدی ناتو بود. «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه امروز چهارشنبه در توئیتی نوشت حرف خود را درباره «مرگ مغزی» ناتو پس نگرفته است.

 

این اظهارات که نخست در مصاحبه با روزنامه اکونومیست مطرح شده بود واکنش های فراوانی را برانگیخته است و ازجمله «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا آن را توهین آمیز خوانده است.

 

|ییشتر «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان انتقاد مکرون از ناتو را به منزله تخریب این پیمان نظامی ارزیابی و تاکید کرده بود که اروپا در سال‌های آینده نیز به وجود این پیمان نظامی نیاز دارد.

 

«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان نیز مخالفت خود را با اظهارات رئیس جمهوری فرانسه اعلام و گفته که مکرون «واژه‌های تندی» به کار برده که مورد قبول او نیست.

 

موضوع بودجه دفاعی و فشارترامپ بر متحدانش درناتو برای افزایش بودجه نظامی دیگر موضوع های اختلافی سران ناتو است.

 

«فوک راسموسن» دبیرکل سابق ناتو تایید کرده که این سازمان هرگز پیش از این به اندازه مقطع زمانی کنونی اختلافات سیاسی میان اعضایش را تجربه نکرده است.

 

راسموسن سه موضوع اختلافی در بین اعضای ناتو اشاره کرد که شامل اقدام ترامپ برای زیر سوال بردن بندپنجم منشور ناتو درباره همکاری این ائتلاف و انتقاد رئیس جمهور آمریکا از فقدان تعهد ناتو برای افزایش بودجه دفاعی خود است.

 

به باور راسموسن اظهارات مکرون درباره مرگ مغزی ناتو و مخالفت این ائتلاف با حمله گسترده ترکیه به عنوان عضو ناتو به شمال سوریه از دیگر موارد اختلافی ناتو است.

 

نشست سالانه سران ناتو در ناتو در روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر (۳ و ۴ دسامبر) در لندن همزمان با هفتادمین سالگرد تاسیس ناتو برگزار می شود. این ائتلاف با هدف دفاع جمعی پایه‌گذاری شد و هم‌اکنون ۲۹ عضو دارد.

 

بهانه تاسیس ناتو همچنان به قوت خود باقیست

 

شبکه خبری «سی ان بی سی» آمریکا دلیل اصلی تاسیس ناتو را مقابله به تهدیدهای احتمالی روسیه توصیف کرد ونوشت این ادله همچنان به قوت خود باقیست.

 

یکی از موضوع های مورد بحث در اجلاس ناتو، چالش کنونی و امنیتی نوظهور روسیه است.

 

ناتو در سال ۱۹۴۹ به عنوان یک ائتلاف نظامی بین ۱۰ کشور اروپایی، کانادا و آمریکا تشکیل شد تا همکاری بین اعضا و نگهبانی از آزادی این کشورها را در چارچوب مقابله با تهدید اتحادیه جماهیر شوروی سابق گسترش دهد.

 

با گذشت هفتاد سال از آن زمان اتحادیه جماهیر شوروی سابق دچارفروپاشی شد و جنگ سرد به پایان رسید اما روابط ناتو با مسکوهمچنان پرتنش وپیچیده باقی ماند. بعد از الحاق شبه جزیره کریمه اوکراین به روسیه در اوایل سال ۲۰۱۴ اختلافات ناتو و روسیه هنوز حل نشده است.

 

دخالت (ادعایی) روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی و مسمومیت با گاز اعصاب «سرگئی اسکریپال» جاسوس روس در بریتانیا روابط کشورهای غربی با روسیه را دچار تنش بیشتری کرد.

 

امسال با پایان یک پیمان دوران جنگ سرد درباره منع استفاده از موشک های میانبرد هسته ای بین روسیه و ارمیکا نگرانی هایی را درباره احتمال بروز رقابت تسلیحاتی بین دو دشمن دیرینه بروز کرد.

 

«سارا رین» کارشناس اندیشکده موسسه مطالعات راهبردی به سی ان بی سی گفت «روسیه همچنان تهدیدی برای ناتو» است.

 

وی بر ضرورت جدی گرفتن تهدید روسیه و در عین حال یافتن راه هایی برای تعامل با روسیه برای رفع نگرانی های کنترل تسلیحاتی تاکید کرده است.

 

ناتو در تقویت موضع بازدارندگی و دفاعی خود بیش از ۴ هزار سرباز را در کشورهای لهستان و منطقه بالتیک شامل استونی، لیتوانی و لتونی مستقر کرده تا از مرزهای خود دفاع کند.

 

روسیه در مقابل استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو را اقدامی تحریک آمیز قلمداد کرده و از حضور این سامانه های دفاعی در حیاط خلوت سابق خود انتقاد کرده است. آینده عضویت اوکراین و گرجستان در ناتو که سابق بر این عضو شوروی سابق بودند، مسکو را از احاطه شدن در مقابل کشورهای حامی غرب نگران کرده است.

 

دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور خود را درگیر رقابت های تسلیحاتی و هزینه های دفاعی با ناتو نخواهد کرد.

 

ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو این هفته در اجلاس ناتو گفت این ائتلاف باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد که چین به ما نزدیک تر شده است.

 

وی گفت ما شاهد نقش چین در منطقه شمالگان هستیم، ما آنها را در آفریقا می بینیم، شاهد هستیم که چینی ها سرمایه گذاری سنگینی در بخش زیرساختارهای اروپا و البته فضای سایبری دارند.

 

این مقام ناتو گفت، البته این معنای حرکت دادن ناتو به سمت دریای جنوبی چین نیست.

 

با این حال مکرون درباره این که چین آشکارا به عنوان یک دشمن قلمداد شود تردیددارد. او و ترامپ خواستار اقدامات بیشتری برای ایجاد توازن درقدرت فزاینده پکنشده اند. مکرون ماه گذشته گفت واشنگتن همزمان با فشار بیشتر چین بر اروپا از این قاره دورتر می شود و موضع سختگیرانه ای در مسائل تجاری با چین اتخاذ کرده است.

 

ناتو متشکل از ۲۹ کشور است و تعدادی از شرکای آن از جمله ژاپن، کره جنوبی واسترالیا از گذشته های دور به دنبال ایجاد توازن در قدرت فزاینده چین در منطقه بوده اند. استولتنبرگ تلاش کرده بر این نکته تاکید کند که تغییر گرایش به سمت چین درباره به چالش کشیدن این کشور درمنطقه اقیانوس آرام نیست ( هرچند که برخی از کشورها ناتو شرکای آن این هدف را دنبال می کنند) اما هدف ناتو مقابله با نفوذ و اقدامات تهاجمی این کشور در اروپا است.

 

استولتنبرگ چندی پیش گفت «ما باید درک بهتری هم از نظر فرصت ها و هم از لحاظ چالش ها از افزایش قدرت چین و مفهوم آن در امنیت خود داشته باشیم. چین بزودی به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل می شود و اکنون دومین بودجه بزرگ دفاعی را در اختیار دارد.»

 

واشنگتن از شرکای خود خواسته فناوری شرکت هواوی را در شبکه های جی فایو خود به دلایل امنیتی منع کنند. انتظار می رود رهبران ناتو در بیانیه مشترک خود «فرصت ها و چالش های» چین را به رسمیت بشناسند. این بخشی است که احتمال بیشتر وجود دارد که ناتو درباره آن توافق کند.

 

پیشتر وزیر امور خارجه المان گفته بود «چین تقریبا در هر موضوعی چالش انگیز است و بهتر است درک بهتری درباره مفهوم این امر برای ناتو باشیم.»

 

بریتانیا و کانادا نیز به عنوان اعضای کلیدی ناتو مواضع سختگیرانه ای را علیه چین اتخاذ کرده اند. اختلافات لندن با پکن بر سر اعتراضات هنگ کنگ و بازداشت کارمند کنسولگری بریتانیا است واین در حالیست که دو تبعه کانادا در چین به دلیل دستگیری منگ وانژو رئیس امور مالی هواوی بازداشت هستند.

 

روز دوشنبه «ولادیمیر پوتین» و «شی جین پینگ» روسای جمهوری روسیه و چین روز با صدور دستور از طریق تماس ویدئویی مستقیم، خط لوله گاز «سیلا سیبری» را که گاز روسیه را به چین انتقال می‌دهد، راه‌اندازی کردند.

 

این موضوع بر روابط اقتصادی و سیاسی این دو رقیب سنتی ناتو و رقبای این ائتلاف در قرن بیست و یکم تاکید دارد.

 

شبکه خبری الجزیره گزارش داد انتظار می رود سران ناتو در بیانیه نهایی خود درباره دفاع از یکدیگر وهشدار به چین بر سر قدرت نظامی این کشور متعهد شوند.

 

یک رسانه چینی نیز روز چهارشنبه گزارش داد ناتو رسما برای اولین بار «چالش های چین» را به رسمیت می شناسد. رهبارن ناتو در بیانیه مشترک خود «فرصت ها و چالش های» افزایش قدرت چین را تایید خواهند کرد.

 

ساوت چینا مورنینگ پست افزود: استولتنبرگ می گوید افزایش قدرت چین تبعاتی امنیتی برای همه کشورهای هم پیمان دارد.

 

دبیر کل ناتو در لندن گفت: چین از نظر بزرگترین بودجه دفاعی در رتبه دوم جهان قرار دارد و به تازگی قابلیت های جدید و مدرنی را از جمله موشک های با دور برد که می تواند خاک اروپا و امریکا را در تیررس قرار دارد، به نمایش گذاشته است.

ارسال نظر
آخرین اخبار