در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عمان بر سر چه توافق حاصل شد؟-راهبرد معاصر

در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عمان بر سر چه توافق حاصل شد؟

هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عمان امروز و با حضور وزرای صنایع ایران و عمان و جمع وسیعی از تجار دو کشور برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 07
کد خبر: ۳۰۱۰۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ تشدید فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم های آمریکا موجب شده تا سیاست اقتصادی کشور متمایل به همکاری با همسایگان ایران شود. از همین روست که در خلال ماه های اخیر، ایران به عضویت همکاری اقتصادی اوراسیا در آمد.

 

در جدیدترین رویداد مشابه، هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عمان روز شنبه با حضور رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت و «بن مسعود بن علی السیدی» وزیر تجارت و صنایع عمان در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

 

رضا رحمانی در این نشست اظهار امیدواری کرد از فرصت این اجلاس برای شناسایی ظرفیت‌های جدید همکاری استفاده و توسعه مبادلات دو کشور، حداکثری همکاری انجام شود.

 

وی ادامه داد: بنابر گزارش سفیر، این هیات بزرگترین هیات‌هایی است که‌ در سال‌های گذشته به ایران عازم شده است.

 

به گفته رحمانی در این هیات علاوه بر نمایندگان دولتی، هیات بزرگی از بخش خصوصی متشکل از صنایع و تجار و صادرکنندگان حضور دارند.

 

وزیر صنعت ادامه داد: فعالان متناظر این هیات در مذاکرات رسمی و بین تجار حضور خواهند داشت و امیدوارم این فعالان اقتصادی در مذاکره با بخش خصوصی ایرانی بتوانند همکاری مناسبی شکل دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما تنها تسهیل کننده امور هستیم و بخش خصوصی ایران ادامه مذاکرات را با هیات عمانی ترتیب می‌دهد.

 

به گفته رحمانی، فعالان اقتصادی ایرانی برای مذاکره با هیات عمانی از سراسر کشور انتخاب شده اند.

 

وی با اشاره به جایگاه ویژه عمان در سیاست خارجه‌ ایران گفت: ایران تحت تدابیر رهبری و رییس جمهوری با اعتقاد به اهمیت توسعه روابط با کشورهای همسایه و اسلامی بسیار جدی است.

 

رحمانی افزود: برنامه ریزی تحقق اهداف در زمینه برقراری پیوندهای نزدیک میان ملت‌های دو کشور و گسترش روابط تجاری و فرهنگی و اجتمای ضروری است.

 

وزیر صنعت تاکید کرد که جهت گیری کمیسیون مشترک باید به سمت برنامه‌ریزی برای افزایش سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور، رفع موانع، شناسایی فرصتهای جدید همکاری و ارایه راهکارهای مناسب باشد.

 

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر روند مبادلات تجاری دو کشور رو به افزایش بوده، گفت: معتقدیم حجم فعلی مبادلات متناسب با ظرفیت‌های موجود و موقعیت دو کشور نیست.

 

رحمانی اعلام کرد: همکاری‌های دو کشور در زمینه تجارت، سرمایه‌گذاری، خدمات فنی و مهندسی و گردشگری حدود پنج میلیون دلار است که از این میزان تا کنون بیش از ۱ میلیارد دلار محقق شده است.

 

رحمانی پیشنهاد داد که کمیته مشترک‌ پیگیری دو کشور برای پیگیری تفاهمات این اجلاس تشکیل و نقشه راه برای محقق کردن اهداف تهیه شود.

 

وزیر صنعت معتقد است ایران با ظرفیت‌های کم‌نظیری در عرصه‌های صنعتی، کشاورزی و جمعیت بالا، فرصت‌های بی‌شماری برای ایجاد همکاری‌های منطقه‌ای دارد.

 

وی ادامه داد: اراده و سیاست‌های تجاری ایران توسعه روابط تجاری با عمان و تامین نیازهای کشور از آن طریق است؛ عمان را نه به عنوان بازار بلکه به عنوان موقعیت منطقه‌ای برای توسعه روابط با کشورهای همسایه و عربی می‌دانیم.

 

رحمانی با اشاره به تفاهمات قبلی دو کشور گفت: یکی از آن‌ها تفاهم‌نامه کریدور شمال-جنوب و ارتباط کشورهای حاشیه خزر و شمال ایران و آسیای میانه به جنوب ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

 

وی ادامه داد: مناطق آزاد دوکشور نیز از ظرفیت خوبی برای سرمایه‌گذاری مشترک و تولید و صادرات به کشورهای ثالث با استفاده از خطوط ترانزیتی برخوردار است.

 

وزیر صنعت با بیان اینکه استان‌های مرزی دو کشور ظرفیت‌های همکاری قابل توجهی دارند، افزود: استان‌هایی همچون فارس، هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان به‌واسطه تشابه‌ فرهنگی و تاریخی با عمان، می‌توانند ظرفیت مناسبی برای توسعه مناسبات دو کشور باشند.

 

تاکید عمان بر استفاده از کریدور شمال- جنوب در توسعه صادرات و واردات

«بن مسعود بن علی السنیدی» امروز (شنبه) در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عمان افزود: پادشاه عمان به تازگی قوانین اقتصادی جدیدی از جمله قوانین مربوط به شرکت‌های تجاری، ورشکستگی و قانون سرمایه‌گذاری خارجی را مصوب کرده که مزایای فراوانی برای تجار به همراه دارد.

 

وزیر تجارت و صنایع عمان ابراز امیدواری کرد که توافق‌نامه حمل‌ونقل دریایی بین دو کشور به امضا رسیده و درباره تشویق سرمایه‌گذاری مذاکرات مناسبی انجام شود.

 

وی با اشاره به کریدور شمال- جنوب، گفت: پادشاهی عمان توجه ویژه‌ای برای امنیت غذایی قایل است و ما از استرالیا، برزیل و هند غذا وارد می‌کنیم، اما تجار هنوز نتوانسته‌اند از این کریدور استفاده کنند.

 

السنیدی ادامه داد: عمان همچنین در زمینه پتروشیمی توسعه خوبی داشته و بازارهای مجاور عمان آمادگی واردات این محصولات را دارند و در این زمینه مناطق آزاد می‌توانند نقش موثری داشته باشند.

 

وی از تسهیلات مربوط به انتقال تجار بین دو کشور تشکر کرد و گفت: «در ۱۱ ماه گذشته هیچ شکایتی درباه صدور ویزا از تجار ایرانی نشنیدم و همچنین هیچ تاجر عمانی در این مدت شکایتی درباره صدور روادید نداشته است.»

 

وزیر تجارت و صنایع عمان با اشاره به استان‌های مرزی بیان کرد: همه تلاش هیات عمانی این است که حمل و نقل دریایی بین بنادر ‌کوچک دو کشور توسعه یابد.

 

جایگاه ویژه میوه‌های ایرانی در عمان

این مقام مسئول عمانی یادآور شد: در سال‌های اخیر شاهد رشد حرکت کشتی‌ها بین بنادر دو کشور بودیم و میوه‌های ایرانی از برندهای معروف به طور مستقیم به عمان وارد می‌شود.

 

وی ادامه داد: میوه‌های ایرانی در بازار عمان جایگاه ویژه‌ای دارند، به‌خصوص اینکه این میوه‌ها در خارج از فصل به دست مصرف‌کنندگان می‌رسند.

 

السنیدی معتقد است پس از دو سال همکاری مشترک بین وزارت بازرگانی عمان و ایران، دیگر نیازی به واسطه برای واردات میوه و سبزیجات به عمان نیست.

 

وزیر تجارت و صنایع عمان تاکید کرد: دیگر زمان آن رسیده که اتاق‌های بازرگانی دو کشور از ابزار تهاتر استفاده کنند تا بتوان به بازارهای دو طرف دسترسی داشت.

 

وی خاطرنشان کرد: حجم تجارت یک میلیارد دلاری بین ایران و عمان در شان دو کشور نیست.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار