وزیر راه: ایران به بن‌بست نمی‌رسد/چرا آزادراه حرم تا حرم مهم است؟ وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات ناترازی برق برطرف شده است راز عدم تحقق نفت 200 دلاری؛ چین واقعاً قیمت نفت را کنترل کرد؟ سرمایه‌گذاری 30همتی در اینچه‌برون/5برنامه توسعه ای برای کریدور شرق خزر قیمت گوشت گوسفند اعلام شد/ هر کیلو گوشت وارداتی چند دلار برای ایرانی‌ها تمام می‌شود؟ قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / دلار ۶ پله بالا رفت + جدول قیمت نفت از ۱۰۰ دلار گذشت افزایش مبلغ کالابرگ به کجا رسید؟ افزایش حقوق کارگران نهایی شد؟ قطعنامه ضدایرانی شورای حکام تصویب شد / پرونده ایران پس از ۲۰ سال به شورای امنیت رفت قیمت طلا امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / هر گرم طلا ۸۱۱ هزار تومان گران شد + جدول قیمت سکه امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / سکه ۲۴۱ میلیون تومان شد + جدول شرایط فروش ۳ محصول زاوینا موتور آخرین قیمت سکه امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ / جزییات قیمت انواع سکه‌ها فروش بدون قرعه کشی سایپا طرح مشارکت شهریور ۱۴۰۵ + شرایط و خودرو‌ها آخرین قیمت طلا امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۵

رئیس اتاق ایران: فقر احساسی از فقر واقعی خطرناکتر است

رئیس اتاق ایران: فقر احساسی از فقر واقعی خطرناکتر است غلامحسین شافعی با نکوهش وجود رانت و فساد در جامعه، آن را عاملی اساسی برای از میان بردن سرمایه های اجتماعی تلقی کرده و اظهار داشت: خطرناکتر از همه مسائل این است که تجمل‌ گرایی به قاعده عمومی و اجتماعی تبدیل و فقر احساسی بر جامعه حکمفرما می شود؛ فقر احساسی از فقر واقعی اثرگذارتر است که باید به موقع به آن‌ها پرداخته شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 09
کد خبر: ۳۰۲۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ کارآمدی مدیریتی و قاطعیت در مبارزه با مفاسد اقتصادی و سیاسی ضرورتی است که علاوه بر سیاستگذاری های بلند مدت و اجرایی به ایجاد شفافیت، گردش آزاد اطلاعات و تحکیم قوانین بازدارنده در ساختار کلان کشور نیاز دارد. ضعف، تعدد، تشتت، پیچیدگی و تفسیرپذیری قوانین، اجرا نکردن قوانین و ایراد در فرآیندها و ضعف نظارتی از مهم‌ترین عوامل بسترساز فساد در ایران هستند.

 

بررسی امروز روزنامه ها، خبرگزاری ها و تارنماهای داخلی حاکی از آن است که موضوع فساد و ضرورت مبارزه همه جانبه با آن از مهمترین محورهای مورد بحث در فضای رسانه ای کشور به شمار می رود.


«غلامحسین شافعی» در پنجمین همایش مبارزه با فساد که امروز (دوشنبه) در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، گفت: بیشتر از مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی که به آن توجه داریم، روند حرکت مسائل اخلاقی، آینده را با مخاطره مواجه می‌کند که متاسفانه این موضوع سیر نزولی با شیب تند دارد.وی معتقد است مسائل اقتصادی آنچنان برایمان مشکل آفرین نیست که سقوط اخلاقی در جامعه مشکل زاست.

 

شافعی تصریح کرد: ما همان افرادی هستیم که رفتارهای حاکم بر بازار ما تحسین‌برانگیز بود و بیشتر از اینکه به تولید فکر کنیم به تولید انسان می‌اندیشیدیم. اما امروز وضعیت به چه سویی رفته است؟

 

رییس پارلمان بخش خصوصی با بیان اینکه فساد می ‌تواند از یک تا هشت درصد روی رشد اقتصادی جامعه اثرگذار باشد، بیان کرد: امروزه از دست دادن سرمایه‌های اجتماعی کشور به شدت در حال ترویج است که یکی از عوامل آن رانت و فساد است.

 

وی ادامه داد: نهایتا این شیوه تبدیل به تجمل‌گرایی خواهد شد و خطرناک‌تر از همه مسائل این است که تجمل‌گرایی به قاعده عمومی و اجتماعی تبدیل و فقر احساسی بر جامعه حکمفرما می شود؛ فقر احساسی از فقر واقعی اثرگذارتر است که باید به موقع به آن‌ها پرداخته شود.

 

شافعی با تاکید بر لزوم مبارزه ریشه‌ای با فساد گفت: درست است مبارزه با فاسد، هزینه ارتکاب و ریسک‌پذیری فساد را افزایش می‌دهد، اما اگر به جای مبارزه با فساد تنها با فاسد مبارزه کنیم چرخه تولید فساد ادامه خواهد داشت.

 

وی با اشاره به تجربه جوامع مختلف گفت: تنها یک درصد مردم هستند که تحت هیچ شرایطی، امکان ندارد به فساد رو آورند. همچنین یک درصد هستند که در هر شرایطی قطعا به فساد رو می‌آورند.

 

رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: ۹۸ درصد جامعه بسته به شرایط وجود آمده، آماده رو آوردن به فساد هستند. بنابراین برای مبارزه با فساد باید شرایط فسادزا را از بین برد و با عوامل مبارزه کرد.

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار