رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

عراقچی: هیچ حد و مرزی در دفاع از خود قائل نیستیم

عراقچی: هیچ حد و مرزی در دفاع از خود قائل نیستیم وزیر امور خارجه ایران در گفت‌و‌گو با الجزیره، ترور رهبر انقلاب را اقدامی بی‌سابقه و خطرناک خواند و تأکید کرد تهران بدون هیچ محدودیتی از خود دفاع خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۹ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 March 01
کد خبر: ۳۰۳۰۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این گفت‌و‌گو اعلام کرد که عملیات ترور رهبر انقلاب اسلامی، اقدامی «بسیار خطرناک، بی‌سابقه و نقض آشکار حقوق بین‌الملل» است و پیامد‌های آن می‌تواند سطح درگیری‌ها را پیچیده‌تر و پرخطرتر کند.

عراقچی با تأکید بر اینکه «هیچ حد و مرزی برای دفاع از خود قائل نیستیم»، تصریح کرد ایران در چارچوب حق مشروع دفاع از خود اقدام خواهد کرد و در این مسیر محدودیتی پیش روی خود نمی‌بیند.

وی همچنین از آغاز یک روند قانونی در داخل کشور خبر داد و گفت که شورای انتقالی تشکیل شده و بر اساس سازوکار‌های قانون اساسی، اداره امور در حال پیگیری است. به گفته او، «همه امور در کشور به‌صورت منظم و مطابق قانون اساسی در جریان است».

وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد که روابط تهران با کشور‌های حوزه خلیج فارس خوب است و ایران قصد هدف قرار دادن همسایگان خود را ندارد.

او افزود: «ما به کشور‌های خلیج فارس حمله نمی‌کنیم، بلکه حضور نظامی آمریکا در این کشور‌ها را هدف قرار می‌دهیم.»

عراقچی با اشاره به آغاز حملات به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه، گفت این اقدام موجب شده است که نیرو‌های آمریکایی روند تخلیه برخی پایگاه‌ها را آغاز کنند.

وی همچنین اظهار کرد که به‌طور مستمر با همتایان منطقه‌ای خود در تماس است و توضیحات لازم را ارائه کرده است.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه اعلام کرد که ایران از خشم کشور‌های حوزه خلیج فارس نسبت به حملات خود آگاه است، اما این جنگ «بر ایران تحمیل شده» و تصمیمی از جانب ایران نبوده است.

عراقچی با اشاره به اینکه «این جنگ از سوی آمریکا و اسرائیل آغاز شده و باید فشار بر آنها وارد شود»، از کشور‌های همسایه خواست نارضایتی خود را به واشنگتن و تل‌آویو منتقل کنند.

وی افزود که نیرو‌های مسلح ایران موظف شده‌اند در انتخاب اهداف در کشور‌های منطقه دقت کافی داشته باشند و هیچ حمله‌ای بدون ارزیابی دقیق صورت نگیرد.

عراقچی تأکید کرد که ایران نمی‌تواند شاهد حملات علیه خود باشد و از کشور‌های همسایه انتظار داشته باشد که سکوت کند.

وزیر خارجه ایران همچنین گفت: «روابط ما با کشور‌های حوزه خلیج فارس خوب است و مشکلی با آنها نداریم.»

وی درباره هدف آمریکا و اسرائیل برای تغییر نظام ایران نیز گفت: «تغییر نظام ایران مأموریتی غیرممکن است و حتی نبود یا شهادت رهبر کشور، این امر را ممکن نمی‌کند.»

عراقچی در ادامه افزود که نهاد‌های دولتی ایران فعال هستند و اقدامات قانونی ادامه دارد و احتمالاً طی روز‌های آینده شاهد انتخاب یک رهبر جدید خواهیم بود.

وزیر امور خارجه ایران همچنین اعلام کرد که تهران بر خلاف آمریکا همواره روی گشودگی دیپلماسی تأکید داشته و این کشور دو بار، ایران را در جریان مذاکرات هدف حمله قرار داده است.

عراقچی با بیان اینکه این بار شرایط متفاوت است و آمریکا باید توضیح دهد چرا این اقدام را انجام داده، افزود که روند اقدامات ایران به توقف تجاوزات بستگی دارد و «ما انتظار خاصی از دیگران نداریم و قادر به دفاع از خود هستیم».

وی همچنین توضیح داد که واحد‌های نظامی ایران اکنون مستقل و خودمختار هستند و بر اساس دستورالعمل‌های از قبل ارائه‌شده عمل می‌کنند.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد که در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای بستن تنگه هرمز یا اخلال در عبور و مرور دریایی وجود ندارد و تمرکز ایران بر پاسخ دفاعی و مدیریت بحران است.

وزیر خارجه ایران تأکید کرد هرگونه تلاش برای پایان دادن به تجاوز، مشروط به توقف فوری حملات و توضیح درباره آن است./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار