گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد معاون اف بی آی استعفا داد فوری/ فرودگاه نجف تا ۲۴ ساعت آینده به روی پرواز‌های ایران بازگشایی می‌شود

بیانیه مشترک رهبران اروپایی و کانادا درباره آتش‌بس آمریکا و ایران

بیانیه مشترک رهبران اروپایی و کانادا درباره آتش‌بس آمریکا و ایران دفتر نخست‌وزیری کانادا روز چهارشنبه بیانیه‌ای مشترک به نمایندگی از رهبران کانادا، دانمارک، کمیسیون اروپا، شورای اروپا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، اسپانیا و انگلیس در رابطه با آتش‌بس دو هفته‌ای میان ایران و آمریکا منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۹ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۵ - 2026 April 08
کد خبر: ۳۰۵۴۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، در این بیانیه آمده است: «ما از آتش‌بس دو هفته‌ای که امروز میان ایالات متحده و ایران برقرار شد، استقبال می‌کنیم. ما از پاکستان و تمامی شرکایی که در تسهیل این توافق مهم نقش داشتند، قدردانی می‌کنیم.»

این کشور‌ها در ادامه اعلام کردند: «هدف اکنون باید مذاکره برای پایان سریع و پایدار جنگ در روز‌های آینده باشد. این امر تنها از طریق راه‌حل‌های دیپلماتیک امکان‌پذیر است.»

رهبران کشور‌های اروپایی و کانادا در ادامه تاکید کردند: «ما قویا از پیشرفت سریع به‌سوی یک توافق مذاکره‌شده و اساسی حمایت می‌کنیم. این موضوع برای حفاظت از غیرنظامیان در ایران و تضمین امنیت در منطقه حیاتی خواهد بود و می‌تواند از یک بحران شدید جهانی در حوزه انرژی جلوگیری کند.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «ما از این تلاش‌های دیپلماتیک حمایت می‌کنیم و در این راستا با ایالات متحده و سایر شرکا در تماس نزدیک هستیم. از همه طرف‌ها می‌خواهیم آتش‌بس را ازجمله در لبنان اجرا کنند.»

در انتهای این بیانیه ادعا شده که دولت‌های این کشور‌ها در «تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز» مشارکت خواهند داشت.

ایران و آمریکا در ساعات اولیه روز چهارشنبه پس از ۴۰ روز جنگ با میانجیگری پاکستان بر سر یک آتش بس دو هفته‌ای و از سرگیری مذاکرات بر اساس پیشنهاد ۱۰ بندی ایران موافقت کردند.

توافق بر سر این آتش بس از سوی رییس جمهور آمریکا و شورای عالی امنیت ملی ایران مورد تایید قرار گرفت.

این آتش‌بس در همه مناطق، از جمله لبنان و سایر نقاط از ساعت ۳:۳۰ بامداد چهارشنبه ۸ آوریل ۲۰۲۶ به وقت رسمی ایران و ساعت ۸:۰۰ شب سه‌شنبه ۷ آوریل به وقت شرق آمریکا اجرایی شد. اگرچه رژیم صهیونیستی با نقض این آتش‌بس در حال بمباران شدید لبنان است.

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در اطلاعیه خود اعلام کرد که مذاکرات میان هیات‌های ایران و آمریکا از ۲۱ فروردین در اسلام آباد آغاز می‌شود.

ایران دو هفته برای این مذاکرات زمان اختصاص داده است و در عین حال این زمان با توافق طرفین قابل تمدید است./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار