سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست! شهباز شریف: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شامل موشک‌های بالستیک نمی‌شود تجاوز اسرائیل به جنوب لبنان همزمان با آغاز مذاکرات بیروت و تل‌آویو آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است

مشاور ویتکاف و کوشنر در پرونده‌های ایران و اوکراین برکنار شد

مشاور ویتکاف و کوشنر در پرونده‌های ایران و اوکراین برکنار شد به گفته دو فرد آگاه، جاش گرونباوم، مشاور سابق جارد کوشنر و استیو ویتکاف، دیگر با این دو نفر در مورد روسیه-اوکراین یا ایران همکاری نخواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 30
کد خبر: ۳۰۶۹۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، به گفته دو فرد آگاه، جاش گرونباوم، مشاور سابق جارد کوشنر و استیو ویتکاف، دیگر با این دو نفر در مورد روسیه-اوکراین یا ایران همکاری نخواهد کرد.

پالتیکو نوشت: این افراد گفتند که در مورد مسائل سیاست خارجی، او فقط در هیئت صلح در مورد مسائل غزه فعالیت خواهد کرد و تأکید کردند که هیئت صلح یک سازمان بین‌المللی است که قرار است مستقل از دولت ایالات متحده فعالیت کند.

دولت ترامپ در حال انجام اقداماتی برای تقویت این گروه است تا کارهای روزانه آن به طور جداگانه انجام شود، اما رئیس جمهور دونالد ترامپ رئیس آن است و سایر مقامات ارشد آمریکایی در هیئت اجرایی آن حضور دارند.

این افراد گفتند که کناره‌گیری گرونباوم پس از آن صورت می‌گیرد که او در هفته‌های اخیر از نظر چندین مشاور ارشد رئیس جمهور در کاخ سفید و دولت مورد بی‌مهری قرار گرفته است. 

 گرونباوم، مدیر اجرایی سابق وال استریت و ۴۰ ساله، به سرعت در دولت ترقی کرد. او در ژانویه ۲۰۲۵ برای رهبری سرویس خرید فدرال اداره خدمات عمومی انتخاب شد و از این موقعیت برای ایجاد ارتباط نزدیک با ویتکاف و کوشنر استفاده کرد، ابتدا با همکاری با آنها در توافق آتش‌بس غزه که در اکتبر ۲۰۲۵ تکمیل شد.

او این موقعیت را به یک مجموعه بسیار گسترده‌تر در کنار این دو نفر تبدیل کرد و او را به برخی از حساس‌ترین کارهای سیاست خارجی دولت سوق داد. شهرت او در ژانویه امسال به اوج خود رسید، زمانی که در کنار کوشنر و ویتکاف در حال ملاقات با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور  روسیه در کرملین عکس گرفت.

یکی از این افراد گفت، اما تمایل گرونباوم به خودنمایی و سبک کاری خشن او برخی دیگر از مشاوران ارشد ترامپ را آزار می‌داد. این فرد افزود که او مقامات مختلف دولت را با تماس‌های تلفنی مکرر آزار می داد و به نظر می‌رسید که بر مطرح شدن نامش در داستان‌ها و ارتباطات رسمی بسیار اصرار دارد.

به گفته یکی از این افراد، اگرچه کوشنر و ویتکاف همچنان متحدان گرونباوم هستند، اما این دو مانع کاهش وظایف او نشدند.

آنا کلی، سخنگوی کاخ سفید، گفت: «او در نقش خود در هیئت صلح، به پیشبرد دستور کار رئیس جمهور برای افزایش ثبات جهانی ادامه خواهد داد.»

سمت هیئت صلح، گرونباوم را از مراکز قدرت بسیار دور می‌کند./ایسنا

کلمات کلیدی: کوشنر ویتکاف
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار