سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه
یادداشت اشکان ممبینی، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

ایران تعیین‌کننده‌ شروط پایان جنگ

آمریکا چاره‌ای جز پذیرش شروط ایران ندارد و جمهوری اسلامی تعیین‌کننده اصلی معادلات منطقه و تنگه هرمز است.
اشکان ممبینی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 May 13
کد خبر: ۳۰۷۹۴۸

ایران تعیین‌کننده‌ شروط پایان جنگ

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه موقعیت بی‌نظیر ژئوپلیتیکی، قدرت نظامی بازدارنده و نفوذ عمیق منطقه‌ای، امروز به چنان جایگاهی دست یافته است که ابرقدرت‌ها نیز ناچار به پذیرش واقعیت‌های میدانی و شروط منطقی آن هستند. تنگه هرمز، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های انرژی جهان، برگ برنده‌ای در دستان ایران اسلامی است که هرگونه معادلات سیاسی و نظامی را دگرگون می‌سازد.

جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها در تنگه هرمز، بلکه در سراسر محور مقاومت، تعیین‌کننده اصلی معادلات منطقه‌ای است

آمریکا پس از دهه‌ها تحریم ظالمانه، تهدیدهای نظامی و پروژه‌های نافرجام امنیتی‌سازی ایران، اکنون به‌خوبی دریافته است امنیت منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز بدون نقش‌آفرینی و خواست جمهوری اسلامی ایران قابل تأمین نیست. بستن این تنگه، حتی به‌صورت محدود و تاکتیکی، می‌تواند اقتصاد جهانی را با شوک نفتی بی‌سابقه‌ای روبه‌رو کند و آمریکا توان و اراده رویارویی را با تبعات چنین بحرانی ندارد. به همین دلیل، مقام‌های کاخ سفید به‌تدریج از لفاظی‌های خصمانه فاصله می‌گیرند و به سمت پذیرش شروط ایران در مذاکرات گام برخواهند داشت.

جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها در تنگه هرمز، بلکه در سراسر محور مقاومت، تعیین‌کننده اصلی معادلات منطقه‌ای است. از یمن و عراق گرفته تا لبنان و سوریه، سیاست‌های آمریکا و متحدانش با شکست‌های پی‌درپی مواجه شده و جبهه مقاومت به پرچمداری ایران، دشمن را به عقب‌نشینی واداشته است. این برتری راهبردی، واشنگتن را مجبور کرده است تا ایران را به‌عنوان یک قدرت بی‌بدیل منطقه‌ای به رسمیت بشناسد و برای برون‌رفت از بحران‌های خودساخته، به خواسته‌های مشروع جمهوری اسلامی تن دهد.

امروز ملت ایران به رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و تکیه بر توان داخلی و اقتصاد مقاومتی، ثابت کرده است تسلیم فشار و زیاده‌خواهی نمی‌شود. آمریکا نیز چاره‌ای جز پذیرش این حقیقت ندارد که این ایران اسلامی است که شروط خود را دیکته می‌کند، چه در عرصه هسته‌ای، چه در موضوعات منطقه‌ای و چه در موضوعات دفاعی. آینده از آنِ ملت‌هایی است که بر اصول خود استوار بمانند و ایران سربلند طلایه‌دار این مسیر افتخارآمیز است. 

قدرت بلامنازع ایران

به تعبیر علی‌اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل، ایران توانست آمریکا را در «میدان» شکست دهد و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هرگز نباید گمان کند پیروز دیپلماسی خواهد شد.

ترامپ می‌گوید، «ایران دیگر نخواهد خندید» و از آتش‌بسی با «درخشش عظیم» دم می‌زند. اما رئیس‌جمهور قمارباز آمریکا درحالی ایران را با ایهام، تهدید اتمی می‌کند که گویا دروغ‌های پنتاگون را درباره کتمان آمار تلفات سنگین سربازان آمریکایی باور کرده است. 

ترامپ هرگز گمان نکند با سوءاستفاده از آرامش امروز ایران، پیروزمندانه وارد پکن خواهد شد. باید ابتدا «الفبای نظم جدید ژئوپولتیک غرب آسیا» را یاد بگیرد. 

ایران ثابت کرده است در برابر زیاده‌خواهی‌ها نه تنها عقب‌نشینی نمی‌کند، بلکه هر طرح خصمانه را با اقتدار به شکست می‌کشاند

ایران امروز به عنوان قدرت برتر و بلامنازع منطقه، هم در میدان نبرد و هم در عرصه دیپلماسی، برگ‌های برنده در دست دارد. شکست‌های پی‌درپی آمریکا در پروژه‌های نظامی و امنیتی، ازجمله ناتوانی آشکار در بازگشایی تنگه هرمز تا شکست پروژه آزادی و روی آوردن درمانده‌وار به پروژه آزادی پلاس، نشان‌دهنده آن است که واشنگتن حرف و طرح تازه‌ای برای رویارویی با ایران ندارد. 

رئیس‌جمهور آمریکا که آرزوی دستاوردسازی برای سفر به چین را در سر می‌پروراند، اکنون با دستانی خالی و در قامت شکست‌خورده راهی پکن می‌شود. اظهارات مقام‌های آمریکایی برای ملت ایران اهمیتی ندارد، زیرا این جمهوری اسلامی است که بر مبنای منافع ملی خود تصمیم می‌گیرد و معادلات را تعیین می‌کند. 

ایران ثابت کرده است در برابر زیاده‌خواهی‌ها نه تنها عقب‌نشینی نمی‌کند، بلکه هر طرح خصمانه را با اقتدار به شکست می‌کشاند. قدرت بازدارندگی و نفوذ راهبردی ایران، واقعیتی انکارناپذیر است که دشمنان ناگزیر به پذیرش آن هستند.

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار