حمله شبانه به بنای تاریخی تالار تیموری اصفهان دلیل کند شدن اینترنت در ساعات اخیر مشخص شد جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال مسدود شد برادرکشی به طمع ارث و میراث در زرقان/ جزییات بلاگر خشن در جهرم بازداشت شد/ ماجرا چیست؟ جمع آوری یک داروی بیماری های زنان از بازار / جزییات  تغییرات جدید کنکور ۱۴۰۵ و ۱۴۰۷ ابلاغ شد / نحوه تاثیر معدل در کنکور + جزییات هشدار وزارت بهداشت نسبت به تبلیغات گسترده و فریبنده آمپول‌های لاغری جزییات تعلیق و اخراج دو دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی توقیف ۶۷ ملک صاحب چای دبش برای جبران خسارات شاکی‌ها کرونا برگشت؟ آخرین وضعیت کرونا در ایران و علائم کرونای جدید آخرین مهلت ثبت درخواست سرویس مدرسه در سامانه سپند هشدار هواشناسی برای شمال کشور / بارندگی شدید در راه این استان‌ها زمان پرداخت فوق العاده ویژه معلمان + شرط دریافت و جدول زمانی نحوه فعالیت مدارس در سال تحصیلی جدید / مدارس حضوری یا مجازی؟ + جزییات دفترچه انتخاب رشته آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی منتشر شد

هدف از مترو واتوبوس رایگان؛تشویق تهرانی‌ها به استفاده از ناوگان عمومی درشرایط ناترازی سوخت

عضو شورای شهر تهران با انتقاد از مخالفت برخی اعضای شورای شهر با طرح حمل‌ونقل عمومی رایگان، گفت: این طرح با هدف تشویق شهروندان به استفاده از ناوگان عمومی در شرایط ناترازی سوخت تدوین شده بود و می‌توانست هم به کاهش هزینه‌های مردم و هم به کاهش مصرف سوخت و بهبود وضعیت ترافیک و آلودگی هوا کمک کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 11
کد خبر: ۳۱۰۵۰۴

به گزارش راهبرد معاصر، مهدی بابایی با اشاره به مخالفت برخی اعضای شورای شهر تهران با طرح رایگان دائمی حمل‌ونقل عمومی در تهران، اظهار کرد: مخالفت با رایگان شدن حمل‌ونقل عمومی در عمل بی‌توجهی به شرایط زندگی روزمره شهروندانی است که با ترافیک و آلودگی هوا دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در شرایطی که با ناترازی سوخت مواجه هستیم و بخش قابل توجهی از ظرفیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی بدون استفاده مانده، کنار گذاشتن چنین طرحی پیام درستی به جامعه منتقل نمی‌کند.

وی با اشاره به هدف اصلی ارائه این طرح از سوی طراحان آن، گفت: هدف ما این بود که در شرایط ناترازی سوخت، با ایجاد مشوق‌های مشخص، شهروندان به استفاده بیشتر از مترو و اتوبوس ترغیب شوند تا هم مصرف سوخت کاهش یابد و هم وضعیت ترافیک و آلودگی هوا بهبود پیدا کند.

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه از نظر او دلیل فنی روشنی برای مخالفت‌ها مطرح نشده است، گفت: مهم‌ترین موضوع مطرح شده درباره این طرح، بحث منابع مالی بود؛ در حالی که برای آن پیش‌بینی انجام شده بود. برآوردها نشان می‌داد در صورت اجرای طرح و همراهی شهروندان، حدود هشت هزار میلیارد تومان درآمد از طریق مشارکت مردم در پرداخت به موقع عوارض پسماند و نوسازی در قالب جایزه خوش حسابی برای مدیریت شهری ایجاد می‌شود؛ رقمی که در مقایسه با حدود سه هزار میلیارد تومان درآمد فعلی حوزه حمل‌ونقل عمومی، قابل توجه است.

وی با اشاره به رویکرد دولت در این زمینه افزود: دولت نیز بر تداوم سیاست رایگان بودن مترو و اتوبوس تأکید و اعلام کرده است که این اقدام می‌تواند به کاهش مصرف سوخت کمک کند. از این رو انتظار می‌رفت همه دستگاه‌های مسئول در جهت تقویت این سیاست حرکت کنند. با وجود مزایای اقتصادی، زیست‌محیطی و مدیریتی این طرح، در نهایت با رأی مخالف برخی اعضای شورای شهر تهران مواجه شد و از سوی طراحان از دستور کار خارج شد.

بابایی در پایان تأکید کرد: تداوم بی‌توجهی به چنین طرح‌هایی می‌تواند فاصله میان سیاست‌گذاری شهری و نیازهای واقعی شهروندان را بیشتر کند و در بلندمدت نیز هزینه‌های مدیریت شهری را افزایش دهد؛ به‌ویژه در کلان‌شهری مانند تهران که فشار ترافیک، آلودگی هوا و مصرف انرژی هر روز در حال افزایش است و نیاز به سیاست‌های حمایتی و تشویقی بیش از گذشته احساس می‌شود./ایسنا

کلمات کلیدی: شورای شهر مترو
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار