یک نفتکش در تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت ارتش یمن تحرکات نظامی عربستان برای آغاز جنگ زمینی را ناکام گذاشت اوج وقاحت ترامپ: نفت ونزوئلا هدیه به مردم آمریکاست! افشای جزئیات تجارت ترامپ در بحبوحه جنگ تروریستی علیه ایران تنگه هرمز یقه صهیونیست‌ها را گرفت؛ سوخت در اسرائیل گران شد اعتراف رسانه عبری: فقط حمله هوایی انجام دادیم و دیگر هیچ اضطراب و بی‌پولی جنگ ترامپ علیه ایران در خانه‌های نظامیان آمریکایی طالبان: امنیت مرزها تأمین است کشورهای منطقه نگران نباشند هشدار شدید فرماندهان ارشد آمریکا به هگست درباره ادامه جنگ علیه ایران حماس: تروریسم شهرک‌نشینان با حمایت مستقیم نتانیاهو ادامه دارد شیخ نعیم قاسم: شکست اسرائیل در سه جنگ به دلیل پایداری مردم بود روسیه: هرگز از سلاح هسته‌ای به‌عنوان ابزار ارعاب استفاده نمی‌کنیم سفیر آمریکا گزافه‌گویی ضدایرانی وزیر خزانه‌داری را تکرار کرد آمریکا دنبال مالکیت میادین نفتی ونزوئلا/غارت 90 میلیارد بشکه نفت مفت جو کنت مدعی شد: آمریکا می‌تواند به ایران با سلاح هسته‌ای حمله کند غریب‌آبادی: هیچ کشتی‌ای بدون مجوز ایران نمی‌تواند از تنگه هرمز عبور کند

آسوشیتدپرس: آمریکا و عراق برای دور زدن تنگه هرمز توافق امضا کردند

آمریکا و عراق  به گفته آسوشیتدپرس، آمریکا و عراق به منظور ایجاد مسیرهای جایگزین برای تنگه هرمز قراردادهایی را امضا کردند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۵ - ۲۸ تير ۱۴۰۵ - 2026 July 19
کد خبر: ۳۱۳۶۳۵

به گزارش راهبردمعاصر به نقل از آسوشیتدپرس، شرکت‌های آمریکایی روز جمعه قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی به ارزش حدود 60 میلیارد دلار با دولت عراق امضا کردند که بخشی از آن‌ها با هدف ایجاد مسیرهای جایگزین برای صادرات نفت و کاهش وابستگی به تنگه هرمز طراحی شده است.

این توافق‌ها که در اتاق بازرگانی آمریکا به امضا رسید، علاوه بر بخش انرژی، حوزه‌های بهداشت، ارتباطات و زیرساخت را نیز در بر می‌گیرد.

با این حال، هنوز مشخص نیست این پروژه‌های نفتی چه زمانی می‌توانند جایگزینی عملی برای تنگه هرمز ایجاد کنند؛ آبراهی که حدود یک‌پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند.
برآوردهای گلدمن ساکس نشان می‌دهد ساخت خطوط لوله حتی در یک کشور دست‌کم 2 سال و نیم زمان نیاز دارد، در حالی که این پروژه‌ها باید از قلمرو دو یا چند کشور عبور کنند.

بر اساس این گزارش، از زمان آغاز حملات دولت‌های تروریستی آمریکا و اسرائیل به ایران در 28 فوریه، ایران بارها تنگه هرمز را مسدود کرده است؛ اقدامی که نوسانات شدید قیمت نفت و گاز را در پی داشته است.

قیمت نفت خام وست‌تگزاس روز جمعه نزدیک به 5 درصد افزایش یافت و به 88 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که پیش از آغاز جنگ حدود 67 دلار بود.

این شاخص در اوایل آوریل به بیش از 110 دلار نیز رسیده بود، اما پس از برقراری آتش‌بس کاهش یافت و با ازسرگیری درگیری‌ها میان آمریکا و ایران دوباره روندی صعودی پیدا کرد.

توماس باراک، سفیر آمریکا در ترکیه، مدعی شد توافق‌های مربوط به خطوط لوله نفت به اجرای برنامه‌ای منجر خواهد شد که «تنگه هرمز را به موضوعی کم‌اهمیت و حاشیه‌ای تبدیل می‌کند.»/تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار