سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم

آسوشیتدپرس: آمریکا و عراق برای دور زدن تنگه هرمز توافق امضا کردند

آمریکا و عراق  به گفته آسوشیتدپرس، آمریکا و عراق به منظور ایجاد مسیرهای جایگزین برای تنگه هرمز قراردادهایی را امضا کردند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۵ - ۲۸ تير ۱۴۰۵ - 2026 July 19
کد خبر: ۳۱۳۶۳۵

به گزارش راهبردمعاصر به نقل از آسوشیتدپرس، شرکت‌های آمریکایی روز جمعه قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی به ارزش حدود 60 میلیارد دلار با دولت عراق امضا کردند که بخشی از آن‌ها با هدف ایجاد مسیرهای جایگزین برای صادرات نفت و کاهش وابستگی به تنگه هرمز طراحی شده است.

این توافق‌ها که در اتاق بازرگانی آمریکا به امضا رسید، علاوه بر بخش انرژی، حوزه‌های بهداشت، ارتباطات و زیرساخت را نیز در بر می‌گیرد.

با این حال، هنوز مشخص نیست این پروژه‌های نفتی چه زمانی می‌توانند جایگزینی عملی برای تنگه هرمز ایجاد کنند؛ آبراهی که حدود یک‌پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند.
برآوردهای گلدمن ساکس نشان می‌دهد ساخت خطوط لوله حتی در یک کشور دست‌کم 2 سال و نیم زمان نیاز دارد، در حالی که این پروژه‌ها باید از قلمرو دو یا چند کشور عبور کنند.

بر اساس این گزارش، از زمان آغاز حملات دولت‌های تروریستی آمریکا و اسرائیل به ایران در 28 فوریه، ایران بارها تنگه هرمز را مسدود کرده است؛ اقدامی که نوسانات شدید قیمت نفت و گاز را در پی داشته است.

قیمت نفت خام وست‌تگزاس روز جمعه نزدیک به 5 درصد افزایش یافت و به 88 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که پیش از آغاز جنگ حدود 67 دلار بود.

این شاخص در اوایل آوریل به بیش از 110 دلار نیز رسیده بود، اما پس از برقراری آتش‌بس کاهش یافت و با ازسرگیری درگیری‌ها میان آمریکا و ایران دوباره روندی صعودی پیدا کرد.

توماس باراک، سفیر آمریکا در ترکیه، مدعی شد توافق‌های مربوط به خطوط لوله نفت به اجرای برنامه‌ای منجر خواهد شد که «تنگه هرمز را به موضوعی کم‌اهمیت و حاشیه‌ای تبدیل می‌کند.»/تسنیم

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار