رویترز؛ اتاق فرمان مشترک واشنگتن و لندن برای عملیات رسانه ای علیه ایران-راهبرد معاصر
تلاش ها برای اتهام زنی به جمهوری اسلامی ادامه دارد؛

رویترز؛ اتاق فرمان مشترک واشنگتن و لندن برای عملیات رسانه ای علیه ایران

اقدام رویترز را می توان به عنوان منبع سازی جهت مشروعیت بخشیدن به یک ادعا در راستای سیاست فشار حداکثری به ایران ارزیابی کرد. به عبارتی بهتر هدف این است با تکرار چنین آماری در خارج از کشور زمینه برای تحت فشار دادن و اقدامات خصمانه بیشتر علیه کشورمان فراهم شود. در فضای داخلی نیز هدف از انتشار چنین اخباری این است با مشروعیت زدایی، فضای عمومی را ملتهب نگه دارد.
میلاد خدائی ؛ دبیر سرویس سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۴ - ۰۳ دی ۱۳۹۸ - 2019 December 24
کد خبر: ۳۱۷۲۲
تعداد نظرات: ۲ نظر

خبرسازی رویترز درباره آسیب‌دیدگان حوادث آبان

 

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری انگلیسی «رویترز» گزارشی منتشر و مدعی شده که ۱۵۰۰ نفر در حوادث اخیر آبان ماه ایران کشته شده‌اند. این خبرگزاری که سابقه‌ی درازی در تبدیل شدن به اتاق فرمان عملیات روانی انگلیس و آمریکا علیه ایران دارد و در مسائل مربوط به مذاکرات هسته‌ای و «کمپین فشار حداکثری» نیز بازوی اصلی رسانه‌ای آمریکاست، منابع خود برای ارائه‌ی این خبرسازی را افرادی در وزارت کشور و مقامات امنیتی عنوان کرده و هیچ نامی از آنها به میان نیاورده است. ادعای رویترز درخصوص تعداد کشته شدگان حوادث آبان ماه در ایران، از سوی رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تکذیب شد.

 

این اولین بار نیست که چنین عددی در خارج از کشور برای تعداد آمار کشته ها اعلام می شود. پیش از این نیز در روز 5 دسامبر( 14 آذر ماه) برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران از احتمال کشته شدن بیش از هزار نفر در اعتراضات خبر داده بود. نکته جالب این جاست که پیش از همه این ها سازمان منافقین ادعای کشته شدن 1500 نفر در اعتراضات آبان ماه را مطرح کرده بود. بعد از خبر رویترز، بلافاصله رضا پهلوی خواستار باز شدن پرونده ای برای ایران شده است.

این اقدامات را می توان به عنوان منبع سازی جهت مشروعیت بخشیدن به یک ادعا در راستای سیاست فشار حداکثری به ایران ارزیابی کرد. به عبارتی بهتر هدف این است با تکرار چنین آماری در خارج از کشور زمینه برای تحت فشار دادن و اقدامات خصمانه بیشتر علیه کشورمان فراهم شود. در فضای داخلی نیز هدف از انتشار چنین اخباری این است با مشروعیت زدایی، فضای عمومی را ملتهب نگه دارد.

همچنین رویترز به نقل از منابع ناشناس تلاش می کند به گونه ای مسئولان ارشد نظام جمهوری اسلامی را روایت کند که به هر طریقی خواهان پایان اعتراضات بوده اند و این خبرسازی دقیقاً در ادامه همان پروژه ای است که می خواهد با ایجاد شکاف و راه اندازی جنگ مردم با حاکمیت، زمینه را برای بی ثباتی های آینده فراهم نماید، اتفاقاتی که در سوریه و لیبی نیز رخ داد.

 

خبرسازی رویترز درباره آسیب‌دیدگان حوادث آبان

 

تکذیب ادعای رویترز توسط شورای عالی امنیت ملی

علیرضا ظریفیان‌یگانه رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم گفت: این نحو از خبر نوشتن و ادعا کردن اساساً کار خاصی ندارد؛ کافی است بر اساس یک برنامه از پیش تعیین‌شده عملیات روانی، یک سری ادعای واهی کنار هم چیده شود و وقتی از این رسانه درخواست منبع و سند شد، شما را به موجودات نامرئی ارجاع دهد که هیچ امکانی برای صحت‌سنجی آنها وجود ندارد؛ لذا ادعای خبرگزاری رویترز نه‌فقط از باب امنیتی و اطلاعاتی که از جنبه‌ خبری هم کاملاً فاقد ارزش، و لطمه‌‌ای شدید به اعتبار از پیش مخدوش‌شده این خبرگزاری است.

این خبرسازی‌های جعلی و بدون مدرک اعتباری ندارد. حالا که رویترز نمی‌خواسته منبع یا سند یا حتی یک قرینه‌ کوچک ارائه کند، چرا به 1500 نفر کفایت کرده، مثلاً می‌توانست بگوید 20هزار نفر کشته‌اند؟

همان‌طور که در دستور رهبر معظم انقلاب آمده بود موضوع دلجویی از خانواده‌های کشته‌شدگان اخیر در سه گروه ادامه دارد و پس از جمع‌بندی کامل این مسئله اطلاع‌رسانی‌ها راجع به آن صورت خواهد گرفت.

 

خبرسازی رویترز درباره آسیب‌دیدگان حوادث آبان

 

واکنش ها به خبر رویترز

در رد این خبر باشگاه خبرنگاران جوان پس از گفتگو با یک منبع آگاه گفته است: بر خلاف ادعای بنگاه خبری رویترز، هیچ جلسه‌ی مشترکی میان حضرت آیت الله خامنه ای، رئیس جمهور و اعضای کابینه دولت در روز «26 آبان-17 نوامبر» و حتی پس از آن در مورد آشوب ها تشکیل نشده است. این منبع آگاه افزوده است تنها دستور رهبر انقلاب در مورد قربانیان آبان 98، همان «دستور رافت» ایشان است که به صورت مکتوب و در پاسخ به گزارش دبیر شورای عالی امنیت ملی در رسانه ها منتشر شد.

 

جالب اینکه نامور حقیقی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با بی بی سی در مورد خبر شاذ رویترز گفت: رویترز قبلا هم خبرهای دروغ درباره ایران منتشر کرده؛ برای مثال رویترز در آخرین خبرش درباره ایران یک باشگاه رزمی زنان در تهران را مرکز آموزش تروریسم معرفی کرده بود ! که بعدا عذرخواهی کرد.

 

منصور امینی مسئول سازمان فضای مجازی سراج به شایعه کشته شدن 1500 نفر در اغتشاشات اخیر واکنش نشان داد و در صفحه توییتر شخصی خود نوشت: در اغتشاشات آبان ماه در کنار شهدای امنیت،تعداد قابل توجهی از مردم به وسیله سلاح سرد و شکاری؛توسط اشرار کشته شدند و بخش عمده اشرار کشته شده نیز کسانی بودند که قصد ورود به مقرهای نظامی و انتظامی را داشتند که در صورت ورود به سلاح های گرم موجود در مقرها دسترسی پیدا می کردند!

 

در این بین محمد علی ابطحی فعال اصلاح طلب در توییتر نوشت: قبل انقلاب در مشهد تئاتری بود بنام: «مردابها را بخشکانید، پشه ها می میرند. امروز که گزارش #رویتر و تکذیب شورای امنیت ملی را دیدم، یادش افتادم. تعداد واقعی کشته های حوادث آبان ماه را اعلام کنید تا رویترز خبر منتشر نکند».

 

جوان در یک گزارش تحلیلی نوشت: « جاسوس در وزارت کشور یا دروغ سازی؟ چندی پیش یکی از افراد مرتبط با سیستم‌های امنیتی بیگانه به نام شاهد علوی چندین بار به نقل از وزارت کشور، آمار کشته‌های حوادث اخیر را با اعداد مختلف اعلام کرد. اکنون نیز خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی در وزارت کشور تعداد کشته‌ها را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرده است.

اعلام عدد‌های نجومی کشته‌ها با هدف فشار‌های حقوق بشری بر ایران است، اما لازم است وزارت کشور نسبت به هر دو ادعای ذکر شده اعلام موضع کند. دستگاه‌های امنیتی کشور نیز بررسی کنند که آیا این آمارسازی از درون حاکمیت برای دشمن تولید و ارسال می‌شود یا خیر؟»

 

خلا اخبار موثق، موجب سو استفاده فرصت طلبان 

هرچند بعد از طرح ادعای خبرگزاری رویترز در خصوص تعداد کشته شدگان و مواردی که در خصوص رهبر انقلاب مدعی شده مسئولان امنیتی کشور آن را تکذیب کردند اما با توجه به خلاء به وجود آمده در خصوص اخبار موثق در مورد تعداد کشته شدگان، رسانه های ضد انقلاب به صورت گسترده ادعای رویترز را پوشش دادند و با دستاویز قرار دادن این گزارش سعی کردند با متهم کردن رهبر انقلاب ایشان را مسئول اصلی کشته شدگان اغتشاشات اخیر معرفی کنند که ممکن است با ورود برخی از نهادهای مدعی حقوق بشر و فضاسازی رسانه ای شاهد واکنش برخی از مقامات دولتی اروپایی و منطقه ای به این موضوع نیز باشیم.

 

در نهایت باید گفت رسانه هایی مانند رویترز در چارچوب سیاست کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس جهت تشدید فشار و انزوای ایران فعالیت می کنند و به همین دلیل است که بعد از خبرسازی منافقین، بلافاصله برایان هوک، رویترز و رضا پهلوی به میدان می آیند. اما اگر ما هم تدبیر و سیاست معقولی برای مدیریت اتفاقات و اقناع افکار عمومی از همان لحظه اول داشتیم اینک زمینه برای انتشار چنین اخباری فراهم نمی شد.

 

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدرضا کیانفر
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
1
0
علیرضا نامورحقیقی تحلیل‌گر سیاسی گفت: کشته شدن 1500نفر در اعتراضات آبان‌ماه قبول نیست زیرا رویترز قبلاً خبرهای دروغ زیاد داشته است.

آقای نامورحقیقی،
لطفاً عجله نکنید فقط زمانی قضاوت‌مان عادلانه خواهد بود که واقعیت را بدانیم.

سرور گرامی،
تنها راه نجات کشور اتحاد ماست که هم‌صدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- مذاکره با آقای ترامپ برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،
م
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
0
0
شتر‌در‌خواب‌بیند‌پنبه‌دانه‌اینها‌‌‌بار‌دیگر‌آرزوی‌‌دست‌اندازی‌به‌ایران
عزیز‌را‌به‌گور‌می‌برند‌ما‌داریم‌برای‌نابودی‌‌نطفه‌متعفن.وگندیده‌و
پایگاه‌نفاق‌آنها‌در‌منطقه‌یعنی‌رژیم‌کودن‌وکودک‌کش‌وبی‌ریشه
وکثافت‌صهیونیسمی‌برنامه‌ریزی‌‌میکنیم‌وآماده‌میشویم‌که‌پای
این‌لکه‌وحامی‌هایش‌را‌از‌منطقه‌پاک‌کنیم‌انشاالله..به‌زودی‌
چیزی‌به‌نام‌‌‌‌اسرائیل(عزرائیل)‌در‌منطقه‌وابرقدرتی‌آمریکا‌و
انگلیس‌منحوس‌ونجس‌وجود‌ندارد‌وما‌به‌اصل‌خود‌یعنی
آقائی‌‌دنیا‌می‌رسیم‌وبه‌این‌بد‌ذات‌های‌کرکی‌نشان‌می‌دهیم
که‌تمدن‌وبشریت‌چیست‌که‌دو.روز‌به‌قدرت.رسیدند
دنیا‌را‌به‌آتش‌کشیدند.خدا‌لعنت‌شان‌کند‌.انشاالله.

آ
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار