به گزارش راهبرد معاصر ؛ به نقل از رویترز، صندوق بینالمللی پول پیشبینی خود را از رشد اقتصاد جهان برای 2019 و 2020 کاهش داد چون ضعف اروپا و برخی بازارهای نوظهور و حل نشدن تنشهای تجاری میتواند اقتصاد کند جهانی را بیش از پیش بیثبات کند .
صندوق بینالمللی پول برای سومین ماه پیاپی پیش بینی خود را از رشد اقتصاد جهان پایین آورد و اعلام کرد رکودی بزرگ تر از حد انتظار اقتصاد چین را فرا میگیرد که شرایط بازارهای مالی را آشفته تر خواهد کرد .
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد اقتصاد جهان در 2019 ، 3.5 درصد و در 2020 ،3.6 درصد رشد خواهد کرد یعنی به ترتیب 0.2 و 0.1 در صد رقم پیشبینی خود را پایین آورد .
پیش بینی های جدید در آستانه مجمع این هفته رهبران و مقامات تجاری جهان در داووس سوئیس منتشر شد که نشان میدهد سیاستگذاران احتمالا باید طرحهایی برای مقابله با این رشد کند اقتصادی ارائه دهند .
کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول گفت:« پس از دو سال توسعه بی وقفه، اقتصاد جهان آهسته تر از حد انتظار شده و خطرات رو به افزایش است» .
او با تاکید بر اینکه سیاست گذاران باید با تقویت اقتصادشان در برابر خطرات، آماده یک رکود جدی باشند گفت:« آیا رکود جهانی نزدیک است؟ نه، ولی خطر یک سقوط شدید در رشد اقتصادی مطمئنا افزایش یافته است» .
این کندی اقتصاد خود را در ضعف اروپا هم نشان داده است. آلمان به عنوان یک صادر کننده نیرومند به خاطر استاندارد های جدید سوخت برای خودرو ها ضربه خورده است و ایتالیا به دلیل بن بست اخیر بودجه رم با اتحادیه اروپا تحت فشار بازار است .
رشد در منطقه یورو از 1.8 درصد در 2018 به 1.6 درصد در 2019 کاهش می یابد یعنی 0.3 درصد پایین تر از پیش بینی سه ماه گذشته.صندوق بینالمللی پول همچنین پیش بینی خود را از رشد در 2019 برای کشورهای در حال توسعه به 4.5 درصد کاهش داد. 0.2 درصد کمتر از پیشبینی قبلی و پایینتر از 4.7 درصد سال 2018 .
صندوق بین المللی پول اعلام کرد بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه طی چند ماه گذشته در بحبوحه تنش های تجاری، افزایش نرخ سود آمریکا، بالا رفتن ارزش دلار، جریان رو به خارج سرمایه و قیمت بی ثبات نفت، تحت فشار شرایط سخت خارجی قرار گرفته اند .