افتتاح سامانه های جدید شتاب نگار سیل و زلزله در پایتخت-راهبرد معاصر

افتتاح سامانه های جدید شتاب نگار سیل و زلزله در پایتخت

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از افتتاح 22 سامانه شتاب نگار نسل جدید تخمین خسارت زلزله با همکاری مرکز تحقیقات راه و مسکن و شرکت گاز استان تهران و 10 ایستگاه باران سنج در پایتخت خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۷ دی ۱۳۹۸ - 2019 December 28
کد خبر: ۳۱۹۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ رضا کرمی محمدی صبح امروز در آیین افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های مدیریت بحران شهر تهران با بیان این که امروز و در این برنامه سامانه‌های هشدار سریع زلزله و تخمین خسارت‌ها، ایستگاه باران سنجی و سامانه هشدار سریع سیل و همچنین استودیو شهر آماده افتتاح می‌شود گفت: این اقدامات گام موثری در راستای همکاری‌های بین بخشی بوده است چرا که با شرکت گاز و هواشناسی در تبادل داده‌ها و استفاده از سامانه‌های شتاب نگاشت بهره بردیم.

 

وی با بیان این که وقتی بحرانی همچون سیل یا زلزله رخ می‌دهد معمولا مدیران براساس تجربیات قبلی و بدون اطلاع از میزان خسارات وارد میدان می‌شوند گفت: اما حالا با ثبت سامانه‌های هشدار سریع و تخمین خسارات می‌توانند به صورت آنلاین از میزان خسارت‌های احتمالی با خبر شوند.

 

رئیس مدیریت بحران شهر تهران با بیان این که امروز استودیو شهر آماده نیز با همکاری شبکه 5 افتتاح می‌شود اظهار کرد: در شهر تهران 100 پایگاه مدیریت بحران دایر است که شاید در زمان غیر بحران کارایی خاصی نداشته باشد که باید این پایگاه‌ها را در راستای بحران استفاده کنیم و حالا این پایگاه برای تبدیل شدن به استودیو شهر آماده به شبکه 5 داده می‌شود تا برنامه‌های اطلاع رسانی را پوشش دهد.

 

کاهش 30 درصدی خسارت زلزله با سامانه هشدار سریع

محمد شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی هم در آیین افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های مدیریت بحران شهر تهران گفت: در ایام زلزله بم هستیم زلزله ای که بیش از 30 هزار کشته داد و یک سوم شهر نابود شد. انتظار این است که این زلزله تحول ساز باشد چرا که در برخی از کشورها رویکرد مبارزه با مخاطرات در این دست اتفاقات متحول شد اما ما هنوز نتوانستیم فضا را تغییر دهیم.

 

وی اضافه کرد: گرچه در موقع زلزله بم آیین نامه‌های ما تغییر کرد اما به سامانه ها توجهی نکردیم باید از دستگاه های اندازه گیری به یک سامانه برسیم.

 

به گفته شکرچی زاده باید سامانه پاسخ سریع بر اساس قانون مدیریت بحران و طبق ماده 4 استقرار سامانه‌های پاسخ سریع در دستور کار دولت و شهرداری با مسئولیت مرکز تحقیقات انجام شود.

 

رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با اشاره به گسل های شهر تهران افزود: گسل های تهران فاصله کمی با یکدیگر دارند اما سیستم پاسخ سریع می تواند در تهران موثر باشد. نسل جدید شتابنگار ،پس از برجام حدود 10 دستگاه در تهران راه اندازی و نصب شد.

 

وی ادامه داد: حدود 40 دستگاه جدید تا پایان سال راه اندازی خواهیم کرد و امیدواریم حدود صد و یک دستگاه با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان تا اوایل سال 1400 نصب شود.

 

شکرچی معتقد است که سامانه پاسخ سریع می‌تواند چند دقیقه بعد از زلزله عنوان کند که بیشترین منطقه آسیب دیده کجا است تا بر اساس شکل ساختمان ها و وضعیت جمعیتی و غیره این اطلاعات احصای شود تا در لحظات طلایی بیشترین امدادرسانی را انجام خواهیم داد.

 

وی گفت: تجارب ما در جهان نشان داده است که بیش از 30 درصد صدمات ناشی از زلزله با این سامانه کاهش پیدا می‌کند.

 

شکرچی بیان کرد: البته ساخت و ساز خوب و خیلی از مسائل دیگر به موازات این امر باید صورت بگیرد.

 

منبع: فارس

ارسال نظر