تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم معاون هماهنگ‌کننده عقیدتی سیاسی ارتش: مساله دشمنان فقط ایران نیست مساله آنها سلطه بر جهان اسلام است سه تن از فقهای شورای نگهبان توسط رهبر انقلاب ابقا شدند سخنگوی دولت: دولت با آزادی اینترنت موافق است، اما اگر برای مثال خبرنگار نیاز به اینترنت آزادتری دارد باید به او داد پزشکیان: آنچه در جنگ ۱۲ روزه بدست آوریم ارزشمندتر از چیزی بود که از دست دادیم

امیرعبداللهیان: آمریکا رفتار سازنده ای در منطقه و افغانستان ندارد

دستیار ویژه رئیس و مدیرکل بین الملل مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از هر مکانیزمی با محوریت دولت مرکزی افغانستان و مشارکت همه طرف‌های درگیر و نقش سازمان ملل برای ایجاد صلح در این کشور، حمایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 January 29
کد خبر: ۳۴۷۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیرعبداللهیان مدیرکل بین الملل مجلس شورای اسلامی در دیدار تادامیچی یاماموتو نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از هر مکانیزمی با محوریت دولت مرکزی افغانستان و مشارکت همه طرفهای درگیر و نقش سازمان ملل برای ایجاد صلح در این کشور، حمایت می کند.

 

عبداللهیان با اشاره به لزوم برقراری هر چه سریعتر صلح در افغانستان، اظهار داشت: تشکیل دولت جدید براساس انتخابات، ضرورتی اساسی برای حفظ ثبات و امنیت در افغانستان می باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: خطراتی ایجاد صلح در افغانستان و منطقه را تهدید می کند. تلاش برای بی دولت سازی کشورهای منطقه، تشکیل دولت های ضعیف، نقشه جدید تجزیه کشورها و استفاده ابزاری از تروریسم از جمله خطراتی است که صلح و امنیت پایدار را تهدید می کند.

 

عبداللهیان در ادامه ضمن تقدیر از تلاش های سازمان ملل برای تحقق صلح، اظهار داشت: ما به آمریکا هیچ اعتمادی نداریم و رفتار آنها در مذاکرات موسوم به صلح را توام با حسن نیت نمی دانیم.

 

وی با اشاره به این نکته که آمریکا رفتار سازنده ای در منطقه و از جمله افغانستان ندارد، تصریح کرد: ما معتقدیم که تا وقتی دولت افغانستان مرکز اصلی مذاکره با همه طرفها نباشد، نتیجه دلخواه حاصل نخواهد شد.

 

عبداللهیان خاطرنشان کرد: توجه به چند نکته مهم به برقراری صلح در کشور افغانستان کمک خواهد کرد از جمله، تمرکز بر قانون اساسی موجود، تلاش برای حفظ ساختار کنونی و تلاش واقعی برای ایجاد یک دولت مستقل و قوی در این کشور که همه اینها با تلاش سازمان ملل و کشورهای منطقه با محوریت دولت افغانستان و مشارکت مردم افغانستان دست یافتنی خواهد بود.

 

وی تصریح کرد: امروز داعش در حال خیمه زدن در افغانستان است. آمریکا در سطح سیاسی سکوت توام با رضایت در قبال این پدیده دارد و در سطح امنیتی و نظامی از داعش در افغانستان حمایت می کند، همانگونه که در عراق و سوریه رفتار کرد.

 

مدیرکل بین الملل در پایان اظهار داشت: اقدام آمریکا در ترور سپهبد سلیمانی مصداق بارز تروریسم دولتی آمریکاست.کاخ سفید سنگ بنای بدی را گذاشت که دامان خودش را هم گرفته است.

 

در ادامه این دیدار تادامیچی یاماماتو، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان اظهار داشت: مذاکرات خوبی درخصوص برقراری صلح در افغانستان انجام گرفته است، ولی اکنون به سخت ترین مرحله این فرایند رسیده‌ایم که امیدواریم با تلاش جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای دخیل در این موضوع بتوانیم دستاورد خوبی داشته باشیم.

 

وی افزود: مذاکرات ادامه دارد ولی تا دستیابی به توافق کامل راه زیادی در پیش است.

 

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان، گفت: ما نمی توانیم آینده را صددرصد تضمین کنیم، ولی سعی داریم تا کشورها و بازیگران اصلی این حوزه را وارد مکانیزم صلح نماییم تا بتوانیم هرچه پویاتر در راستای دستیابی به امنیت پایدار در افغانستان قدم برداریم.

 

یوماماتو با تاکید بر اینکه، این مردم افغانستان هستند که باید سرنوشت خودشان را تعیین کنند، اظهار داشت: تلاش سازمان ملل متمرکز بر این است که فضایی در کشور برقرار شود تا مردم افغانستان، خود در زمینه سیاسی، تشکیل دولت و شکوفایی اقتصادی مشارکت مستقیم داشته باشند و همه ما به عنوان اعضای دخیل در این موضوع باید در رسیدن به این هدف همگام باشیم.

 

وی در پایان از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مردم و دولت افغانستان در زمان جنگ در آن کشور و از نقش مثبت کشورمان در کمک به حل مشکلات افغانستان قدردانی کرد.

 

منبع: فارس

ارسال نظر