کانون وکلا از پرداخت مالیات معاف شد-راهبرد معاصر
اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند

کانون وکلا از پرداخت مالیات معاف شد

دولت در حالی کانون وکلا را از پرداخت مالیات معاف کرده که این جامعه فرار مالیاتی 12 هزار میلیارد تومانی دارند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۸ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 February 08
کد خبر: ۳۵۵۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ طبق آمار در قوه قضائیه سالانه 15 میلیون پرونده در جریان ست که از این تعداد کمتر از 10 درصد از پرونده‌ها وکیل دارد. در واقع وکلا سالانه به 3 میلیون پرونده رسیدگی می‌کنند و اگر به ازای هر پرونده به طور متوسط 20 میلیون حق‌الوکاله بگیرند، در نتیجه گردش مالی بازار وکالت 60 هزار میلیارد تومان خواهد بود. 

 

* برخی وکلا مردم را سرکیسه می‌کنند

تعداد وکلای فعال طبق آمار وزیر دادگستری در سال 94 حدود 60 هزار و 996 نفر بوده که با تقسیم عدد گردش مالی بر تعداد وکلای فعال درآمد میانگین هر وکیل حدود یک میلیارد تومان در سال می‌شود. این موضوع حتی به مجلس هم کشانده شد و یکی از نمایندگان مجلس بر این خبر صحه گذاشت و در مورد میزان درآمد وکلا تأکید کرد این حداقل دریافت یک وکیل از پرونده است، وکلا مردم را سرکیسه می‌کنند و دریافت‌های خارج از عرف به یک روال معمول تبدیل شده و دقیقاً فرار مالیاتی محسوب می‌شود. 

 

حالا اگر براساس پلکان‌های مالیاتی از 60 هزار میلیارد تومان مجموع حق‌الوکاله‌ها نرخ 20 درصد مالیات اخذ شود،‌در این صورت رقم فرار مالیاتی وکلا حدود 12 هزار میلیارد تومان می‌شود. 

 

اما می‌بینیم که این امضا طلایی‌ها از پرداخت حق قانونی دولت در بحث مالیات فرار می‌کنند و در این میان امکان زد و بند وکیل با مسئول ابطال تمبر و بروز فساد در این زمینه نیز به چشم می‌خورد. غیرقابل باور نیست، چرا که در این حال ممیز مالیاتی با بررسی دفتر مالیاتی وکلا متوجه این زد و بند نمی‌شود و فرار مالیاتی صورت می‌گیرد، در نتیجه مالیات براساس ابطال تمبر نیز که در پایان سال مالیاتی باید انجام شود نیز به گونه‌ای برگشت می‌خورد. 

 

در این بازار آشفته عدم پرداخت مالیات از سوی وکلا خبر رسید که برابر مصوبه هیأت وزیران، کانون وکلا معاف از پرداخت مالیات شده است. براساس این مصوبه و ماده 139 قانون مالیات‌های مستقیم، اصلاحیه سال 94، نهادها و مؤسسات عام‌المنفعه معاف از پرداخت مالیات هستند. 

 

به موجب این ماده قانونی،‌کمک‌ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی مؤسسات خیریه و عام‌المنفعه که به ثبت رسیده‌اند، مشروط بر اینکه به موجب اساسنامه آنها صرف امور مذکور در بند (ح) این ماده شود و سازمان امور مالیاتی کشور بر درآمد و هزینه‌های آنها نظارت کند، از پرداخت مالیات معاف است. 

 

تبصره 5 همین ماده آمده که درآمدها و  عایدی حاصل از موقوفات، کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی اشخاص از پرداخت مالیات معاف است. 

 

بنابراین، به نظر می‌رسد دولت بار دیگر در معافیت‌های مالیاتی خود تصمیم عجیب و غریبی را رقم زده است. در آذرماه بود که رئیس سازمان برنامه و بودجه معافیت مالیاتی صددرصدی هنرمندان را در سال 99 تصویب کرد، اقدامی که به باج‌گیری تعبیر شد و حالا برای مردن قانون که نباید فرار مالیاتی داشته باشند اما در سالهای اخیر داشته‌اند نیز تصمیم عجیب و غریبی مبنی بر معافیت از مالیات اعلام شد. 

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده