به گزارش راهبرد معاصر؛ سامسونگ در رویداد آنپکد خود که ساعتی پیش برگزار شد سه گوشی جدید با نامهای گلکسی S20 سامسونگ، گلکسی S20+ و گلکسی S20 Ultra را در سری S و یک گوشی تاشدنی با نام Z Flip رونمایی کرد. بدون شک مهمترین محصول رونمایی شده در این رویداد گلکسی S20 اولترا است که قابلیت جذابی به نام Space Zoom دارد تا کاربر بتواند بزرگنمایی ترکیبی اپتیکال و دیجیتال تا ۱۰۰ برابر را در آن تجربه کند. اما سامسونگ چطور موفق به ارائهی چنین بزرگنمایی در یک گوشی موبایل شده است؟ پاسخ کوتاه به این پرسش در ترکیبی از استفاده از لنز با بزرگنمایی اپتیکال به همراه پردازش تصویر و حسکر با رزولوشن بسیار بالا است.
بزرگنمایی در گوشی گلکسی اس ۲۰ اولترا با لنز تلهفوتوی 4X که پشت حفرهی دوربین به روش پریسکوپ قرار گرفته، شروع میشود و اگر کاربر بزرگنمایی را ادامه دهد فاصلهی بین بزرگنمایی ۴ برابر تا ۱۰ برابر توسط فناوری که سامسونگ آن را Lossless Hybrid Optic نام گذاری کرده ادامه مییابد. در بازهی بزرگنمایی ۴ تا ۱۰ برابر، سامسونگ همچنان بزرگنمایی بدون افت کیفیت را ارائه میدهد که از ترکیب کراپ کردن سنسور و یکی کردن پیکسلها میسر میشود.
این بدین معنی است که دوربین گلکسی اس ۲۰ اولترا به لنز با بزرگنمایی ۴ برابر مجهز شده است، اما به لطف سنسور بزرگ و کراپ کردن تصویر و همچنین ترکیب پیکسلها، در این گوشی میتوانید بزرگنمایی ۱۰ برابری بدون افت کیفیت را تجربه کنید. منظور از ترکیب پیکسلها نیز آن است که پردازنده چندین پیکسل را با یکدیگر ترکیب میکند تا یک پیکسل بزرگتر بسازد تا در هنگام کراپ کردن با افت کیفیت روبرو نشویم.
اما در گوشی گلکسی اس ۲۰ اولترا، در بازهی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر، گوشی از روش بزرگنمایی دیجیتال استفاده میکند که باعث افت کیفیت خواهد بود.
قابلیت بزرگنمایی ۱۰۰ برابری (100x Zoom) تنها در گوشی S2 Ultra ارائه میشود، یعنی گوشیهای S20 و S20 Plus حداکثر بزرگنمایی 3x را در اختیار کاربر قرار میدهد و حداکثر بزرگنمایی دیجیتالی آنها نیز به ۳۰ برابر میرسد.
روش سامسونگ برای رسیدن به بزرگنمایی ۱۰۰ برابر روش تازهای نیست؛ بهعنوان مثال سال گذشته هواوی از روشی به نام folded در گوشی P30 Pro استفاده کرد که در آن از ترکیب یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با لنز تلهفوتو، بزرگنمایی ۵ برابری اپتیکال حاصل میشد. هواوی نیز با استفاده از روش کراپ کردن تصویر در پی ۳۰ پرو بزرگنمایی ۱۰ برابری بدون افت کیفیت را ارائه میکند. با توجه به تجربهای که در بزرگنمایی ۱۰ برابری پی ۳۰ پرو داشتیم، نمیتوان عبارت بدون افت کیفیت در بزرگنمایی ۱۰ برابری را دقیق دانست چرا که در پی ۳۰ پرو با افت اندک کیفیت در بزرگنمایی بین ۵ تا ۱۰ برابر روبرو بودیم و ممکن است چنین تجربهای در بازهی بزرگنمایی ۴ تا ۱۰ برابر گلکسی اس ۲۰ اولترا نیز وجود داشته باشد.
یکی از مهمترین تفاوتهای بین سامسونگ و هواوی که ممکن است تجربهی بزرگنمایی دیجیتال در اس ۲۰ اولترا را بهتر از پی ۳۰ پرو کند، بکارگیری از سنسور با رزولوشن بسیار بالاتر در گوشی سامسونگ است. هواوی از مجموعهای از سنسورها ۸ و ۴۸ مگاپیکسلی در پرچمدار خود بهره برده است، اما سامسونگ ترکیب سنسورهای ۴۸ و ۱۰۸ مگاپیکسلی را در S20 Ultra استفاده کرده است. به این ترتیب سامسونگ اطلاعات بیشتری را از ترکیب سنسورهای دوربین بدست میآورد تا احتمالا تجربهی زوم دیجیتال بهتری را ارائه کند.
در دنیای دوربین های عکاسی و سنسورها، همیشه افزایش مگاپیکسل به معنی کاهش بازدهی سنسور در محیطهای کم نور است. چراکه سایز کوچک هر کدام از پیکسلها باعث کاهش عملکرد آنها در جذب نور میشود. سامسونگ ادعا میکند که برای این مشکل، راهحلی پیدا کرده است. باید منتظر بمانیم تا گلکسی اس ۲۰ اولترا بهدستمان برسد و بازدهی دوربین آن را در شرایط مختلف و با دقت بررسی کنیم تا در این باره اظهار نظر کنیم.
در دنیای امروز گوشی های هوشمند، تاثیر الگوریتمهای نرمافزاری و پردازش تصویر در خروجی نهایی اهمیت بسیاری دارد و شاهد گوشیها با سنسور ۸ یا ۱۲ یا ۴۸ مگاپیکسلی با عملکرد خیرهکننده هستیم.