به گزارش راهبرد معاصر؛ حضرت آیتالله «علی خامنهای»، رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در سخنانی فرمودند که آمریکاییها متهم به تولید ویروس «کرونای جدید» هستند.
ایشان فرمودند: «آمریکاییها خودشان متهم به تولید این ویروس هستند البته نمیدانیم این اتهام چقدر صحت دارد اما با وجود این اتهام، کدام انسان عاقلی، کمک از این کشور را قبول می کند.»
آیتالله خامنهای اضافه کردند: «به آمریکاییها هیچ اعتمادی نیست زیرا ممکن است داروهایی را ارسال کنند که ویروس را در ایران شایعتر و یا ماندگار کند و یا حتی ممکن است افرادی را بهعنوان درمانکننده بفرستند تا ببینند اثرگذاری این ویروسی را که گفته می شود بخشی از آن فقط مخصوص ایران ساخته شده، چگونه بوده و اطلاعات خود را تکمیل و دشمنی خود را بیشتر کنند، بنابراین سخنان آمریکاییها قابل قبول نیست.»
ابهامات مطرحشده درباره اینکه آمریکا ممکن است مبدأ انتشار و یا حتی منشأ تولید ویروس «کرونای جدید» (SARS-CoV-2) باشد نخستین بار از جلسهای در کنگره آمریکا آغاز شد که طی آن «رابرت ردفیلد»، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) اذعان کرد ممکن است کسانی که چندین ماه قبل گمان میشد بر اثر آنفولانزا جان باختهاند در واقع جانشان را بر اثر ابتلا به همین ویروس کرونا از دست داده باشند.
با توجه به آنکه گزارش CDC در ماه فوریه نشان میدهد در فصل زمستان 2019 دستکم 32 میلیون نفر به آنفولانزا مبتلا شده و 18000 نفر جان باختند شائبهها درباره اینکه نخستین ویروس کرونا، قبل از «ووهان» چین از آمریکا آغاز شده باشد، تقویت میشود.
از طرف دیگر شائبههایی هم وجود دارد که آمریکا تولیدکننده این ویروس باشد و آن را از طریق ورزشکارانش که به ووهان سفر کردهاند به چین منتقل کرده باشد.
ورزشکاران نظامی آمریکا چند ماه قبلتر از شناسایی اولین بیمار مبتلا به ویروس کرونا برای شرکت در هفتمین بازیهای جهانی نظامیان وارد ووهان شدند و در جریان آن، چند ورزشکار خارجی به بیماری واگیردار مبتلا شدند. تا ماه دسامبر، نخستین مبتلای کرونا در ووهان شناسایی شد.
اندیشکده "مطالعات جهانی" کانادا چندی پیش در پایگاه اینترنتی خود در مقالهای بهنقل از تحلیل ویروسشناس تایوانی در چین اعلام کرد: زنجیره ژن کرونای جدید که در ایران و ایتالیا کشف شده، با ژن کرونا در چین متفاوت است و این نشان میدهد که منشأ کرونا ویروس در ایران و ایتالیا، چین نیست.
علاوه بر این، پایگاه اینترنتی مجله علمی "لانست" در 24 ژانویه نیز مقاله علمی بهنوشته هفت پزشک بالینی بیمارستان جین اینگ تان شهر ووهان را منتشر کرد که در آن آمده است: 13 مورد از 41 مورد نخست مبتلا به کرونا که در بیمارستان یادشده مورد معالجه قرار گرفتند، هیچ تماسی با بازار آبزیان ووهان نداشتند.
26 ژانویه، مجله «ساینس» مقالهای را تحت عنوان «بازار آبزیان ووهان احتمالاً منبع شیوع کروناویروس جدید نیست» منتشر کرد. در این مقاله بهنقل از دانیل لوسی متخصص بیماریهای همهگیر دانشگاه جورج تاون آمریکا نوشته شده است: "13 مورد با این بازار هیچ ربطی نداشتند و این رقم کم نیست". دانیل لوسی معتقد است اگر این گونه باشد، ویروس بهاحتمال زیاد از جایی دیگر سرچشمه گرفته است.
منبع: تسنیم