انتقال کرونا از طریق دود سیگار افراد مبتلا-راهبرد معاصر
یحیی السنوار شخصیت برگزیده جهان عرب در سال ۲۰۲۴ شد سقوط بالگرد CH-۵۳ نیروی هوایی رژیم اسرائیل بر اثر باد شدید رسانه عبری: طرح تقسیم سوریه به چند منطقه روی میز اسرائیل ۸۰۰۰ دستگاه خودرو وارداتی عرضه می‌شود / فرصت ۷ روزه برای وکالتی کردن حساب‌ها شناسه ثبت آیفون در سامانه جامع تجارت تعریف شد/ ٣٠ درصد سهم هر بازرگان وقوع انفجار در یک بازار در شمال حلب سخنگوی وزارت خارجه: نخست وزیر عراق اواخر هفته آینده به تهران سفر می‌کند یمن: معادله «نیروگاه در برابر نیروگاه، فرودگاه در برابر فرودگاه» را آغاز کرده‌ایم پزشکیان: سعی کرده‌ام که بسیاری از مشکلات را تا جای ممکن به مردم نگویم که نگران نشوند قطع گاز ۲۷۲ اداره دولتی در پایتخت دولت جولانی فردا و پس‌فردا را به مناسبت سال نوی میلادی تعطیل کرد آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد کمبود این ویتامین‌ها سلامت چشم تان را به خطر می‌اندازد تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ پیروزی پُرگل لیورپول در خانه وستهام

انتقال کرونا از طریق دود سیگار افراد مبتلا

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گویند: از آنجا که سیگار و قلیان، تعداد زیادی ذرات معلق در هوا تولید می‌کنند، ممکن است در صورت مبتلا بودن فرد مصرف کننده، ویروس در هوا منتشر شود و در نتیجه عامل انتقال به اطرافیان باشد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 April 25
کد خبر: ۴۱۲۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از نگرانی‌های مردم در زمان همه‌گیری ویروس کرونا، اطلاع از چگونگی راه‌های انتقال آن است. با توجه به گذشت زمان و شناخت بیشتر راه‌های انتقال این ویروس، سوالی که مطرح می‌شود، این است که آیا دود دخانیات می‌تواند عامل انتقال ویروس کرونا از افراد مبتلا به این ویروس به سایر افراد باشد؟ دخانیات چگونه می‌تواند بر انتقال ویروس کرونا تاثیرگذار باشد؟ محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به مقالاتی که در این زمینه منتشر شده و دیگر مستندات، به این سوال پاسخ داده‌اند.

 

 قطرات ریزی که از تنفس افراد در هوا شناور می‌شوند، می‌توانند ویروس کرونای جدید را گسترش دهند. گفته می‌شود که ویروس کرونا از طریق این قطرات ریز در هوا حدود سه ساعت حالت عفونی خود را حفظ می‌کنند. از آنجا که سیگار و قلیان، تعداد زیادی ذرات معلق در هوا تولید می‌کنند، ممکن است در صورت مبتلا بودن فرد مصرف کننده، ویروس در هوا منتشر شود و در نتیجه عامل انتقال به اطرافیان باشد. از طرف دیگر، مصرف دخانیات باعث افزایش تولید بزاق می‌شود و به دنبال آن تمایل افراد به بیرون ریختن آب دهان بیشتر می‌شود که می‌تواند شیوع کووید ۱۹ را افزایش دهد. همچنین در اماکن و فضا‌های سربسته که امکان مصرف دخانیاتی مثل قلیان وجود دارد، ویروس‌ها از طریق وسایل مشترک و هوای آلوده به راحتی منتقل می‌شوند.

 

بنا بر آن چه در وب‌سایت موسسه ملی تحقیقات سلامت آمده است، ویروس کرونا می‌تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم از افراد مبتلا به کووید ۱۹ که مصرف کننده دخانیات نیز هستند، به سایر افراد منتقل شود.

 

همچنین در معرض دود سیگار و قلیان بودن نیز آسیب جدی به ریه‌های فرد وارد می‌کند که خود این موضوع می‌تواند در صورت ابتلا به کووید ۱۹ شدت بیماری و احتمال مرگ را افزایش دهد. جهت پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ از قرار گرفتن در معرض دود دخانیات خودداری کنید، رعایت آداب تنفسی، قرار نگرفتن در مکان‌های کوچک و سربسته که به استعمال دخانیات می‌پردازند، تهویه مناسب هوا و حفظ فاصله ایمن با این افراد توصیه می‌شود.

منبع: ایسنا

 

ارسال نظر