توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است

افشای هویت دیپلمات عربستانی مظنون به ارتباط با عاملان ۱۱ سپتامبر

افشای هویت دیپلمات عربستانی مظنون به ارتباط با عاملان ۱۱ سپتامبر رسانه‌ها گزارش دادند؛ اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف. بی. آی) نام یک مقام سعودی مظنون به حمایت از دو عضو القاعده را که در حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نقش داشتند، به طور سهوی منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 14
کد خبر: ۴۲۷۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، یاهو نیوز بامداد چهارشنبه در خبری اختصاصی اعلام کرد که یک مقام ارشد اف. بی. آی ماه گذشته در سندی که به دادگاه ارائه کرد، از «مساعد احمد الجراح» نام برده است.

 

 الجراح در زمان حملات ۱۱ سپتامبر که ۲ هزار و ۷۵۳ کشته بر جای گذاشت در سفارت عربستان سعودی در شهر واشنگتن کار می‌کرد.

 

بنا بر اسنادی که به رؤیت یاهو نیوز رسیده است، مقام‌های آمریکایی ظن آن دارند که الجراح «نفر سومی» است که به تروریست‌های القاعده کمک کرده بود.

 

عربستان سعودی همواره نقش داشتن مقام‌های خود در حملات ۱۱ سپتامبر به برج‌های دوقلوی سازمان تجارت جهانی در شهر نیویورک و ساختمان پنتاگون را رد کرده است.

 

بنا بر این گزارش، الجراح یک مقام میانی در وزارت خارجه عربستان بود که در سال‌های ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ برای مأموریت به سفارت آن کشور در واشنگتن اعزام شده بود.

 

گفته می‌شود که وی از دو نفر از هواپیماربایانی که حملات ۱۱ سپتامبر را رقم زدند، حمایت کرده بود.

 

یاهو نیوز نوشت: اگر چه تمام ارجاعات به نام الجراح در آن سند حذف شده بود، اما در یکی از موارد، نام وی سانسور نشده بود.

 

این سند توسط «جیل سانبورن» دستیار رییس اف. بی. آی تنظیم شده و ماه گذشته به دادگاه ارسال و هفته گذشته باز شد.

 

این گزارش حاکی است که این موضوع، «پیشرفت قابل توجهی» در شکایت خانواده‌های قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر به شمار می‌آید. این پرونده حکومت سعودی را به دست داشتن در آن حملات متهم می‌کند.

 

سند سانبورن نشان می‌دهد که که عوامل اف. بی. آی در بررسی‌های خود، ارتباط میان هواپیماربایان و سفارت عربستان در واشنگتن را کشف کرده‌اند.

 

یک مقام ارشد دولت آمریکا به یاهو نیوز اعلام کرد که افشای نام الجراح یک «خطا» بوده است.

 

الجراح یکی از ۹ مقام فعلی و سابق سعودی است که بنا به اعتقاد وکلای خانواده‌های قربانیان، اطلاعات مهمی درباره پرونده حملات ۱۱ سپتامبر دارند.

 

«برت ایگلسون» سخنگوی خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر اظهار کرد: این موضوع نشان می‌دهد که دولت (آمریکا) در مورد نقش سعودی‌ها لاپوشانی کرده است.

 

سپتامبر سال گذشته میلادی، وکلای خانواده‌های قربانیان از هویت این مقام سعودی مطلع شدند، اما از افشای نام وی منع شدند.

 

همچنین کمیسیون ۱۱ سپتامبر که مسؤول تحقیق درباره نقش سعودی‌ها در آن حملات به شمار می‌رود، اعلام کرد: «ما هیچ شواهدی دال بر اینکه حکومت سعودی یا مقام‌های سعودی از این سازمان (القاعده) حمایت مالی کرده‌اند، به دست نیاوردیم.»/ ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار