به گزارش راهبرد معاصر، با شیوع ویروس کرونا در کشور و اعلام رسمی آن، از روزهای ابتدایی اسفندماه ۹۸ تمام دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بلافاصله کلاس های درس را تعطیل کردندو دانشگاه های ایران پس از یک دوره طولانی مدت تعطیلی و پس از گمانهزنی های فراوان در خصوص زمان بازگشایی دانشگاه ها، سرانجام رئیس جمهور از زمان جزییات زمان بازگشایی دانشگاه ها بعد از ماه رمضان از ۱۷ خرداد خبر داد.
مسأله بازگشایی مجدد کلاس های درس و مهمتر از آن تعیین تکلیف واحدهای عملی دانشجویان به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی نکته ای است که حتی یکی از تاکیدات رییس جمهوری را هم در ستاد ملی مقابله با کرونا به خود اختصاص داده بود.
گمانه زنی ها برای بازگشایی دانشگاه ها ادامه داشت، حتی دستورالعمل چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم از سوی وزارت علوم به دانشگاه ها ابلاغ و این اختیار به مراکز آموزش عالی داده شد که بر اساس شرایط و وضعیت دانشجویان، این امتحانا به صورت حضوری یا غیرحضوری برگزار شود.
رییس جمهوری صبح امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا خبر از بازگشایی دانشگاه ها از روز شنبه ۱۷ خردادماه داد و تاکید کرد که فعالیت این مراکز به غیر از دانشگاه های پزشکی، شامل کارگاهها، آزمایشگاهها، امتحانات پایان ترم و سایر مورد لازم، شروع شود.
علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم روز چهارشنبه هفته گذشته در این باره که نحوه فعالیت دانشگاه ها بعد از ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا در چه قالبی خواهد بود، اینطور پاسخ داد که باید دستورالعلمی را برای نحوه فعالیت دانشگاه ها تدوین کنند.
منصور غلامی درباره جزئیات بازگشایی دانشگاهها از ۱۷ خردادماه گفت: مجوز ستاد مدیریت کرونا کلی است و در هیچ موردی اجبار نمیکند. این مجوز تا زمانی قابل انجام است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شرایط را برای ادامه کار مناسب بداند.
وی ادامه داد: دانشگاهها برحسب شرایط خود، اختیار برنامه ریزی برای تعیین ترتیب و اولویت شروع ارائه خدمات را دارند که ترجیحاً با دورههای تحصیلات تکمیلی خواهد بود.
وزیر علوم افزود: هر دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی، برنامه خاص خود را خواهد داشت. برنامه ریزی ها باید در جهت تکمیل و اتمام نیمسال تحصیلی باشد.
وی درباره ادامه روند آموزش مجازی نیز به مهر گفت: آموزش مجازی همچنان در اولویت است و تا حدامکان و تا پایان ترم باید ادامه داشته باشد.
غلامی تصریح کرد: تغییر در زمانبندی برنامهها و طولانیتر شدن دوره نیمسال تحصیلی جاری، یکی از راهکارهای کاهش تراکم حضور دانشجویان در محیطهای آموزشی است.
وی خاطرنشان کرد: معاونت آموزشی وزارت علوم دیدگاهها و راهبردهای کلی خود را در این زمینه به دانشگاهها ابلاغ خواهد کرد.
وزیر علوم افزود: در بخش رفاهی هم تاکید قطعی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی است که در مدت باقی مانده تا روز آغاز فعالیتها، هماهنگ با بخش آموزشی برنامه ریزی خواهد شد.
بعد از بازگشایی دانشگاه ها، گمانه زنی هایی هم برای فعالیت دوباره خوابگاه ها مطرح شده است چرا که برخی مسوولان بر این باورند، بازگشایی خوابگاه ها احتمال شیوع ویروس کرونا رو افزایش می دهد.
تا لحظه تهیه این گزارش مسوولان وزارت علوم هنوز پاسخی برای بازگشایی خوابگاه ها ارائه نداده اند و باید منتظر دستورالعمل وزارتخانه در این زمینه بود.
باید دید عمده کلاس هایی که بعد از ۱۷ خردادماه برگزار می شود اختصاص به رفع اشکال دارد یا دانشجویان با آموزش های الکترونیکی خداحافظی کرده و به کلاس های درس باز می گردند؟
پیگیری ها از سازمان امور دانشجویان در خصوص نحوه اعمال پروتکل های بهداشتی برای ورود دانشجویان به محیط دانشگاه حاکی از آن است، دستورات و تاکیدات وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص حضور دانشجویان رعایت می شود.
بیانیه شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت در خصوص بازگشایی دانشگاه ها
به دور از شتابزدگی و بصورت هدفمند و تدریجی جهت بازگشایی دانشگاه ها تصمیم گیری شود.
پیش از بازگشایی دانشگاه ها امکان تامین شرایط ایمن اعم از لوازم حفاظتی استاندارد و فاصله گذاری های مناسب در خوابگاه ها و بیمارستان های آموزشی به دقت بررسی و نظارت شود.
امکان ادامه آموزش مجازی با نظارت کافی بر کیفیت آن در کلیه مقاطع و رشته ها فراهم باقی بماند.
تامین سلامت فراگیران و جلوگیری از تعویق روند آموزشی دانشجویان خط قرمز شورای صنفی است.
شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت