به گزارش راهبرد معاصر؛ علیاصغر یوسفنژاد، عضو عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شرایط اقتصادی مردم و نقدینگی موجود در دست آنها به حدی نیست که بتوانند مسکن خریداری کنند یا حتی به راحتی توان اجاره یا رهن یک واحد مسکونی را ندارند و اگر بخواهند خانهای رهن یا اجاره کنند باید این کار را با مشقت انجام دهند.
وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور غیرقابل پیش بینی بوده و تمام بازارها دچار التهاب هستند، خاطرنشان کرد: بازار مسکن نیز همانند بازارهای دیگر در این شرایط دچار التهاب شده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی معتقد است که رکود شدیدی بر بازار مسکن حاکم است و سپس تأکید کرد: یکی از راهکارهای خروج این بازار از رکود اعطای تسهیلات ارزان قیمت به متقاضیان خرید مسکن و وضع مالیات بر خانههای خالی و نیز وضع مالیات برای مالکانی که چندین خانه در اختیار دارند.
شهریاری با بیان اینکه در بازار مسکن، شرایط کنونی اقتصاد کشور به تشدید قیمتها دامن زده است، یادآور شد: در این وضعیت خریداران مسکن الزاماً متقاضیان مصرفی مسکن نیستند، بلکه آنهایی هستند که میخواهند سرمایه خود را به دارایی تبدیل کنند.
وی در همین رابطه ادامه داد: این مسئله موجب غیرشفاف شدن عرضه و تقاضا در بازار شده و معلوم نیست افرادی که بهدنبال خرید مسکن هستند، آیا خریداران واقعی بوده یا اینکه خریداران مسکن سرمایه هستند.
این نماینده مجلس دهم قیمت کنونی مسکن را حباب دانست و گفت: قیمت کنونی مسکن حباب دارد و البته میزان حباب قیمتی بازار آنقدر چشمگیر نیست؛ زیرا در شرایط کنونی با افزایش قیمت مصالح ساختمانی، افزایش حقوق کارگر، افزایش قیمت زمین، افزایش نرخ ارز و افزایش عوارض ساختمانی عملاً قیمت تمام شده مسکن بسیار بالا تمام میشود و سازنده مجبور است که قیمت فروش را بالاتر اعلام کند.
یوسفنژاد خاطرنشان کرد: دولت باید طرحهای ویژهای را برای حمایت از بازار مسکن انجام دهد و نگذارد سوداگری در این بازار موج بزند.