موسوی: مزاحم فکر کردن اروپایی‌ها نمی‌شویم/ بعید می‌دانم ایران در سطح دولتی تماسی با آمریکا داشته باشد-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

موسوی: مزاحم فکر کردن اروپایی‌ها نمی‌شویم/ بعید می‌دانم ایران در سطح دولتی تماسی با آمریکا داشته باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری روز دوشنبه خود با اشاره به احضار حافظ منافع آمریکا به وزارت امور خارجه تصریح کرد: آمریکای ترامپ در حال برهم زدن نظم جهانی است و به دنبال آنارشیسم جهانی است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 18
کد خبر: ۴۳۲۰۲

به گزارش راهیرد معاصر،  سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات حوزه سیاست خارجی به سوالات آن‌ها پاسخ گفت.

 

سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای این نشست ضمن آرزوی قبولی طاعات در ماه مبارک رمضان پشاپیش عید سعید فطر را تبریک گفت و عنوان کرد: روز روابط عمومی و ارتباطات بود که پایه اصلی آن شما خبرنگاران هستید که این روز را تبریک می‌گویم.

 

وی با اشاره به روز قدس عنوان کرد: تا اشغالگری و جنایت صهیونیست‌ها هست، روز قدس گرامی داشته خواهد شد.


موسوی درباره رایزنی‌ها و اقدامات دیپلماتیک در این مدت گفت: اتفاقاتی در عراق و افغانستان رخ داد که بعد از مدت‌ها به ثبات سیاسی دست یافتند. عراق به عنوان همسایه برای ما اهمیت ویژه دارد و الان با دسیسه‌های آمریکا و گروه‌های تروریستی دست و پنجه نرم می‌کند و دولت کنونی مورد حمایت ایران است.

 

وی با اشاره به تفاهم سیاسی در افغانستان ابراز امیدواری کرد این تحول طلیعه‌ای برای پا گرفتن گفتگو‌های بین الافغانی شود.

 

وی در پاسخ به سوالی گفت که کمتر از سه هزار نفر از ایرانیان در خارج از کشور به دلیل جرایم مختلف در زندان هستند و عمده آن جرایم مسائل مربوط به مواد مخدر و عبور غیرقانونی است؛ سفارتخانه‌های ما از نزدیک دولت‌های کشور‌هایی که شهروندان ایرانی در آن‌ها زندانی‌اند در ارتباط هستند. امیدواریم روزی برسد هیچ زندانی ایرانی در خارج از کشور نباشد.

 

سخنگوی وزارت خارجه درباره حضور پناهجویان ایرانی در یونان گفت: متاسفانه افرادی به خاطر توهم زندگی بهتر کشور‌های مختلف از جمله ایران را ترک می‌کنند، ولی بعد از مدتی متوجه می‌شوند آنجا مدینه فاضله نیست و پشیمان می‌شوند. این افراد شرایط بدی در اردوگاه‌ها دارند و از کشور‌ها و قومیت‌های مختلف هستند و امکان دارد هر اتفاقی برای آن‌ها بیفتد.

 

وی افزود: مورد اخیر در یونان را پیگیری کردیم و از مقامات یونان و پلیس آن کشور پیگیری کردیم که چنین چیزی را رسما تایید نکردند با این حال سفارت ایران در تماس است و اگر نکته جدیدی را متوجه شویم اطلاع رسانی می‌کنیم.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره احضار سفیر سوئیس به وزارت خارجه و نامه ظریف و واکنش ایران به تهدید آمریکایی‌ها گفت: تجارت آزاد بین کشور‌های مستقل امری مشروع است. آمریکای ترامپ در حال برهم زدن نظم جهانی است و به دنبال آنارشیسم جهانی است.

 

وی افزود: آنچه آمریکایی‌ها درباره کشتی‌های نفتکش ما عنوان کردند غیرقانونی است و اگر اقدامی صورت دهند با واکنش ایران مواجه می‌شوند. توصیه‌های لازم را به آمریکایی‌ها از طریق سفیر سوئیس ارائه کردیم و نامه ظریف به گوترش عواقب هرگونه اقدام را یادآور شد؛ امیدواریم دست به هیچ حماقتی در این زمینه نزنند.

 

موسوی درباره حادثه پیش آمده در مرز ایران و افغانستان گفت: ما پذیرای میلیون‌ها نفر از عزیران افغانستانی هستیم، ولی مایلیم این رفت و آمد‌ها به صورت قانونی باشد. کسانی از خلاء‌ها سوءاستفاده می‌کنند و وظیفه هر کشوری حفاظت از مرز‌ها و سرحدات خود است.

 

وی تصریح کرد: هیچ گزارش رسمی را نهاد امنیتی و نظامی و مرزبانی ما تایید نکرده و معلوم نیست این‌ها به چه طریقی جان باختند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: چند روز پیش هیاتی از افغانستان وارد خاک ایران شدند و گفتگو‌هایی را با مرزبانی ما انجام دادند.

 

موسوی بار دیگر تاکید کرد که این اتفاق نه در خاک ایران و نه توسط عوامل ایران رخ داده و افزود: احتمال دارد هیاتی از ایران ظرف روز‌های آینده به افغانستان سفر کند که محور گفتگوی آن‌ها اتفاقات حوالی هریرود است.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تلاش‌های ایران برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان گفت که ایران بر اساس سیاست همسایگی خود تمایل دارد که یک همسایه با ثبات و رفاه داشته باشد. برای ما مهم بود این کشور با ثبات باشد و چندین دور تلاش و تماس و رفت و آمد انجام شد و سفر‌هایی نماینده ایران به کابل داشت و الحمدالله منتج به نتیجه خوب شد و نقش ایران در این زمینه مهم بوده و برای ما باعث افتخار است.

 

وی افزود: ایران برخلاف دیگران که می‌خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند، افغانستان امن و با ثبات را اولویت اول خود قرار داده و این گام را طلیعه‌ای برای گفتگو‌های بین الافغانی می‌دانیم تا صلح فراگیر در افغانستان شکل بگیرد.

 

موسوی درباره طرح صلح کرونا گفت: صحبت کردن برای ما مهم نیست. سابقه بدعهدی آمریکا را داریم. بعید می‌دانم ایران در سطح دولتی تماسی با آمریکا داشته باشد و این در دستور کار ایران نیست.

 

وی درباره اسدی، دیپلمات بازداشت شده ایران در بلژیک گفت: از طریق سفارت پیگیر وضعیت او هستیم. پرونده مراحل نهایی را طی می‌کند و وکلا و سفارت ما پیگیر موضوع هستند و از همه ابزار‌ها استفاده می‌کنیم که بی‌گناهی ایشان ثابت و آزاد شود.

 

موسوی درباره اظهارات پامپئو درباره حضور ایران در سوریه گفت: ما به دعوت دولت سوریه به عنوان مستشار برای مبارزه با تروریسم در سوریه حضور داریم و حضور ما ارتباطی با آمریکا و رژیم صهیونیستی ندارد؛ تا زمانی که دولت و ملت سوریه از ما درخواست کمک در زمینه‌های مختلف کنند ما در آنجا حضور داریم.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره کشتی‌های ایرانی که به مقصد ونزوئلا در حال حرکتند، گفت: کشتی‌های ایران حامل محموله‌های سوخت به سمت ونزوئلا در حال حرکت هستند و این‌ها رسما و قانونا تجارت مشروع انجام می‌دهند. اگر آمریکایی‌ها خوششان نمی‌آید به خودشان مربوط است. امیدوارم آمریکایی‌ها دست به کار احمقانه‌ای نزنند، چون قطعا با پاسخ ایران مواجه خواهند شد.

 

این دیپلمات ارشد در پاسخ به سوالی درباره موضع اروپا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران و اظهارات اخیر بورل گفت: ما مزاحم فکر کردن آن‌ها نمی‌شویم. ۲ سال است دارند فکر می‌کنند.

 

وی افزود: وضعیت برای همه از جمله اروپایی‌ها مشخص است. کماکان منتقد بی عملی اروپا هستیم و مثبت یا منفی روی اروپا نمی‌توانیم حساب کنیم. کار خودمان را انجام می‌دهیم و امیدواریم اروپایی‌ها بجنبند. در حال حاضر زیر فشار یک قلدر قرار گرفته‌اند و جز حرف کار دیگری صورت ندادند و هر همراهی با این قلدر دودش به چشم آن‌ها خواهد رفت.

مطالب مرتبط
ارسال نظر