به گزارش راهبرد معاصر، ویروس مرگ بار کرونا که موجب تعطیلی و رکود بسیاری از صنایع و کسب و کارها در کشورهای مختلف شده است، اما در عین حال رونق برخی از صنایع را به دنبال داشته است. کشور چین هم مانند کشورهای دیگر شاهد رونق این صنایع بوده است که در ادامه به مهمترین آنها پرداخته شده است:
اکران تعدادی از جدیدترین فیلمهای چین به خاطر شیوع کرونا انجام نشد. به همین خاطر بعضی از شرکتهای فیلمسازی برای اولین بار اقدام به اکران آنلاین فیلمهای خود کردند که بازخورد خوبی نیز داشت. علاوه بر آن، بازیها و کنسرتهای آنلاین نیز در چند ماه گذشته از جمله سرگرمیهای پر طرفداری بودند که مردم از طریق آن فشار سنگین ناشی از این دوران خاص را پشت سر گذاشتند. طبق آمار، تا پایان مارس، تعداد کاربران شبکههای ویدیویی در مقایسه با دوران مشابه سال گذشته ۶۰ درصد رشد داشته است.
همزمان با شیوع کرونا در چین، بسیاری از مشاغل و به ویژه نهادهای دولتی و یا شرکتهای بزرگ، از طریق برگزاری همایشها و جلسات ویدیویی کارهای خود را انجام میدادند که باعث شد توسعه نرمافزارها و فناوریهای برگزاری جلسات ویدیویی به میزان چشمگیری افزایش پیدا کنند. تا جایی که امروز حتی آن دسته از چینیهایی که هیچ گونه آشنایی با آن نداشتند، حداقل دو نمونه از این نرمافزارها را روی گوشی خود نصب کردهاند و به راحتی میتوانند از مزایای آن استفاده کنند.
به تعویق افتادن ترم تحصیلی جدید و عدم امکان حضور دانشآموزان و معلمان در کلاس درس باعث شروع یک دوره جدید از کلاسهای آموزش آنلاین در چین شد. خود من مادر یک دختر ده ساله هستم. در چند ماه گذشته، از نزدیک دیدم که چطور پایگاههای آموزش اینترنتی در ابتدا تنها مکانی برای به اشتراک گذاری پاورپوینتهای دروس از طرف معلمان بود، اما خیلی سریع این فضا به قدری توسعه پیدا کرد که تجربهای در حد کلاسهای معمولی مدارس را در اختیار دانشآموزان میگذارد و الان نه تنها در مدارس بلکه در بسیاری از نهادهای آموزش خصوصی نیز در سطحی گسترده مورد استفاده قرار میگیرد./خبر فوری