پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود «پ. ک. ک» از مرز عراق و ترکیه عقب‌نشینی کرد افشاگری تلگراف از شیوه عضوگیری داعش در انگلیس با هوش مصنوعی غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق

ثبات در سوریه،موضوع اصلی مذاکرات روسای‌جمهوری ایران، روسیه و ترکیه

به گفته معاون وزیر خارجه روسیه، چگونگی تامین ثبات و کنترل اوضاع در سوریه بعد از خروج نظامیان آمریکایی از این کشور، اصلی‌ترین موضوع مذاکرات در نشست سران روسیه، ایران و ترکیه در سوچی خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۴ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 10
کد خبر: ۴۵۰۳

به گزارش راهبرد معاصر ، روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو امروز نوشت: بررسی آینده سوریه پس از خارج شدن نظامیان آمریکایی از این کشور، یکی از اصلی‌ترین موضوعات مورد مذاکره نشست آتی "ولادیمیر پوتین"، "حسن روحانی" و "رجب طیب اردوغان"، روسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه در سوچی در 14 فوریه (25 بهمن ماه) خواهد بود. این مسئله را "سرگئی ورشینین" معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ با این روزنامه اعلام کرده است.

 

ورشینین گفت: «مهمترین مسئله‌ای که در نشست سران سوچی مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اقدامات بعدی سه کشور ضامن صلح در این باره است که خروج نظامیان آمریکایی از خاک سوریه، منجر به بی ثباتی اوضاع و هرج و مرج نشود و کنترل روند اوضاع با اطمینان تامین گردد.»

 

این در حالی است که رئیس جمهوری ترکیه این هفته اعلام کرد که آنکارا مستقلا حاضر است تا مسئولیت مبارزه با تروریسم در مناطقی از سوریه که نظامیان آمریکایی در آنجا حضور داشتند را بر عهده بگیرد. در صورتی که روسیه و ایران دیدگاه دیگری نسبت به اوضاع دارند.

 

معاون وزیر خارجه روسیه در این باره توضیح داد: «ایجاد منطقه حائل که ترکیه بر آن اصرار دارد به عقیده مقامات مسکو تنها راه حل مشکلات نیست. باید به فکر راه حلی بود که نگرانی همه طرفین در عرصه امنیتی و تامین آن را برطرف کند. ضمن اینکه چگونگی این مسئله، سئوال دیگری است که باید از سوی رهبران سه کشور ضامن صلح مورد بررسی قرار بگیرد.»

 

این دیپلمات روس تاکید کرد که مسکو هرگز با این مسئله موافقت نخواهد کرد که مناطق شمالی سوریه تحت کنترل دولت قانونی این کشور قرار نداشته باشد.

 

ورشینین افزود: «روند اوضاع در منطقه کاهش تنش ادلب که همچنان مورد نگرانی قرار دارد نیز یکی از موضوعاتی است که رهبران روسیه، ایران و ترکیه آن را مورد بررسی قرار خواهند داد. ما از طرف ترکیه می‌خواهیم که به سرعت توافقات صورت گرفته با روسیه عمل کنند. البته مسئله این است که در هر صورت ایجاد منطقه کاهش تنش و در داخل آن منطقه غیرنظامی راه حل دائمی مشکلات در سوریه نیست، بخصوص تا زمانی که تروریست‌ها در این مناطق مستقر هستند.»

 

معاون وزیر خارجه روسیه همچنین اعلام کرد، موضوع لزوم تشکیل و آغاز به کار کمیته قانون اساسی سوریه نیز مورد توجه مقامات مسکو، تهران و آنکارا قرار دارد و سه کشور ضامن صلح حاضر هستند تا در صورت ضرورت نامزدهای دیگری برای ترکیب کمیته قانون اساسی سوریه معرفی کنند چرا که مهمترین مسئله آن است که این ترکیب مورد قبول همه طرفین قرار داشته باشد.

 

لازم به یادآوری است، ولادیمیر پوتین روز جمعه در نشست هفتگی خود با اعضای دائمی شورای امنیت روسیه، در بین سایر موضوعات، مسئله دیدار آتی خود با روسای جمهوری ایران و ترکیه در سوچی را نیز مورد بررسی قرار داد.

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار