نگرانی آمریکا درباره خرید سامانه‌های پدافند موشکی S-۴۰۰ توسط ترکیه-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

نگرانی آمریکا درباره خرید سامانه‌های پدافند موشکی S-۴۰۰ توسط ترکیه

«کِی بِیلی هاچینسون» نماینده دائم آمریکا با بیان اینکه ما از ارائه سامانه‌های پدافند موشکی روسی به هر کدام از متحدانمان بسیار نگران هستیم گفت: آنکارا نباید این قرارداد را ادامه بدهد زیرا در غیر اینصورت سامانه‌های پاتریوت را دریافت نمی‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 13
کد خبر: ۴۶۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ بعد از ابراز نگرانی مقامات مختلف آمریکا درباره تصمیم ترکیه برای خرید سامانه‌های پدافند موشکی S-۴۰۰ از روسیه، نوبت به نماینده واشنگتن در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)‌ رسید تا در این باره اظهار نظر کند.

«کِی بِیلی هاچینسون» نماینده دائم آمریکا در ناتو گفت: «ما از ارائه سامانه‌های پدافند موشکی روسی به هر کدام از متحدانمان بسیار نگران هستیم».

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» در راستای وعده و وعیدهای واشنگتن به آنکارا درباره ارتباط خرید S-۴۰۰ با سامانه‌های آمریکایی پاتریوت، هاچینسون توضیح داد: «از ترکیه می‌خواهیم که این قرارداد (خرید S-۴۰۰) را ادامه ندهد زیرا باعث می‌شود که ما نتوانیم سامانه‌های پدافندی را که می‌توانیم در ترکیه مستقر کنیم، به آنها ارائه دهیم».

وی با تاکید بر اینکه سامانه‌های S-۴۰۰ به هیچ وجه با سیاست‌های پدافند هوایی آمریکا و متحدانش همخوانی ندارد، افزود:‌«این مسئله (تصمیم ترکیه برای خرید S-۴۰۰) بسیار آزاردهنده است و تمام متحدان ما نیز نگران شده‌اند. همه امیدواریم که ترکیه تصمیم درست را بگیرد».

این در حالی است که چند روز پیش روزنامه «حریّت» به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشته بود اگر ترکیه به خرید سامانه‌های روسی ادامه دهد، از تحویل جنگنده‌های F-۳۵ و همچنین فروش سامانه‌های پاتریوت به این کشور خبری نخواهد بود.

سامانه‌های پدافند موشکی دوربرد S-۴۰۰ ساخت روسیه، جزء پیشرفته‌ترین سامانه‌ها در نوع خود است که توانایی حمل و شلیک سه مدل موشک مختلف را دارد که می‌توانند اهداف متنوعی شامل موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، موشک‌های کروز و جنگنده‌های رادارگریز را هدف قرار دهند.

شبکه راداری و شناسایی این سامانه می‌تواند همزمان ۳۰۰ هدف را شناسایی کرده و با آنها درگیر شود. سقف ارتفاع پوشش هوایی این سامانه، ۲۷ کیلومتر است.

دسامبر سال گذشته (۲۰۱۷) ترکیه اعلام کرد قرارداد خرید دو فروند سامانه S-۴۰۰ از روسیه را به ارزش دو میلیارد دلار نهایی کرده است. بر اساس مفاد قرارداد، ۴۵ درصد هزینه را ترکیه به صورت نقد می‌پردازد (که بخشی از آن را پیش پرداخت کرده است) و ۵۵ درصد آن را روسیه به صورت وام به ترکیه تقبل می‌کند.

حدود دو ماه قبل، یک هیأت از کنگره آمریکا با سفر به آنکارا، به ترکیه پیشنهاد داد که اگر سامانه‌های S-۴۰۰ را از روسیه خریداری نکند، آنگاه می‌تواند سامانه‌های پاتریوت و جنگنده‌های F-۳۵ که پول آنها را نیز پرداخت کرده‌، تحویل بگیرد. وزارت خارجه آمریکا همچنین پیش از آن تهدید کرده بود که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی S-۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد.

فارس

ارسال نظر