چرا مردم سهام عدالت را می فروشند؟-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

چرا مردم سهام عدالت را می فروشند؟

پس از آزادسازی سهام عدالت، برخی از سهام داران علی رغم توصیه کارشناسان به حفظ این سهام، اقدام به فروش آن کرده اند که هر یک دلایل خاص خود را دارند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 12
کد خبر: ۴۵۶۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، بالاخره و پس از مدت‌ها انتظار، آزادسازی سهام عدالت با دستور رهبر معظم انقلاب به منصه ظهور رسید و رسماً آن دسته از افرادی که با مراجعه به سامانه سهام عدالت گزینه آزادسازی مستقیم را انتخاب کرده‌اند توانستند با مراجعه به شعب بانک‌ها تا ۳۰ درصد از سهام خودشان را به فروش برسانند.

 

همانطور که انتظار می‌رفت بخشی از مردم خصوصاً دهک‌های متوسط و پایین جامعه نسبت به فروش سهام خود اقدام کردند به طوری که این روز‌ها صف‌های عریض و طویلی را مقابل شعب بانک‌های سراسر کشور ایجاد کرده‌اند.

 

این در حالی است که کارشناسان توصیه می‌کنند که مردم سهام عدالت خود را نفروشند و آن را نگه دارند، زیرا با توجه روند صعودی بورس، ارزش سهام عدالت همچنان رو به افزایش خواهد بود. ضمن آن که هجوم بخش زیادی از دارندگان سهام عدالت برای فروش آن، موجب افزایش عرضه و کاهش قیمت سهام خواهد شد که به زیان مردم است؛ اما چرا برخی از مردم برای فروش سهام عدالت، عجله دارند، در این گزارش نظرات برخی از این افراد را می‌خوانیم.

 

فرمول محاسبه چطور است؟

باقر شریفی که در صف بانک برای فروش سهام عدالت ایستاده بود، می‌گوید: ارزش سهام عدالت من در سایت ۸ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان درج شده است، ولی وقتی به بانک برای واگذاری ۳۰ درصد آن مراجعه کردم در پاسخ گفتند اگر می‌خواهید آن را بفروشید ۵۳۰ هزار تومان از ما خواهند خرید.

 

وی افزود: سوالم این است چطور ۳۰ درصد ۸ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان می‌شود ۵۳۰ هزار تومان؟ بانک‌ها به چه فرمولی به این نتیجه دست پیدا کرده‌اند، متاسفانه کسانی که به دلیل تنگی معیشت، به پول نیاز دارند بدون اطلاع از میزان واقعی سهام عدالت، آن را به بانک‌ها می‌فروشند.

 

برای تأمین معیشت مجبوریم سهام عدالت را بفروشیم

احمدرضا کمالی یکی دیگر از این افراد در خصوص علت فروش سهام عدالت خود گفت: بیشتر افرادی که می‌شناسم قصد فروش سهام عدالت خود را دارند. بنده راننده یکی از تاکسی‌های اینترنتی هستم، اما مخارج نگهداری خودرو خیلی بالا رفته است. مثلاً واردات لاستیک با ارز دولتی متوقف شده و من ماه گذشته دو لاستیک با قیمت ۷۵۰ هزار تومان برای ماشین تیبای خود خریده‌ام و در تأمین سایر اقلام و کالا‌های اساسی برای معیشت خانواده‌ام مانده‌ایم و باید سهام خود را بفروشم.

 

وی افزود: راهی به‌جز فروش سهام عدالت خود نداشتم این در حالی است که می‌دانستم در وضعیت فعلی، چون همه مردم هم فروشنده هستند نمی‌توانم به قیمت مطلوب و واقعی سهم خود را بفروشم.

 

تا تنور داغ است باید سهام عدالت را بفروشیم

فاطمه اسدی، در خصوص مراجعه به بانک برای فروش سهم خود می‌گوید: معلوم نیست در آینده چه اتفاقی بیفتد به همین دلیل به نظرم تا تنور داغ است باید سهام عدالت خود را بفروشیم، چون تغییرات اقتصادی در کشور نیز زیاد است و در وضعیت فعلی هم قیمت مناسب است.

 

وی افزود: از طرف دیگر واقعیتش بی‌پولی شدیداً به ما لطمه وارد کرده است، چون شوهر بنده بازاری است و به دلیل تعطیلی بازار و شیوع کرونا و عدم پرداخت بیمه بیکاری شوهرم، مجبور شدم سهم خود را به فروش بگذار، هرچند نمی‌دانم کار درستی انجام می‌دهم یا نه.

 

مشکلات اقتصادی مردم

آرمین سروش نژاد که در صف جلوی بانک ایستاده، هم در خصوص مراجعه به بانک برای فروش سهام عدالت خود می‌گوید: علت اصلی تشکیل این صف به مشکلات اقتصادی مردم برمی‌گردد که ثمره سیاست‌های اقتصادی و سیاسی دولت در این سال‌ها بوده است.

 

وی افزود: از طرف دیگر همه بانک‌ها سفارش فروش می‌گرفتند، ولی امروز که برای سفارش فروش سهام عدالت خود جز نزد بانک شهر رفتم آن‌ها گفتند ابلاغیه به دست ما نرسیده این در صورتی است که خود رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد که از ششم خرداد می‌شود سفارش فروش را ثبت کرد.

 

دولت و مجلس به مردم کمک کنند

سلیمه زندی، یکی دیگر از این فروشندگان در خصوص مراجعه به بانک برای فروش سهم خود می‌گوید: من معتقدم که این صف فروش سهام عدالت که در جلوی تک‌تک بانک‌ها و کارگزاری‌ها تشکیل شده خود نشان‌دهنده عمق فاجعه مشکلات مالی مردم در کشور را دارد.

 

وی افزود: بنابراین انتظار داریم دولت با اعمال سیاست‌های درست به کمک و یاری مردم و تولیدکنندگان و کارگران بپردازد و مجلس جدید نیز قوانینی را در این شرایط سخت اقتصادی برای طبقات محروم جامعه به تصویب برساند.

 

من می‌فروشم، اما از دیگران می‌خواهم نفروشند

سپهر معافی، یکی دیگر از فروشندگان سهام عدالت که در صف ایستاده بود، گفت: اصرار عجیب دولت بر فروش زودهنگام سهام عدالت مردم، نشان‌دهنده نقشهٔ آن‌ها برای درآوردن این سهام از دست مردم آن هم به هر قیمتی است.

 

وی افزود: شک ندارم که دولت مثل این ۷ سال گذشته که به فکر مردم نبود الآن هم نیست من به همه توصیه می‌کنم که سهام خود را نفروشید، ولی به دلیل مسائل مالی خودم مجبورم آن را ولو به قیمت پایین‌تری از قیمت واقعی آن به فروش برسانم.

 

دانشجوی دکتری اقتصاد هستم

مژگان ساداتی، یکی دیگر از مراجعین گفت: من دانشجوی دکتری اقتصاد هستم و مجبورم به دلیل مشکلات اقتصادی خانواده سهام خود را بفروشم.

 

وی افزود: به عنوان یک دانشجوی اقتصادی می‌گویم خوابی که دلالان بانک‌ها برای سهام عدالت دیدند این است که سهام عدالت مردم را زیر قیمت از فروشنده‌ها خریداری کرده و چند روز بعد ۲ برابر قیمت به آن‌ها بفروشند.

 

این دانشجوی اقتصاد دانشگاه آزاد گفت: کسانی که ناشی بوده و تحت تأثیر جو بازار هستند متاسفانه خیلی راحت در دام سودجویان افتاده و سریعاً به فکر فروش بیفتند و طبق این قاعده از ضرر مردم دولت سود کافی را می‌برد.

 

کارشناسان چه می‌گویند؟

کارشناسان، اما معتقدند که مردم نباید سهام عدالت خود را بفروشند، چون این سهام خصوصاً برای خانواده‌های چندنفره بسیار ارزشمند است، آن‌ها معتقدند مردم نباید به بانک‌ها جهت فروش هجوم آوردند بلکه سهام عدالت خود را به عنوان یک پس‌انداز ارزشمند نگه بدارند.

 

در همین خصوص حجت‌الله عبدالملکی، کارشناس مسائل اقتصادی در تولیتی خطاب به فروشندگان و مردم نوشت: مردم و فروشندگان در ثبت سفارش فروش سهام عدالت به بانک‌ها دقت کنند، چون در حال حاضر شرایط وکالت فروش بانک (زمان، قیمت و ترکیب فروش سهام) اصلاً مناسب نیست، به همین منظور پیشنهاد می‌کنم کسانی که مدیریت سهامشان را خود در اختیار گرفته‌اند از واگذاری فروش به بانک خودداری کنند.

 

فروش ۳۰ درصدی سهام عدالت در بانک‌ها چقدر می‌شود؟

سهامدارانی که ارزش اسمی سهام عدالت آن‌ها یک میلیون تومان است، حدود ۵ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان و مشمولانی که ارزش اسمی سهام عدالت آن‌ها ۵۰۰ هزار تومان است، مبلغ ۲ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان از طریق بانک‌ها دریافت خواهند کرد./ مشرق

ارسال نظر