شروط دولت وفاق ملی لیبی برای پذیرش هرگونه راه‌حل سیاسی-راهبرد معاصر
۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد پزشک ایرانی ساکن گران‌ترین محله آمریکا دستگیر شد/ اتهام بابک حاج‌حسینی چه بود؟ ادعای روزنامه انگلیسی: تلاش برای ترور بشار اسد با ماده‌ای سمی در روسیه ناکام ماند تیراندازی در نیویورک آمریکا، ۱۱ زخمی برجای گذاشت اطلاعات جدید درباره عامل حمله نیواورلئان | او در ارتش آمریکا خدمت کرده بود جزئیات انفجار مرگبار مقابل هتل ترامپ بمباران چادر آوارگان در خان‌یونس سال نو در انگلیس با سیل آمد گالانت از کنست استعفا داد

شروط دولت وفاق ملی لیبی برای پذیرش هرگونه راه‌حل سیاسی

دولت وفاق ملی (غرب) لیبی تأکید کرد که از هر گونه طرحی برای پایان دادن به بحران سیاسی این کشور به شرط احترام به حاکمیت ملی و غیرنظامی بودن قدرت، استقبال خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 14
کد خبر: ۴۵۹۴۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ در حالی که تلاش‌های دیپلماتیک برای بررسی راهکار سیاسی بحران لیبی همچنان ادامه دارد، دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» اعلام کرد که از هر طرحی برای حل این بحران به شرط احترام به حاکمیت ملی و غیرنظامی بودن قدرت، استقبال می‌کند.

 

«فتحی باشاغا» وزیر کشور دولت وفاق ملی لیبی گفت که از طرح‌های مربوط به پایان دادن بحران سیاسی و اتحاد موسسات دولت لیبی استقبال خواهند کرد به شرط آنکه این طرح‌ها حاکمیت لیبی، غیرنظامی بودن قدرت و تسلیم شدن ارتش در برابر قدرت مدنی تضمین شود.

 

وی با اشاره تلویحی به ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی افزود که جنایتکاران جنگی که چشم طمع به قدرت با استفاده از سلاح را دارند، جایی در لیبی ندارند.

 

طبق گزارش شبکه الجزیره، این مسئول دولت غرب لیبی خطاب به جوانان انقلاب ۱۷ فوریه ۲۰۱۱ که به سرنگونی رژیم «معمر قذافی» منجر شد، تأکید کرد که با چالش تاریخی مبنی بر ضرورت انضباط و مشارکت مثبت در ساختن دولت به دور از افراطی‌گری و هرج‌ومرج مواجه هستند.

 

وی افزود که هر گونه کوتاهی برای حفظ امنیت پایتخت و دفاع از غیرنظامی بودن دولت و دموکراسی آن، به ایجاد هرج‌ومرج منجر و تضعیف توان دولت برای انجام وظایف خود منجر خواهد شد.

 

سفر رئیس پارلمان شرق لیبی به الجزائر

 

از سوی دیگر «عقیله صالح» رئیس پارلمان طُبرق(شرق لیبی) که حفتر نیز وابسته به آن است، در سفری به الجزائر با «عبدالمجید تبون» رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد.

 

تبون در این دیدار بر آمادگی کشورش برای کمک به گروه‌های لیبیایی به منظور دستیابی به راه‌حل سیاسی تأکید کرد.

 

وی همچنین موضع ثابت الجزائر مبنی بر گفت‌وگو بین گروه‌های لیبیایی به منظور دستیابی به راهکار سیاسی به عنوان تنها راه تضمین حاکمیت دولت لیبی و وحدت آن به دور از دخالت‌های نظامی بیگانگان را مورد تأکید قرار داد.

 

لیبی از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند.

 

حفتر از یک سال قبل با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرده است اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و اخیرا نیز شکست‌های سختی متحمل شد. نیروهای دولت السراج از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار