پشت پرده تخریب مجلس یازدهم چیست؟-راهبرد معاصر
ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس
کارشناسان سیاسی در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ می دهند:

پشت پرده تخریب مجلس یازدهم چیست؟

با وجود اینکه هنوز یک ماه از آغاز به کار رسمی مجلس یازدهم نگذشته است، هجمه ها علیه این نهاد تقنینی و نظارتی افزایش یافته است. تخریب یکی از قوای سه گانه با گذشت اندک زمانی از شروع بکارش، این فرضیه را تقویت می نماید که تسویه حساب سیاسی در میان است.
حمیدرضا ترقی، حسن بیادی و ناصر ایمانی؛ تحلیلگران مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۹ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 18
کد خبر: ۴۶۵۹۹

پشت پرده تخریب مجلس یازدهم چیست؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ مجلس یازدهم با هجمه های زیادی روبرو شده است، مجلسی که هنوز کار خود را به آن صورت آغاز نکرده است، با فشارهای زیادی مواجه شده است. هجمه هایی که رقیب تمام تلاش خود را می کند تا این مجلس را به چالش بکشاند و امیدی که نسبت به این مجلس وجود دارد را از بین ببرند. خیلی ها براین باور هستند مجلس باید گام های محکمی را بردارد و کارش نسبت به مجلس قبلی که از راس امور خارج شده بود سختر است در همین باره خبرنگار راهبرد معاصر با چندتن از تحلیلگران به مسائل پرداخته است:

 

اصلاح طلبان به دنبال حاشیه سازی هستند

حمیدرضا ترقی عضو حزب موتلفه درباره تضعیف مجلس یازدهم توسط طیف های گوناگون به خبرنگار راهبرد معاصر گفت:  به طور طبیعی کسانی که از موفقیت مجلس یازدهم متضرر می شوند جریاناتی هستند که در رابطه با کارآمدی مجلس قبلی پاسخگوی مردم نیستند و از طرفی نگران اقدامات انقلابی مجلس یازدهم هستند. این طیف نگرانند که با اقدامات مجلس و برنامه هایی که مجلس دارد هدف کمک به حل مشکلات مردم و کشور محقق شود. از این رو جریاناتی که چنین پیش بینی هایی دارند و عمدتا جزو تئوریسین های اصلاحات هستند با این طراحی به دنبال هجمه بر مجلس هستند تا مجلس را از چند بعد دچار هجمه قرار بدهند.

 

وی در ادامه افزود: ابتدا گرفتن پشتیبانی مردمی است که به دلیل ناکارآمدی مجلس دهم و دولت، مشارکت مردم پایین آمده و این موضوع را به مجلس یازدهم تعمیم بدهند و مشروعیت و پایگاه اجتماعی مجلس را زیر سوال ببرند. مساله دیگر این است که سعی می کنند با برخی از طرح های دروغ و کذب که بعضا آگاهانه و یا ناآگاهانه توسط برخی از افراد مطرح می شود بزرگنمایی کنند. از جمله تغییر نام فرودگاه مهرآباد و ازدواج اجباری و مسائلی از این دست تا وانمود کنند مجلس یازدهم علی رغم انقلابی بودن در چهارچوب اولویت های مقام معظم رهبری حرکت نمی کند. خوشبختانه این برخورد ها با واکنش مجلس روبرو شد و مجلس نشان داد که علی رغم این برخورد ها در مسیری حرکت می کند که توسط رهبری هدایت شده و اولویت های کشور در آن مسیر مشخص شده است.

 

ترقی در پاسخ به این پرسش، که آیا این اقدامات به نوعی در راستای جبران کردن شکست آنها است تصریح کرد: قطعا همینطور است. وقتی نشان داده شود که مجلس کارایی لازم را برای پیگیری مطالبات مردم و حل مشکلات آنها دارد و آنها نتوانسته اند این کار را انجام بدهند نشان داده می شود که ادعاهایشان از جمله عدم کارایی مجلس و در راس امور نبودن مجلس باطل می شود. مجلس از اختیارات خوبی برخوردار است و اگر به درستی از این اختیارات استفاده شود تاثیرات مجلس در جهت حل مشکلات برجسته و قابل توجه خواهد بود.

 

این عضو حزب موتلفه درباره استراتژی مجلس در این راستا باید چگونه باشد گفت: اصلاح طلبان به دنبال حاشیه سازی هستند. من اطمینان دارم که مجلس با مدیریتی که دارد قطعا به این حاشیه ها نمی پردازد مجلس می داند مشکلات و مطالبات مردم چیست و ریل خود را پیدا کرده و اولویت ها را تشخیص داده است. و قطعا در همان مسیر حرکت می کند و تحت تاثیر این هجمه ها قرار نمی گیرد.

 

ترقی با اشاره به مدیریت ریاست مجلس گفت: وقتی فردی که از اقتدار و توانمندی لازم برخوردار است و ریاست قوه را در اختیار گرفته است قطعا برای تضعیف او علیه اش هجمه می کنند. ولی من فکر نمی کنم این تهاجمات ایشان را از عزم خود برای اصلاح امور کشور باز دارد. این موارد در این بازه زمانی طبیعی است و من فکر نمی کنم مجلس روزهای سختی در پیش رو داشته باشد. به طور طبیعی چاله چوله هایی در مسیر کار مجلس وجود دارد ولی این فراز و فرودها کار مجلس را سختتر نمی کند و این مجلس را دچار انفعال نمی کند. این مجلس با مدیریت درست به طور فعالی در مسائل ورود می کند و از این تنش ها نیز عبور می کند.

 

خروجی مجلس برای مردم اهمیت دارد نه حاشیه سازی ها

حسن بیادی عضو پیشین شورای شهر در همین راستا گفت: این وضعیت ناشی از درماندگی مفرطی است که بر کشور حاکم است. در این شرایط شاهد عدم پاسخگویی به مردم هستیم. در این دو آسیب چنین معضلاتی بوجود خواهد آمد. چون هیچ کسی پاسخگوی مردم نیست از این رو هجمه هایی بر علیه مجلس و دولت و سایر نهادهای کشور وجود دارد. حرفهای نماینده ها در جامعه تحلیل می شود و موجب اعتراض مردم است.

 

وی در پاسخ به این سوال، آیا تفاوتی بین مجلس یازدهم و دهم وجود ندارد؟ تصریح کرد:  هیچ تفاوتی وجود ندارد. از زمان شروع به کار این مجلس ارز 4 هزار تومان گران شده و نخود و لوبیا چند برابر شده اند تمام اجناس سی تا پنجاه تومان گران شده اند. از چه چیزی باید دفاع کرد؟ در این گرانی های 50% چه ضابطه ای وجود دارد؟ چه کسی پاسخگوی این شرایط است؟ نقطه اشتراک سخنان مسئولین در این است که همه آنها می گویند مردم حق دارند! ولی این نکته که مردم حق خود را چطور کجا و از چه کسی باید بگیرند مشخص نشده و تعریفی ندارد.

 

بیادی با اشاره به راهکار در چنین وضعیتی گفت: راهکار این است که مسئولین و تصمیم گیرندگان جمهوری اسلامی باید برای ساختار اجرایی کشور فکری اساسی بکنند. این شرایط در شان جمهوری اسلامی ایران نیست و بارها نشان داده است که جوابگو نیست و هر کاری صورت می دهند باز هم هر سال فساد چند برابر می شود. ساختار های ما معیوب و فساد انگیز است. بخشی از این فساد در بخش اداری است.

 

او در پایان خاطرنشان کرد: مجلس باید به جای شعار به فکر عمل باشد. مجلس حرفهایی می زند که در عمل غیر قابل اجرا است. نمایندگان مجلس حق ندارند طرح هایی را در سطح جامعه منتشر کنند که هنوز تصویب نشده است. خروجی مجلس برای مردم اهمیت دارد و صحبت های فردی و شخصی افراد مهم نیست. در مجلس موضع گیری های جمعی اهمیت دارد نه موضع گیری های فردی.

 

اصلاح طلبان در برآورده کردن مطالبات ملت ناکام مانده اند

ناصر ایمانی، تحیلگر مسائل سیاسی اصولگرا درباره حملات به مجلس، گفت: دلیل روشن است برخی می گویند اگر ما هستیم پس جایی که ما هستیم خوب است و اگر ما نیستیم آنجا مورد هجوم قرار می گیرد. منطق این رفتار به همین سادگی است. اگر جریان اصلاح طلب در مجلس باشد آن مجلس عصاره فضائل ملت است و مشروعیت مردمی دارد و یکی از بزرگترین نهادهای کشور است و قانون مجلس لازم الاجرا است و اگر به هر دلیلی در مجلس نباشند مجلس آن مجلس قبلی نیست و نمایندگانش توسط حکومت منصوب شده اند و مورد انواع و اقسام اتهام ها قرار دارند.

 

وی ادامه داد: آنها به مساله به این دید نمی نگرند که مجلس نهادی قانونی است و باید با قدرت به وظایف خود عمل کند. ولو اینکه کسی از این آقایان در مجلس نباشند. حمله به مجلس مختص دو سه هفته گذشته نیست و از ماه ها قبل شروع شد چون آقایان می دانستند که مردم از آنها گریزان شده اند و از این رو مجلس و دولت بعدی در اختیار آنها نیست و شروع به زیر سوال بردن نهادهای قانونی کشور کردند. این مساله مطرح شد که مجلس دیگر در راس امور نیست و تصمیمات در جاهای دیگری گرفته می شود تا اساس مجلس را زیر سوال ببرند هر چه به انتخابات نزدیک می شدیم حمله به نمایندگان و شخصیت های شاخصی مثل دکتر قالیباف که حدس زده می شد رییس مجلس جدید باشند شروع شد.

 

ایمانی در پاسخ به این سوال، که آیا می توان گفت این حملاتی توجیهی بر شکست اصلاح طلبان است؟ تصریح کرد: قطعا همینطور است به نظر نمی آید این جریان رسما اعلام کند ما در برآورده کردن مطالبات مردم در دولت و مجلس و شوراها شکست خورده ایم. آنها رسما از مردم عذر خواهی نمی کنند. ریس جمهور توسط آنها به مردم معرفی شد و مردم به دلیل همین پشتیبانی به او رای دادند ولی اصلاح طلبان امروز مسئولیت رفتار خود را نمی پذیرند و به جای این مسئولیت پذیری فرار به جلو دارند و به این بهانه که شورای نگهبان آنها را رد صلاحیت کرده است مظلوم نمایی می کنند. آقایان همواره در مقاطعی این چنینی همین رفتارها را از خود نشان داده اند.

 

این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره اینکه مجلس در مقابل این حملات چه راهبردی باید از خود نشان دهد گفت: مجلس باید تمرکز خود را بر حل مشکلات مردم و کشور بگذارد و از این بازی های سیاسی فاصله بگیرد. همچنین تندروی در بین نمایندگان مجلس را کنترل کند و اجازه ندهند جریان های مخالف به دلیل اظهارات این چند نفر مجلس را دست آویزی برای زیر سوال بردن کل هویت مجلس قرار بدهند. در برخی از نمایندگان محترم جهالتی وجود دارد و گاهی حرفهایی از برخی نمایندگان شنیده می شود. حرفهای عوام فریبانه و خشک مقدس باید در مجلس کنترل شود و مجلس با قاطعیت به وظایف قانونی خود عمل کند. مردم قاضی های خوبی هستند و در نهایت با دیدن عملکرد مجلس قضاوت خواهند کرد. مجلس گول فضاسازی های رسانه ای را نمی خورد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار