غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

واکنش نماینده روسیه در آژانس به ادعاهای ضد ایرانی کارشناسان آمریکایی

دیپلمات بلندپایه روسیه در وین خطاب به برخی کارشناسان آمریکایی که مدعی نقض ان‌پی‌تی توسط ایران هستند، گفت که اگر اینگونه است، چرا هیچ کسی جز شما از آن مطلع نیست؟
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۸ - ۰۵ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 25
کد خبر: ۴۷۶۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، «میخائیل اولیانوف» سفیر و نماینده دایم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین بامداد چهارشنبه در پیامی توییتری نوشت: برخی کارشناسان آمریکایی به صورت جدی ادعا می‌کنند که ایران "به طور کامل پیمان منع گسترش تسلیحاتی هسته‌ای (ان‌پی‌تی) را نقض کرده است".

 

اولیانوف افزود: پس چرا بقیه جهان، از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شورای حکام آن از این "واقعیت" وحشتناک مطلع نیستند؟ مسلما نفرت مشاور بدی برای این "کارشناسان" بوده و تبلیغات حد و مرزی ندارد.

 

وی پیشتر نیز در پیام دیگری موضع رییس جمهوری ایران در واکنش به قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس درباره ایران را "بسیار مسئولانه" توصیف کرد.

 

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان امروز با هشدار به کشورهای اروپایی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: رفتار ما با آژانس دوستانه و قانونی بوده است. همیشه با آژانس همکاری کردیم و بازرسان آژانس همیشه حضور داشته و بازرسی کرده‌اند. در ۱۶ تا ۱۷ گزارش هم از همکاری کامل ایران سخن گفته‌اند. در این اواخر رژیم صهیونیستی و آمریکا به آژانس فشار آوردند و می‌ترسم این شیادان آژانس را آلوده کنند و آژانسی که باید قضاوت دقیق و قانونی داشته باشد، مجبور به نبش قبر کنند. 

 

رییس جمهوری به وظیفه آژانس در قبال کشورها اشاره کرد و ادامه داد : رژیم صهیونیستی و آمریکا فشار می‌آورند آژانس فعالیت‌های ۱۷ تا ۱۸ سال قبل را بررسی کند. اینها می‌خواهند آژانس را منحرف کنند. مبنای ما همکاری با آژانس است ولی آژانس باید توجه کند که از مسیر قانونی خود منحرف نشود. 

 

روحانی با بیان اینکه روسیه، چین و برخی از کشورهای دیگر خیلی خوب عمل کرده‌اند، افزود: آنها قاطعانه و قانونی عمل کرده‌اند. توصیه ما به اروپا این است که زیر بار فشار آمریکا نرفته و آژانس هم استقلال خود را حفظ کند. 

 

وی خطاب به مدیر کل جدید ‌آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: آبروی آژانس برای نظام بین‌الملل بسیار مهم است. ایران همچنان آماده نظارت‌های قانونی آژانس و همکاری تنگاتنگ با آژانس البته در چارچوب مقررات است. 

 

 قطعنامه تروئیکای اروپا علیه ایران، به رغم مخالفت جدی چین و روسیه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه ۳۰ خرداد به تصویب رسید.

 

در این قطعنامه سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه با حمایت آمریکا از ایران خواسته‌اند به ممانعت از دسترسی بازرسان آژانس به ۲ سایت هسته‌ای کشور پایان دهد و با آنها به طور کامل همکاری کند.

 

  نماینده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشتر با انتقاد از این قطعنامه یادآورشد که قطعنامه شورای حکام در مورد دسترسی به دو مرکز در ایران وضعیت را بدتر می‌کند./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر