اصلاح طلبان در مسئله سرمایه اجتماعی به شدت ضربه خورده اند-راهبرد معاصر
جانشین فرمانده کل سپاه: آتش‌بس غزه پیروزی مقاومت و تحقق وعده الهی بود شمخانی عزادار شد خطیب نماز جمعه تهران: آتش‌بس غزه پیروزی جبهه مقاومت در برابر اسرائیل است / ایران امروز ابرقدرت است نمایش اقتدار مرزبانان در رزمایش دریایی محمد رسول‌الله (ص) در سواحل دریای عمان رئیس‌جمهور وارد مسکو شد برادر سرتیم حفاظت سید ابراهیم رئیسی: برادرم مخالف سفر رئیسی به مرز ایران و آذربایجان بود توئیت روسی حساب کاربری رهبر انقلاب در آستانه سفر رئیس‌جمهور به روسیه جانشین اطلاعات سپاه: تنها ۱۳ تا ۱۵ درصد تحت تأثیر مسئله حجاب قرار گرفته‌اند دومین رهبر انجمن حجتیه درگذشت دعوت به راهپیمایی جمعه نصر و جشن پیروزی در سراسر کشور دستگیری ۱۵ تروریست در سیستان و بلوچستان/ عملیات ناتمام! رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: دشمن جرأت نگاه چپ به ایران ندارد رهبر انقلاب: صبر و ایستادگی مردم و مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد الحاق سامانه‌های موشکی جدید به ارتش/پهپاد‌های مهاجم در جاسک‌ + تصاویر بیانیه سپاه درباره آتش‌بس در غزه: حماس قهرمان از میدان مذاکره و توافق، سربلند بیرون آمد
غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

اصلاح طلبان در مسئله سرمایه اجتماعی به شدت ضربه خورده اند

غلامرضا ظریفیان: به نظر من، هم آقای موسوی لاری و هم آقای عارف به درستی تصمیم گرفته اند تا در ارتباط با این ساز و کار موضع خود را اعلام کنند. در این شرایط رهبری اصلاحات و اعضا و شورای هماهنگی جلسات خود را فعال کرده اند باید با فرصتی که تا بحث انتخابات وجود دارد متناسب با وزن احزاب و شرایط و تجربه ای که در ارتباط با شورای سیاست گذاری داشتند از فرصت ایجاد شده بهره ببرند و به ساز و کار مطمئن تری با فرصت ها و قوت های بیشتر بیندیشند.
غلامرضا ظریفیان؛ فعال سیاسی اصلاح طلب
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۰۹ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 29
کد خبر: ۴۸۲۴۲

اصلاح طلبان در مسئله سرمایه اجتماعی به شدت ضربه خورده اند

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ فعال سیاسی اصلاح طلب درباره استعفا محمدرضا عارف از شورای راهبردی گفت: اصلاح طلب ها به دلایل زیادی در مساله سرمایه اجتماعی و سیاست ورزی آسیب دیده اند این آسیب وجود دارد و اینکه با چه ساز و کاری و چگونه تا حدی این سرمایه اجتماعی را ترمیم کنند قطعا در شرایط کنونی در ظرفیت این شورای سیاست گذاری نبود. بنابراین همین مساله به جای فرصت به تهدیدی تبدیل شده بود.

 

غلامرضا ظریفیان تحلیلگر مسائل اصلاح طلب در گفت و گو با راهبرد معاصر درباره استعفاء محمدرضا عارف از شورای راهبردی گفت: اینکه اصلاح طلبی به دستگاه ها و شبکه های معینی برای هماهنگی و انسجام در موضع تصمیم گیری و تصمیم سازی نیاز دارند مورد تردید نیست. تا امروز نیز اصلاح طلبی ساز و کارهایی مثل شورای هماهنگی و شورای سیاستگذاری و انواع و اقسام ساز و کارها را داشت. در اینکه به دلیل کثرت احزاب و پیچیدگی شرایط کنونی به این ساز و کارها نیاز است مورد تردید نیست. اما به نظر می رسد ساز و کارهایی که شکل می گیرد به دلایل عدیده ای نیازمند بازسازی جدی است.

 

وی در ادامه افزود: ساز و کاری برای موضوع خاصی تشکیل می شود و سپس ان موضوع محقق می شود مثل انتخابات مجلس و آن ساز و کار بیشتر در ارتباط با آن موضوع شکل گرفته و با مرتفع شدن موضوع ساز و کار فلسفه وجودی ندارد. با توجه به تجارب متعدد اصلاح طلبان و حتی مطرح شدن بحث پارلمان اصلاح طلبی امروز آنچه که به عنوان ساز و کار شورای سیاست گذاری مطرح است از قبل نیز مشخص بود که علی رغم موفقیت در دوره خود امروزی فلسفه وجودی ان زیر سوال می رود و دیگر نمی تواند پاسخگوی هماهنگی و انسجام باشد.

 

ظریفیان تصریح کرد: به نظر من، هم آقای موسوی لاری و هم آقای عارف به درستی تصمیم گرفته اند تا در ارتباط با این ساز و کار موضع خود را اعلام کنند. در این شرایط رهبری اصلاحات و اعضا و شورای هماهنگی جلسات خود را فعال کرده اند باید با فرصتی که تا بحث انتخابات وجود دارد متناسب با وزن احزاب و شرایط و تجربه ای که در ارتباط با شورای سیاست گذاری داشتند از فرصت ایجاد شده بهره ببرند و به ساز و کار مطمئن تری با فرصت ها و قوت های بیشتر بیندیشند.

 

وی در پاسخ به این سوال، با توجه به شکست اصلاح طلبان در انتخابات مجلس آیا استعفاهایی برخی اصلاح طلبان منجر به لطمه خوردن این طیف در انتخابات 1400 نخواهد بود؟ اظهار کرد: اصلاح طلب ها به دلایل زیادی در مساله سرمایه اجتماعی و سیاست ورزی آسیب دیده اند این آسیب وجود دارد و اینکه با چه ساز و کاری و چگونه تا حدی این سرمایه اجتماعی را ترمیم کنند قطعا در شرایط کنونی در ظرفیت این شورای سیاست گذاری نبود. بنابراین همین مساله به جای فرصت به تهدیدی تبدیل شده بود. امروز که این ظرف به سمت تعریفی دیگر با ساز و کاری دیگر می رود نوع حضور در انتخابات و تقویت سرمایه اجتماعی متکی بر ساز و کاری کارآمدتر ارائه می شود که انچه امروز می دیدیم نمی توانست پاسخگو باشد و ماندن در آن شیوه به نوعی شکل گیری ساز و کاری کارآمد را به تعویق می انداخت. به نظر من آن ساز و کار برای کارهای مهم پیش رو پاسخگو نبود.

 

ظریفیان درباره بازسازی اصلاح طلبان با چهره های جدید گفت: در اینکه اصلاح طلب ها نیازمند بازسازی جدی هستند و باید تعریفی از اینکه کجا ایستاده اند داشته باشند به عقیده من اهمیت دارد. قبل از توجه به بیرون اصلاح طلبی باید در جمع خود به نقدی راهبردی و راهگشا در مورد فرصت ها و تهدیدات اصلاح طلبی و اصلاح طلبان برسد. ان زمان به این می رسیم که ما در کجا ایستاده ایم و سپس مبتنی بر این جایگاه مشخص می کنیم که باید به کجا برویم و چه می توان کرد؟ در این بحث تردیدی نیست. اما در مورد مساله چهره ها باید بگویم در تمام دنیا احزاب چهره های با تجربه خود را از صحنه سیاست ورزی کنار نمی گذارند. شاید جای آنها عوض شود و به جای اینکه کنشگری در عرصه سیاست ورزی عملی باشند وارد اتاق فکرها می شوند و در انتقال تجربه موثر هستند. چهره شدن در عرصه سیاست به زمان نیاز دارد و هر فردی به راحتی چهره نمی شود و مورد اقبال قرار نمی گیرد.

 

وی افزود: باید این را بپذیریم که اصلاح طلب ها در بازسازی نیروهای خود دچار نقص هستند و اشکالاتی بر آنها وارد است. به نظر من، می توان بر این موضوع اتکا کرد که اصلاح طلبی به دلیل تمایلات و جذابیت هایی که دارد می تواند از اقشار و گروههای مختلف خصوصا جوانان و دانشگاهیان یارگیری خوبی داشته باشد اما در اینکه چهره هایی ویژه را در کوتاه مدت ارائه کند به نظر من این نیاز به زمان دارد. با این حال اصلاح طلب ها حتما به ارتباط جدی با نسل جوان و تحولات جدید نیاز دارند. ولی قطعا نیروهای زبده و توانمند باید نقش خود را در انتقال تجارب ایفا کنند.

ارسال نظر