به گزارش راهبرد معاصر؛ سیدمحمد موسوی خوئینیها که گهگداری با یک موضعگیری کور و گنگ بروز و ظهور رسانهای پیدا کرده و سپس مدتها از انظار سیاسی و رسانهای پنهان میشود، یک بار دیگر با نامهای خطاب به رهبر انقلاب، با ردیف کردن برخی کاستیها و مشکلات موجود در کشور، تلاش کرده که رهبر انقلاب را به عنوان مسئول عالی کشور، مسئول اصلی این مشکلات معرفی کند.
این در حالی است که از نگاه بسیاری از صاحبنظران، این نامه خوئینی ها ورای محتوای ضعف، فاقد هرگونه مسئولیتپذیری در قبال همه سالهایی است گه دولت مورد حمایت وی و جریان اصلاح طلب بر مقدرات امور کشور حاکم بوده و هست.
علاوه بر این و ورای عدم مسئولیت پذیری در این نامه، هیچ راهکار و مسیر پیشنهادی برای بهبود وضعیت فعلی پیشنهاد نشده و در یک مسئولیتناپذیری مضاعف صرفا سعی شده مسئولیت تمام کاستیهای کشور که بخش بزرگی از آن میوه کارنامه دولتهای مورد حمایت اصلاح طلبان است، به پای رهبر انفلاب نوشته شود.
*موسوی خوئینیها میخواهد مسئولیت یک جریان سیاسی را بر دوش رهبری بگذارد
عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب فارس، با اشاره به نامه اخیر سید محمد موسوی خوئینیها خطاب به رهبر انقلاب و ماهیت این نامه اظهار داشت: این نامه در انتهای کار دولت آقای روحانی میخواهد مسئولیت ها را از دوش یک جریان سیاسی بردارد و بر دوش رهبری نظام بگذارد.
وی افزود: به نظرم نباید به صورت یک امر رسانهای به این نامه پرداخت؛ ولی باید یک کار تحقیقاتی عمیق در مورد این نامه صورت گیرد تا زوایای این قضایا کاملاً روشن شود.
سلیمینمین با بیان اینکه حیات و پیدایش جمهوری اسلامی ایران شرایط دشواری برای سردمداران سرمایهداری به اعتراف خودشان ایجاد کرده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران شرایطی را رقم زده و مدلی را ارائه داده که نظام سرمایهداری و ادعاهایی که در مورد دموکراسی مطرح میکردند را به چالش میکشد.
*در جمهوری اسلامی کسی که با رهبری نظرات متفاوت دارد هم رئیس جمهور میشود
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران ادامه داد: دموکراسی جمهوری اسلامی ایران بر اساس رای مردم و به اعتراف خود غربیها به گونهای بوده که در نظام سیاسی ما کسی که دارای تفاوتهایی با اندیشه رهبری بوده، رای مردم را از آن خود کرده و سکاندار امور اجرایی کشور شده است.
*موسوی خوئینیها میگفت ما خاتمی را به نظام سیاسی تحمیل کردیم
وی افزود: ظاهراً آقای موسوی خوئینیها فراموش کرده که به کرّات در ارتباط با بحث انتخابات و تعیین رئیس جمهور، این ادعا را مطرح کردند که آقای خاتمی مورد قبول نظام سیاسی ما نبوده؛ اما رای مردم او را بر نظام تحمیل کرده است. این مطلب را هم در دوران آقای خاتمی و هم در مورد آقای روحانی گفتند که کاندیدای نظام فلانی و فلانی بودند و برخی نهادهای مرتبط با نظام از فلانی و فلانی حمایت میکردند اما مردم آمدند و بر خلاف تمایل نظام، آقای روحانی را انتخاب کردند.
سلیمی نمین با بیان اینکه اینها جملاتی هست که این حضرات به کرّات در محافل خصوصی و عمومی بیان کردهاند، تصریح کرد: چگونه امروز میگویند که آمد و شد مدیریتها بدون اراده نظام ممکن نبوده است؟ این در تعارض جدی با ادعاهای سابق است. قبل از این که نامزد مورد پذیرش خودشان رای می آورد، این ادعا را مطرح میکردند که ما توانستیم نامزد خودمان را به نظام تحمیل کنیم حال اینکه اگر چنین امری در کشور وجود دارد که جریانات سیاسی می توانند نماینده خودشان را که مشکل اقتصادی، اخلاقی و سیاسی ندارد بر ساختار سیاسی کشور تحمیل کنند، یعنی یک دموکراسی بسیار ارزنده که صرفاً رای مردم در آن دارای اهمیت است، بر کشور حاکم است و پیدایش این دموکراسی برای غرب فاجعه است.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران تاکید کرد: هیچکس امروز نمیتواند ادعا کند که در آمریکا کسی روی کار آمد که ساختار سرمایهداری با او مخالف است. یا حتی در اروپا کسی روی کار آمده باشد که باساختار سرمایهداری در تعارض بوده و مردم توانستهاند او را بر این ساختار تحمیل کنند.
* در جمهوری اسلامی چرخش قدرت با رای مردم صورت میگیرد
وی با بیان اینکه آنچه امروز اهمیت دارد، این است که در نظام جمهوری اسلامی چرخش قدرت و آمد و شد مدیران با رای مردم صورت میگیرد، اظهار داشت: همین امر هست که موجب میشود تحمل نظام جمهوری اسلامی بر سرمایهداری بسیار سخت باشد و تمام فشارهای اقتصادی و سیاسی که امروز بر جمهوری اسلامی تحمیل میشود، برای بر هم زدن این مدل است.
*هدف نظام سرمایهداری قرار دادن اقشار مختلف در برابر همدیگر است
سلیمی نمین با بیان اینکه هدف نظام سرمایهداری قرار دادن اقشار مختلف در برابر همدیگر و به نوعی جلوگیری از تداوم این مدل سیاسی است، گفت: آقای موسوی خوئینیها در این نامه این ادعای عجیب را مطرح میکند که اولاً؛ این آمد و شدها خیلی اهمیت ندارد و ثانیا این چرخش بر اساس یک نظر عالی صورت میگیرد. پس به چه دلیلی وقتی آقای خاتمی رای مردم را کسب کرد، آقایان بر این انتخاب لقب «جنبش دوم خرداد» دادند؟
*خوئینیها فراموش کرده که میگفت جنبش دوم خرداد خاتمی را بر نظام تحمیل کرد؟
وی افزود: آقای موسوی خوئینیها فراموش کردهاند که میگفتند جنبشی از سوی مردم صورت گرفت و توانست نامزد خود را بر نظام تحمیل کند؟، در حالی که اینگونه نبود و تحمیل نشد بلکه شورای نگهبان آقای خاتمی را تایید کرد چون تخلف اقتصادی، اخلاقی و سیاسی نداشت. ضمن اینکه از نظر برخی نقطه نظرات، نظام آقای خاتمی را قبول نداشت.
*اصلاح طلبان گفتند روحانی را بر نظام تحمیل کردیم
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه این اتفاق در مقاطع دیگر تاریخی هم رخ داده است، تصریح کرد: همین مطلب در ارتباط با آقای روحانی هم رخ داد و همه این جریانات اعم از آقای هاشمی و جریان اصلاحطلب جمع شدند و و ادعا کردند که توانستیم کاندیدای خود را بر نظام تحمیل کنیم و کاندیدای مورد قبول نظام فرد دیگری بود.
وی افزود: وقتی از این منظر نگاه میکنیم، آقای موسوی خوئینیها بدون اینکه در نظر بگیرد که بسیاری از سختیهایی که امروز بر جامعه ما تحمیل میشود به خاطر این است که مردم را در برابر استمرار این الگو قرار دهند، چنین ادعاهایی مطرح میکند. یعنی چون نمیتوانند از بیرون به ایران حمله نظامی کرده و الگویی که در ایران شکل گرفته را نابود کنند، تمام آرزویشان این است که یک دستهبندی و رویارویی در ایران صورت بگیرد که نظام سیاسی را به چالش بکشد.
*موسوی خوئینیها میخواهد رهبری چرخه دولت را متوقف کند
سلیمی نمین با تاکید بر اینکه نامه آقای موسوی خوئینیها به نوعی این خواسته غرب را تامین میکند؛ چرا که ایشان رهبری را دعوت میکند که به نوعی به عمر این دولت پایان دهند، خاطرنشان کرد: این خواسته در لابهلای سطور نامه آقای موسوی خوئینیها مستتر است که اگر این شرایط وجود دارد، باید رهبری جلویش را بگیرد و به عمر این دولت پایان دهد. دولتی که آقای موسوی خوئینی ها و اصلاح طلبان آن را به عنوان نامزد خود مطرح کرده و رای مردم را گرفتند. الان به جای اینکه ایشان تحلیل جامعی ارائه دهد و بگوید که بخشی از این مشکلات به دولت منتخب ما برمیگردد، همه مشکلات را روی متوقف ساختن چرخش قدرت متمرکز میکند و از رهبری هم بطور غیرمستقیم میخواهد که این چرخه قدرت را متوقف کند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه متوقف ساختن چرخه قدرت چیزی جز مطالبه غرب نیست، اظهار داشت: اگر رهبر انقلاب در این وادی قرار بگیرند که به دلیل برخی ضعفها و ایرادها، دولتی که با رای مردم روی کار آمده است را متوقف کند، به معنای پایان این الگو است.
وی با اشاره به اینکه این الگو زمانی خود را در میان ملل مختلف ترویج و گسترش میدهد که رای مردم کاملا محترم شمرده شود، تصریح کرد: مگر اینکه رئیس جمهور منتخب مردم کارهای کاملاً در تضاد با مصالح عمومی انجام دهد و برای مثال با دشمن از در آشتی دربیاید. مانند کاری که بنی صدر کرد و با یک گروه تروریستی پیوند خورد که در تقابل اساسی با چارچوبهای نظام است.
*رهبر انقلاب نه تنها رئیس جمهور را محدود نمیکنند بلکه اختیاراتش را افزایش هم می دهند
سلیمی نمین با تاکید بر اینکه اینکه یک رییس جمهور در برخی مسائل کمکاری، نگاه غلط یا ضعف دارد در برخی از مسائل علی القاعده باید تحمل شود تا الگویی که در جمهوری اسلامی ارائه می شود دموکراسی خود را به خوبی به ملل مختلف نشان دهد؛ که نشان هم میدهد، گفت: حتی با اعتراف این آقایان، نوع عملکرد رهبری اینگونه است که به هیچ وجه نه تنها محدودیتی برای اختیارات رئیسجمهور ایجاد نمیکنند بلکه حتی اختیارات رئیس جمهور را افزایش میدهند. شاهد بودیم که با ایجاد شورای هماهنگی سران قوا عملاً دو قوه دیگر در خدمت و کمک سریعتر قوه مجریه قرار گرفتند و این افزایش اختیارات رئیس جمهور است.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران تاکید کرد: رهبر انقلاب با مشاهده برخی ضعفهای دولت آقای روحانی نه تنها در اختیارات دولت مداخله نکردند، بلکه تلاش کردند دولت را تقویت کنند؛ چون دولت به معنای تقویت مدل دموکراسی جمهوری اسلامی است که تحمل آن برای آمریکاییها بسیار سخت است.
* موسوی خوئینیها بدنبال برهم زدن روند دموکراسی ایران است
وی با بیان اینکه آقای موسوی خوئینیها در واقع همین خواسته غرب یعنی برهم زدن روند دموکراسی ایران را میخواهد، گفت: ایشان میخواهد در این قضیه رهبر انقلاب را مسئول قلمداد کند که چرا ایشان جلوی ادامه کار دولت را نمیگیرد. وقتی نامه آقای موسوی خوئینیها را دقیق میخوانید، به این میرسید که ایشان با مسئول قرار دادن رهبری میخواهد بگوید اگر خطایی از جانب دولت هست، شما ورود کرده و مسئله را متوقف کنید و این توقف همان چیزی است که غرب میخواهد.
سلیمی نمین با تاکید بر اینکه آقای روحانی با رای مردم انتخاب شده و جالب اینکه این آقایان گفتند که نه تنها با رای مردم انتخاب شده بلکه خلاف رای نظام هم انتخاب شده است، تصریح کرد: با وجود آن رویکرد امروز میخواهند فشارهای آمریکا برای بر هم خوردن نظم و قانونگرایی در کشور محقق شود./ فارس