جنگ لیبی به نفع چه کسی است؟-راهبرد معاصر
بیانیه وزارت امور خارجه ایران در پی شهادت یحیی السنوار حماس شهادت یحیی السنوار را تایید کرد ترامپ: دوست دارم ایران را موفق ببینم؛ فقط نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند جلالی: موافقتنامه جامع ایران و روسیه در سفر رئیس جمهور به مسکو امضا می‌شود واشنگتن‌پست: حماس از توافق پیشنهادی بایدن حمایت می‌کرد تا اینکه نتانیاهو خواسته‌های جدیدی را مطرح کرد بیانیه مهم حزب‌الله درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی: منتظر روز‌های آینده باشید عراقچی در بدو ورود به ترکیه: اکنون در منطقه درک مشترکی وجود دارد | مسائل باید مسالمت‌آمیز حل شود وزیر خارجه ترکیه: احتمال درگیری میان تهران و تل آویو بالاست پنتاگون: هیچ نقشی در عملیات ترور یحیی سنوار نداشتیم نماینده ایران در سازمان ملل: صدام را با وضع آشفته از سوراخ زیرزمینی بیرون کشیدند | شهید سنوار در میدان نبرد، با لباس رزم و نه در مخفیگاه به مقابله با دشمن پرداخت خطیب زاده: ما برنامه نظامی هسته‌ای را دنبال نمی‌کنیم | خویشتن داری در برابر اسرائیل دیگر کارساز نیست رویترز: ترامپ در حال زمینه‌چینی برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در صورت شکست است نامه ایران به سازمان ملل درباره اتهامات تل‌آویو علیه تهران: حمایت ایران از گروه‌های مقاومت کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل است روایت هاآرتص از نحوه به شهادت رسیدن «یحیی السنوار» در رفح عراقچی از قاهره به استانبول رفت

جنگ لیبی به نفع چه کسی است؟

لیبی به صحنه جنگ و کشمکش بین نیروهای بین المللی و منطقه ای تبدیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۱۳ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 03
کد خبر: ۴۸۸۱۲

به گزارش رویداد معاصر لیبی صحنه درگیری های علنی بین فرانسه و ترکیه و محور عربستان، امارات و مصر در یک سو و محور ترکیه و قطر در سوی دیگر شده است. این کشمکش ها ضمن دامن زدن به درگیری های داخلی در این کشور، تلاش های صورت گرفته برای آتش بس و آغاز مذاکرات سیاسی را بی نتیجه می کند.

پژوهشگران سیاسی و کارشناسان بر این عقیده اند که لیبی تبدیل به میدان جنگ کشورهای منطقه و طرف های بین المللی شده است؛ در حالی که برخی کارشناسان عامل اصلی درگیری های لیبی را نفت و رقابت طرف های درگیر برای بهره برداری حداکثری از نفت این کشور و نیز موقعیت جغرافیایی آن می دانند، برخی کارشناسان دیگر معتقدند که علت اصلی این درگیری ها، تضاد منافع و تغییر جغرافیای سیاسی و نیز تغییرات بزرگی است که در گوشه و کنار جهان رخ می دهد و در کشکمش های جاری در لیبی تأثیر می گذارد.

پژوهشگران سیاسی معتقدند که ترکیه سعی می کند لیبی را به متحد خود در دریای مدیترانه تبدیل کند به همین دلیل در امور داخلی این کشور دخالت می کند از این گذشته، تفکر دولت الوفاق با خط مشی و سیاست های ترکیه سازگارتر است. این در حالی ست که برخی کارشناسان مسائل مغرب عربی، مداخله ترکیه در لیبی را تلاشی در جهت تکمیل مسیری می دانند که قطر پس از سقوط قذافی در این کشور آغاز کرده است. کارشناسان مسائل ژئوپولتیک نیز معتقدند که ترکیه پیشرفت هایی را در پرونده لیبی ثبت کرده و از استراتژی سیاسی روشنی در این کشور برخوردار است و صرفا به دنبال تأمین منافع اقتصادی یا جلب رضایت آمریکا نیست.

کارشناسان و پژوهشگران وقوع درگیری مستقیم بین ترکیه با مصر یا فرانسه را بعید می دانند و معتقدند که مصر تحت فشار عربستان و امارات به درگیری های جاری در لیبی کشانده شده است کما اینکه درست است که فرانسه هم مواضع منفی در قبال ترکیه دارد اما این موضوع باعث درگیری بین دو کشور نخواهد شد.

برخی کارشناسان نیز معتقدند که مصر و الجزایر برای مداخله در لیبی آن هم برای حل منازعات این کشور، اولویت دارند در حالی که مصر تحت فشار کشورهای دیگر، خود، به طرف منازعه در این کشور تبدیل شده است؛ در این بین فقط الجزایر روابط یکسانی با همه طرف های درگیر در بحران لیبی دارد و به همین دلیل صلاحیت میانجی گری را در این منازعات دارد.

کارشناس مسائل مغرب و اساتید ژئوپولتیک به اتفاق معتقدند که منازعات لیبی در نهایت به نفع آمریکاست. همه طرف های درگیر در بحران لیبی به جز روسیه، از متحدان آمریکا هستند و به همین دلیل است که این کشور فقط با حضور روسیه در لیبی مخالف است.

کارشناسان سیاسی همچنین به اظهارات ماکرون، رئیس جمهور فرانسه استناد می کنند که گفته است ناتو در عمل دچار مرگ بالینی شده و جز خدمت به منافع آمریکا، کار دیگری انجام نمی دهد.

العالم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار