فیلم دیده نشده از لحظه ورود آتش نشانان به کلینیک سینااطهر تجریش تهران + فیلم-راهبرد معاصر

فیلم دیده نشده از لحظه ورود آتش نشانان به کلینیک سینااطهر تجریش تهران + فیلم

حادثه ناگوار انفجار در خیابان شریعتی رخ داد و شاید برای بسیاری خاطره تلخ ساختمان پلاسکو زنده شد، متاسفانه مرکز درمانی در حریق سوخت و شماری جان باختند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۱۳ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 03
کد خبر: ۴۸۸۴۳

به گزارش راهبرد معاصر، «مرکز پزشکی و جراحی سینا شمیران» که در بیشتر رسانه‌ها به عنوان مرکز درمانی سینا یا سینا اطهر از آن اسم برده شد، در خیابان شریعتی نرسیده به میدان قدس قرار داشت.

 

این مرکز درمانی ۵ طبقه از سه بخش اصلی تشکیل شده است، طبقات پایین، مرکز تصویربرداری بود که به موسسه تصویربرداری و رادیولوژی مشهور دکتر اطهری واگذار شده بود، این موسسه که دارای مراکز زنجیره‌ای رادیولوژی است این شعبه خود را به نام «سینا اطهر» نامگذاری کرده بود.

 

این حادثه دلخراش در ساعت ۲۰:۵۶ رخ داد و حجم حادثه به حدی زیاد بود که ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۲ آمبولانس، ۲ موتورلانس و ۱۸ تیم عملیاتی به محل حادثه اعزام شدند و این انفجار گسترده ۴۲ مصدوم و فوتی بر جای گذاشت.

 

به گفته صابریان رئیس اورژانس تهران ۱۸ نفر در دم جان باختند و یکی از ۹ مصدوم اعزامی هم در بیمارستان فوت شد و تعداد فوتی‌ها به ۱۹ نفر رسید که ۱۵ نفر از آنان زن و چهار نفر مرد هستند.

 

افراد فوت شده در طبقه پنجم یعنی مرکز جراحی و اتاق‌های عمل و بستری حضور داشتند که به گفته رضا جلیلی خشنود رئیس بیمارستان شهدای تجریش افراد به علت خفگی ناشی از دود، جان باخته‌اند.

 

در بین جان باختگان چند پزشک، کادر اتاق عمل، بیماران و همراهان آن‌ها حضور داشتند و افراد حاضر در طبقات دیگر مصدوم شده‌اند.

 

‌احسان گنج خانلو و رها نیک روش که ٢٥ خرداد ماه ازدواج کردند و به عنوان کارشناس اتاق عمل در کلینیک سینا مشغول به کار بودند، در حادثه دیشب جان خود را از دست دادند، مریم خرسندی کارشناس اتاق عمل، شبنم دیبایی کارشناس اتاق عمل، محدثه رضی کارشناس اتاق عمل، لیلا عیوض‌خانی کارشناس بیهوشی، فریده تورانی متخصص جراحی عمومی، سوسن سلطانی محمدی متخصص بیهوشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، محمدعلی اکبری متخصص گوش و حلق و بینی از جمله کادر درمانی هستند که در این حادثه دلخراش آسمانی شدند.

 

۱۵ نفر از مصدومان در محل حادثه سرپایی درمان و ترخیص شدند و از ۹ مصدومی که به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شدند، یک نفر از میان کادر درمانی و سایر افراد همراه یا خود بیمار بودند که هفت نفر از آنان پس از دریافت خدمت درمانی دیشب مرخص شدند و یک نفر دیگر هم صبح ترخیص شده است.

 

 

 

به گفته رئیس بیمارستان شهدای تجریش سه نفر از کسانی که مصدوم شده بودند، جراحی بینی، لیپوساکشن و جراحی روی پیشانی داشتند که خدمات درمانی مورد نظر به آنان ارائه شده بود.

 

یکی از مصدومان حادثه که جراحی بینی انجام داده بود، در مصاحبه‌ای گفت: صدای انفجار شدیدی شنیدیم و دود همه جا را گرفت و از ترس در سرویس بهداشتی پناه گرفتیم و اشهد خود را خواندیم، بعد از مدتی از سرویس بهداشتی بیرون آمدیم و دوباره به راهرو بازگشتیم و نجات جان خود را مدیون امام رضا هستم.

 

در ساعت اولیه پس از وقوع حادثه مسئولانی از وزارت بهداشت، استانداری و شهرداری تهران و دیگر عوامل امدادی و انتظامی به سرعت در محل حادثه حضور پیدا کردند و بر حسب وظیفه در روند امدادرسانی نظارت داشتند.

 

فروزش مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران هم از اتمام کار تعیین علت مرگ قربانیان حادثه انفجار و حریق و در کلینیک سینا اطهر خبر داد و گفت: تا کنون اجساد ۱۴ نفر از ۱۹ جانباخته به خانواده‌هایشان تحویل داده شده است.

 

با شناسایی پیکر فوتی‌های انفجار خیابان شریعتی مشخص شد که ۱۷ نفر از جان باختگان از پزشکان و کادر اتاق عمل هستند.

 

سیستم اطفا حریق در ساختمان فعال نبود

 

هاشمی رئیس شورای شهر تهران با اشاره به بازدید خود از محل حادثه در خیابان شریعتی گفت: بر اساس گزارش کارشناسان، در کنار در ساختمان اتاقکی ساخته شده بود که در آن کپسول‌های اکسیژن نگهداری می‌شد و به دلیل نقص در سیستم برق ناشی از گرما حریق رخ داده است.

 

او ادامه داد: پس از شروع آتش سوزی دود به سرعت به طبقه چهارم این ساختمان که اتاق جراحی بود منتقل و متاسفانه موجب خفگی افراد می‌شود.

 

رئیس شورای شهر تهران گفت: تا پشت بام ساختمان کلینیک رفتم و آن‌چه که گزاش شد حاکی از آن بود در بخشی از مسیر راه پله نیز دپو مواد اشتعال زا انجام شده بود که کار امداد رسانی شب گذشته نیرو‌های آتش نشانی را با مشکل مواجه کرد.

 

او افزود: نکته قابل تامل درباره این ساختمان این است که در ۳ نوبت در سال‌های ۹۴، ۹۶، ۹۷ با موضوع ایمنی اخطار داده شده بود که آخرین اخطار در سال ۹۷ از بازرسی اماکن بود. مالک ساختمان در سال ۹۸ اقدام‌هایی را در جهت ایمنی ساختمان انجام داده بود که یکی از آن‌ها نصب سیستم اطفا حریق بود که این سیستم هم فعال نبوده است.

 

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران اعلام کرد که طبق گزارش اولیه آتش‌نشانی اشکال در سیستم برق نگهداری سیلندر‌های اکسیژن علت وقوع حادثه کینیک سینا اطهر بوده است.

 

او ضمن تسلیت به خانواده‌های داغدار تصریح کرد: این حادثه بر اثر رعایت نکردن ایمنی و عدم توجه به دستورالعمل و استاندارد‌ها رخ داده است و می‌بینیم خودخواهی و منفعت‌طلبی ذینفعان چگونه به جان همشهریان‌مان پایان می‌دهد.

 

وضعیت نامناسب شبکه برق داخلی ساختمان را شاهد بودیم

 

نوری با بیان اینکه این ساختمان از جمله ساختمان‌های ناایمنی بوده که وضعیت نامناسب شبکه برق داخلی ساختمان را در آن شاهد بودیم، گفت: اتاقک انباری غیراصولی برای نگهداری سیلندر‌های اکسیژن در مجاورت ورودی و محل دسترسی به ساختمان استفاده می‌شده است و این در حالی است که لوازم قابل اشتعال در پلکان دسترسی به پشت‌بام دپو شده بود که این مسئله امکان تردد مناسب را سلب کرده و موجب توسعه حریق شده بود.

 

علی ماهر مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت ایمنی سازه‌ای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور، گفت: هیچ‌گاه در بیمارستان شاهد نگهداری سیلندر‌ها و کپسول‌های گاز زیر اتاق عمل نیستیم؛ زیرا این موضوع یکی از مغایرت‌های ایمنی ما در بیمارستان‌ها محسوب می‌شود، اما می‌بینیم که در مرکز سینا اطهر دقیقا این اتفاق افتاده و کپسول‌های اکسیژن زیر قسمت جراحی نگهداری می‌شدند.

 

ماهر با بیان اینکه بیمارستان‌ها باید هر سال مورد اعتباربخشی قرار گیرند، گفت: متاسفانه طی چند سال اخیر اعتباربخشی سالانه به اعتباربخشی در هر دو سال یکبار افزایش یافت و اکنون هم به دلیل جریانات کرونا و در عین حال تغییر مداوم چندین مدیرکل در حوزه اعتباربخشی باعث شد که کار عقب بیفتد، در عین حال به نظر می‌رسد که هیچ یک از مواردی که در زمینه مدیریت خطر در اعتباربخشی مطرح است، در مراکز جراحی محدود وجود ندارد.

 

حسن روحانی رییس جمهور هم امروز بر ضرورت رسیدگی دقیق و سریع به علت وقوع حادثه تاکید کرد و گفت: ضروری است دستگاه‌های ذیربط هر چه سریع‌تر نسبت به بررسی دقیق و کارشناسانه علت وقوع این حادثه اقدام کرده و اهتمام ویژه برای رسیدگی به مصدومین و خانواده‌های داغ‌دیده و تسکین آلام آنان داشته باشند. امیدواریم با اعمال تدابیر و نظارت‌های لازم، هرگز شاهد تکرار چنین حوادث غم‌انگیزی در کشور نباشیم.

 

منصور درجاتی، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران، ضمن رد رخ دادن نشت گاز و اتصال برق در انفجار مرکز درمانی سینا گفت: تجمع کپسول‌های اکسیژن حادثه‌ساز بوده است، هرنوع کاستی و کمبودی به خود ساختمان برمی‌گردد،، چون تجمع کپسول‌های اکسیژن و نگهداری نامناسب آن‌ها حادثه‌ساز شده است.

 

او مناسب نبودن شرایط ساختمان‌های قدیمی مانند این کلینیک را به نظارت شهرداری، آتش‌نشانی، استاندارد و نهاد‌های ناظر بالادستی مرتبط دانست و از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خواست اعلام کند که آیا دپوی کپسول اکسیژن به تعدادی که در کلینیک سینا اطهر بود، مجاز است یا خیر.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به معاونت‌های توسعه و درمان این وزارتخانه دستور داد با همراهی حراست و اداره کل بازرسی گزارشی از جوانب آتش‌سوزی کلینیک سینا اطهر و پیشگیری از بروز موارد مشابه ارائه کنند.

 

نمکی گفت: اطلاق عنوان حادثه بر این واقعه و وقایعی از این دست، نافی بررسی ابعاد آن و حتی شناسایی علل، عوامل و موارد اهمال احتمالی نخواهد بود.

 

دستور رئیس دستگاه قضا برای رسیدگی به حادثه آتش سوزی خیابان شریعتی

 

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در پیامی جان باختن تعدادی از هموطنان در مرکز درمانی سینا را تسلیت گفت و شناسایی دقیق عوامل بروز این حادثه و رسیدگی به مشکلات قضایی و حقوقی خانواده‌های داغدار را خواستار شد.

 

قاصی مهر، دادستان تهران هم از دستور احضار ۵ نفر از مقصران احتمالی حادثه و بازداشت یک نفر خبر داد و گفت: تحقیقات قضایی شروع شده و این پرونده خارج از نوبت با دقت و سرعت به منظور علت وچگونگی حادثه و برخورد با مقصران احتمالی در حال بررسی است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار