ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

بغداد خواستار تسلط بر تمامی درآمدهای نفتی اقلیم کردستان عراق

مذاکره کنندگان کردستان عراق در بغداد، با افزایش مطالبات دولت مرکزی در خصوص چگونگی صادرات نفت و گذرگاههای مرزی مواجه شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۱۴ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 04
کد خبر: ۴۸۹۴۲

به گزارش راهبرد معاصر،  علی رغم اینکه از فوریه گذشته تا کنون چهار دور مذاکرات میان اربیل و بغداد درباره پرونده‌های مورد اختلاف برگزار شده، اما طرفین هنوز به تفاهم نرسیده‌اند.

 

به نوشته وبگاه العربی الجدید، دولت بغداد خواستار تسلط بر تمامی درآمدهای نفتی و درآمدهای گذرگاههای واقع در اقلیم کردستان عراق است. همچنین طرفین در خصوص پرونده‌های قدیمی از جمله پرداخت حقوق کارمندان منطقه کردستان و مناطق مورد اختلاف، به تفاهم نرسیده‌اند.

 

منابع سیاسی کُرد در این باره گفتند که هیأت کردی که ابتدای هفته گذشته وارد بغداد شد با افزایش سطح مطالبات دولت مرکزی مواجه شد. بغداد از مسئولان اربیل خواسته است تا علاوه بر ارسال درآمد ۲۵۰ هزار بشکه‌ای به بغداد که در توافقات پیشین درج شده بود؛ باید تمامی درآمد نفتی را در اختیار دولت مرکزی قرار دهد تا در مقابل نیز بغداد سهم کردستان عراق از بودجه را به طور کامل پرداخت کند.

 

مذاکره کنندگان بغداد همچنین از اربیل خواسته‌اند تا طبق متن قانون اساسی با تعطیلی تمامی گذرگاههای مرزی با ترکیه فقط یک گذرگاه آن هم تحت کنترل دولت مرکزی ایجاد کند.

 

مسأله دیگر صادرات نفت کردستان عراق به رژیم صهیونیستی است، بنابر گزارش‌های مختلف، نفت کردستان عراق از طریق بنادر ترکیه به سرزمین اشغالی منتقل می‌شود و گروههای شیعه و سنی در عراق خواستار باز شدن این پرونده در روند مذاکرات شده‌اند.

 

ادامه این اختلافات در حالی است که حزب اتحاد میهنی کردستان در چهارم تیر ماه تهدید کرده بود که در صورت شکست مذاکرات و اجرای حکم قطع حقوق کارمندان، مشارکت خود در دولت و پارلمان منطقه کردستان را به حالت تعلیق درمی‌آورد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار