غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

اختلاف مسکو با واشنگتن بر سر معاهده آسمان‌های باز

یک مقام ارشد روسیه گفت مسکو و واشنگتن نتوانسته‌اند مواضعشان درباره معاهده آسمان‌های باز را به یکدیگر نزدیک کنند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۲ - ۱۶ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 06
کد خبر: ۴۹۳۶۰

به گزارش راهبرد معاصر یک مقام ارشد وزارت خارجه روسیه گفت که این کشور و آمریکا نتوانسته‌اند مواضعشان را درباره معاهده «آسمان‌های باز» به یکدیگر نزدیک کنند.

معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با اسپوتنیک گفت که این کشور هشدارهای آمریکا درباره این معاهده را نمی‌پذیرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز اول خرداد تأیید کرد که آمریکا از معاهده آسمان باز خارج خواهد شد و احتمالاً یک توافق جدید را جایگزین آن خواهد کرد.

ترامپ  گفت: «آمریکا از معاهده آسمان باز خارج خواهد شد.» او همچنین گفته که معاهده‌ای دیگر جایگزین این توافق خواهد شد. 

آمریکا روسیه را به نقض این معاهده متهم کرده است. مسکو اتهامات واشنگتن را رد کرده است. خروج از این توافق، پرونده جدیدی به تنش‌ها در روابط واشنگتن- مسکو باز کرده است. 

سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه درباره اتهامات آمریکا گفته است: «کارشناسانی که اوضاع را رصد می‌کنند بر این باور هستند که واشنگتن از قبل تصمیمش (برای خروج از معاهده آسمان‌های باز) را گرفته است و به نظر ما هم بخشهای قابل ملاحظه‌ای از واقعیت در این گمانه‌زنی‌ها وجود دارد. ما هم بر اساس تماسهایمان با آمریکایی‌ها، کشورهای عضو ناتو و دیگر اعضای معاهده آسمان‌های باز به همین نتیجه رسیده‌ایم».

وی افزود: «واکنش ما به تصمیم از قبل برنامه ریزی شده و محتمل واشنگتن به نحوه اجرای آن و اینکه دقیقا معنای تصمیم آنها چیست بستگی خواهد داشت و قطعا خواهیم دید که آیا دیگر متحدان واشنگتن در ناتو از این کشور دنباله روی می‌کنند یا خیر».

معاهده آسمان‌های باز به کشورهای عضو اجازه می‌دهد از حریم هوایی یکدیگر برای پروازهای تجسسی استفاده کنند.  این معاهده بین ۳۵ کشور جهان منعقد شده و هدف از آن هدف ایجاد درکی متقابل بین کشورهای امضاکننده در خصوص تحرکات و فعالیت‌های نظامی احتمالاً نگران‌کننده بوده است.

روسیه و آمریکا جزو اولین کشورهایی بودند که این معاهده را تصویب کردند؛ معاهده‌ای که در  سال ۱۹۹۲ امضا شد و از اول ژانویه ۲۰۰۲ اجرایی شد.

فارس 

ارسال نظر