ساخت واکسن کرونا در یک قدمی!

صنعت داروی جهان با جاه‌طلبی و سرمایه‌گذاری هنگفت به‌دنبال ساخت واکسن بیماری کووید-۱۹ است، اما این پروژه‌ها همچنان به نتیجه ملموسی نرسیده و ابهامات زیادی در این زمینه وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۸ - ۱۷ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 07
کد خبر: ۴۹۴۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ بر اساس گزارش CNN تاکنون هیچ واکسنی کشف نشده است. در این میان، برخی رسانه‌ها خبر از موفقیت‌آمیز بودن واکسن بر روی حیوانات می‌دهند و مردم را امیدوار می‌کنند و از طرف دیگر هنوز نتیجه قطعی از ساخت این واکسن برای انسان اعلام ‌نشده است اما شاید این بیماری هم مانند بیماری‌های دیگر واکسنی نداشته باشد. در این صورت چه اتفاقی خواهد افتد؟!


درحالی‌که ویروس کرونا در سراسر جهان شیوع یافته، نگاه‌ها به‌سوی دانشمندان است تا شاید واکسن کرونا را کشف کنند. در این میان یک احتمال بسیار بد وجود دارد و آن هم این است که هیچ وقت واکسن کرونا کشف نشوند؛ چنانچه تاکنون واکسنی برای محافظت از بدن در برابر این ویروس خطرناک و موذی پیدا نشده است.



دانشمندان در اقصی‌نقاط جهان به سختی مشغول کار هستند تا واکسنی را علیه این بیماری بسازند. در حقیقت، کار بر روی تعداد زیادی واکسن مختلف به صورت همزمان ادامه دارد و تحقیق درباره دو مورد از این واکسن‌ها بیشتر از سایرین پیشرفت داشته است. رویکردهای نوآورانه در ساخت واکسن، تاحدودی بر اساس آموخته هایمان از واکنش به ابولا و سارس، مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر این فرآیند موفقیت‌آمیز باشد، سریع‌ترین فرآیند تولید واکسن و اعتبارسنجی آن در تاریخ خواهد بود.



محققین همچنین به دنبال داروهایی هستند که سرعت انتشار این ویروس در بدن و مشکلات تنفسی جدی که می‌تواند در بیماران پدید آورد را کاهش دهند. اما حتی با وجود سریع‌ترین روش‌ها، استفاده از داروها برای یک بیماری جدید در انسان‌ها باید آزمایش شود تا از ایمنی و کارآیی آن اطمینان حاصل گردد.



جهان به‌شدت در انتظار واکسن علیه این بیماری است و در حالی که شرکت‌های بزرگ میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند و سیاستمداران برای دسترسی به واکسن‌های بالقوه در حال رقابت هستند، هنوز مشخص نیست کدام‌یک از این واکسن‌ها واقعا موفق می‌شود.



براساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت (WHO) شرکت‌ها و موسسات تحقیقاتی در سراسر جهان اکنون در حال کار روی ۱۲۴ پروژه واکسن هستند اما بخش اعظم این پروژه‌ها هنوز در مرحله اولیه قرار دارد. اکنون فقط۱۰ مورد از این واکسن‌ها در مرحله آزمایشات بالینی قرار دارند.



این بدان معناست که آنها روی افراد آزمایش شده‌اند. با این حال نتایج کلینیکی ملموس برای کوتاه‌مدت است و با وجود امیدوارکننده بودن نخستین داده‌ها، هنوز هم نمی‌توان به کارآیی آنها مطمئن بود.



در پایان باید گفت به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت این بیمار واکسن ندارد و تا یکسال دیگر هم واکسن به دست ما نمی‌رسد. حتی اگر تا دو ماه دیگر هم واکسن در اروپا و آمریکا تولید شود که نمی‌شود، باز هم به دست ما نخواهد رسید. زیرا اولا ما در تحریم هستیم و اگر در آمریکا تولید شود، به راحتی به دست ما نخواهد رسید. در عین حال باید خودمان را برای یکسال زندگی با این ویروس آماده کنیم.



بنابراین استفاده از ماسک ارزان‌ترین و موثرترین و عملی‌ترین راهی است که داریم و دوم تعهد به مسئولیت اجتماعی به طوری که افراد مبتلا از خانه خارج نشوند و اگر خارج شد، بسیار رعایت کند./ بهداشت نیوز

ارسال نظر