به گزارش راهبرد معاصر ارزش سهام عدالت در روز پنجشنبه 19 تیر 99 و در پایان معاملات هفته به 33/2 میلیون تومان رسید. در این میان ارزش 30 درصد سهام قابل فروش عدالت نیز 4 میلیون و 981 تومان اعلام شد.
در پایان معاملات بورس ۱۸ تیرماه، ارزش سبد سهام عدالت ۵۳۲ هزارتومانی به بیش از ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید تا بازدهی این سبد در یک هفته به ۱۶ درصد برسد. ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزارتومانی به ۱۶ میلیون و ۶۰۳ هزار تومان و ارزش سهام عدالت بیش از یک میلیون تومانی به ۳۳٫۲ میلیون تومان افزایش یافت.
در پایان معاملات بورس این هفته، ارزش ۳۰ درصد سهام قابل فروش عدالت به چهار میلیون و ۹۸۱ هزار تومان رسید. در پایان هفته گذشته افرادی که روش مستقیم را برای آزادسازی سهامشان انتخاب کرده بودند میتوانستند از فروش این سهام ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دریافت کنند.
معاملات این هفته بازار سهام در حالی امروز به پایان رسید که ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزارتومانی در پایان هفته به ۱۶ میلیون و ۶۰۳ هزار تومان افزایش یافت. بدین ترتیب ارزش پورتفوی دارندگان سهام عدالت طی یک روز ۲۱۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
در پایان معاملات بورس ۱۸ تیر، ارزش ۳۰ درصد سهام قابل فروش عدالت به ۴ میلیون و ۹۸۱ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در پایان هفته گذشته افرادی که روش مستقیم را برای آزادسازی سهامشان انتخاب کرده بودند میتوانستند از فروش این سهام ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود. این بدان معناست که طی یک هفته بازدهی سهام عدالت حدود ۱۶ درصد بوده است.
برخی مشمولین سهام عدالت از این موضوع که پول حاصل از فروش این سهام هنوز بعد از یک ماه به حساب آنها یا واریز نشده یا نصفه و نیمه واریز شده است، گله دارند.
روح الله میرصانعی دبیرکل کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار در مورد دلیل اینکه برخی مشمولان سهام عدالت هنوز پول حاصل از فروش سهام خود را دریافت نکردهاند، توضیح داد: در حال حاضر مشتری برای سهام عدالت وجود دارد. البته ساز و کار سهام عدالت ویژگیهای خاصی دارد؛ باید کدها تجمیع و بعد معاملات انجام شود. پس از آن شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه باید برای کارگزار تعیین کند که از این معاملات انجام شده، چه میزان برای کدام مشتری است. گاهی این شرکت جزئیات معاملات را با چند روز تاخیر به کارگزار اعلام میکند. در حالی که کارگزار باید اطلاعات را داشته باشد تا وجوه مربوطه را به سهامداران اختصاص دهد و واریز کند.
در این راستا، شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه اعلام کرده است که اولویت نخست شرکت سپردهگذاری مرکزی، بانکها و شبکه کارگزاری در فروش سهام عدالت، حفاظت و صیانت از داراییهای مشمولان سهام عدالت است تا از سوء استفادههای احتمالی در این زمینه جلوگیری شود به طوری که هیچ فردی غیر از خود سهامدار، امکان سفارش گذاری برای فروش سهام را نداشته باشد.
با توجه به اینکه مشمولان سهام عدالت به صورت حضوری و الکترونیکی در بازار سرمایه احراز هویت نشدند و تنها از طریق ارائه شماره شبای بانکی و تلفن همراه به نام خود فرد احراز هویت آنها انجام شده است، لذا هموطنان و مشمولانی که اطلاعات هویتی آنها با کوچکترین مشکلی روبرو بوده از مرحله سفارش گیری حذف شدهاند.
بنابراین سفارش فروش تعدادی از مشمولان سهام عدالت به دلیل نقایص فوق کنسل شده و سهام آنها اصلا به فروش نرفته تا پول آن را دریافت کنند، زیرا برای بانک، کارگزاری و شرکت سپرده گذاری مرکزی باید مسجل شود که درخواست فروش سهام عدالت حتماً از سوی سهامداران وارد سامانهها شده است نه شخص دیگر.
این افراد باید با مراجعه به سامانه SAHAMEDALAT.IR و یا با مراجعه به بانک یا کارگزار خود مشکل هویتی خود را برطرف و از اجرای سفارش فروش خود مطمئن شوند.
موضوع مهم دیگر این است که وجوه حاصل از فروش سهام عدالت باید به حساب خود فرد واریز شود.
اما مواردی وجود دارد که شماره شبای بانکی تعدادی از مشمولان اشتباه، راکد و یا مسدود بوده و به همین علت این وجوه به حساب آنها واریز نشده است و این افراد نیز باید اطلاعات بانکی خود را اصلاح کنند.
علیرغم اشکالات یاد شده که به طور اجتناب ناپذیر تاخیرهایی را به همراه داشته آخرین آمارها نشان می دهد که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر سفارش فروش سهام عدالت خود را در سامانه های بانک ها و شرکت های کارگزاری ثبت کرده اند که از مجموع ۲۷۵۰ میلیارد تومان، رقمی بالغ بر ۲۶۰۰ میلیارد تومان به حساب مشمولان واریز شده است و ۱۵۰ میلیارد تومان باقیمانده نیز هم اکنون در فرایند تسویه قرار دارد که امیدواریم این مبلغ بعد از فرارسیدن مهلت تسویه و رفع اشکالات مربوط به اطلاعات بانکی و ارتباطی مشمولان به حساب آنها واریز شود.