درمان رایگان مجروحان جنگی/اتخاذ تدبیر برای ذخایر دارویی پزشکیان در جلسه امروز هیئت دولت: باید بر اساس لیاقت و توانمندی‌ها افراد را در جایگاه‌ها قرار دهیم آملی لاریجانی: وضعیت کنونی پایان رویارویی ما با رژیم صهیونیستی نیست کلیات لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی تصویب شد قالیباف: به هر تجاوزی با قدرت پاسخ می‌دهیم/ برنامه هسته‌ای ایران با سرعت بیشتری به پیش می‌رود طرح تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس در مجلس تصویب شد علت صدای انفجار‌ها در دزفول پیکر سردار سلامی در گلپایگان تشییع می‌شود اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع فرماندهان شهید نیرو‌های مسلح شلیک ۱۴ موشک سپاه در آخرین دقایق پیش از اجرایی شدن آتش‌بس شهادت ۲ تن از کارکنان انتظامی بهار در حملات اسرائیل سخنگوی قرارگاه خاتم: اسرائیل تا ساعت ۹ صبح ۳ مرحله حمله کرد/ پاسخ می‌دهیم دو موشک عمل‌نکرده در محدود زندان اوین کشف و خنثی شد شمار شهدای حمله اسرائیل به گیلان به ۱۳ نفر رسید‌/ مجروحیت ۴۱ نفر دستگیری ۶ جاسوس در همدان/ارتباط متهمان با عوامل رژیم

ظریف: اروپا ربع قرن پس از کشتار سربرنیتسا دوباره گرفتار همان سستی شده است

وزیر امور خارجه ایران در پیامی در توئیتر نوشت که یک ربع قرن پس از کشتار سربرنیتسا، اروپا دوباره گرفتار همان سستی شده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۸ - ۲۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 11
کد خبر: ۵۰۱۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در پیامی در توئیتر به سالگرد کشتار سربرنیتسا اشاره کرد.

 

وی در این پیام توئیتری نوشت: «بیست و پنج سال پیش در چنین روزی، ‌کشتار سربرنیتسا در حالی که اروپا در حفظ وظایف اصلی خود شکست خورد، آغاز شد. یک ربع قرن بعد نیز اروپا گرفتار همان سستی شده است. شکست سازمان ملل در اتخاذ هرگونه اقدامی در آن زمان باید درسی برای حال حاضر باشد.»

 

جنگ بین صرب‌ها و مسلمانان بوسنی که از پیامدهای تجزیه کشور «یوگوسلاوی»  بود، از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ میلادی به طول انجامید و هزاران کشته برجای گذاشت.

 

به‌طور کلی آن‌چه در خلال این جنگ به کشتار سربرنیتسا مشهور شد، در ماه ژوئن سال آخر جنگ رخ داد و در نتیجه آن بیش از 8 هزار مسلمان قتل عام شدند.

 

سال گذشته دادگاه عالی هلند، دولت وقت این کشور را بخاطر کشتار ۳۵۰ مرد مسلمان بوسنیایی در سال ۱۹۹۵ محکوم کرد.

 

در جریان جنگ صرب ها و مسلمانان بوسنی، چهارصد نیروی حافظ صلح هلندی به یک «منطقه امن» به نام «سربرنیتسا» اعزام شده بودند تا از هزاران پناه‌جوی مسلمان دربرابر نیروهای صرب محافظت کنند.

 

اما دادگاهی در هلند دریافت که نیروهای هلندی با این‌که می‌توانستند به ۳۵۰ مردی که به این پایگاه پناه آورده بودند اجازه دهند در آن بمانند، آن‌ها را به نیروهای صرب تحویل دادند.

 

این در حالی انجام شده بود که از خطر آزار یا کشته‌شدن آن‌ها توسط سربازان صرب باخبر بودند و به‌صورت آگاهانه و غیرقانونی دست به چنین اقدامی زدند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر