به گزارش راهبرد معاصر بر اساس اعلام سازمان تامین اجتماعی میزان حقوق بازنشستگان با اعمال همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تا 3 میلیون تومان افزایش پیدا می کند. بر این اساس بازنشستگانی که 30 سال سابقه کاری داشته و تا پارسال یک میلیون 580 هزار تومان دریافت می کردند حقوق آنها با احتساب همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و افزایش حقوق 26 درصدی به 2 میلیون و 750 هزار تومان می رسد. این رقم برای افردای که 35 سال سابقه کار دارند تا 3 میلیون تومان هم میرسد.
سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: مجموع درآمد و هزینه ما در سال گذشته ۱۳۴ هزار میلیارد بوده که برای سال ۹۹ روی ۱۷۹ هزار میلیارد بسته شده است. هزینه کرد ماهانه سازمان تامین اجتماعی سال گذشته ۹۶۰۰ میلیارد بوده که امسال به ۱۴۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است. امسال با احتساب متناسب سازی، ماهانه ۱۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان باید حقوق بپردازیم که درسال ۹۸ حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه به بیمه شدگان اطمینان میدهیم که برای تامین منابع مشکلی در سال جاری نخواهیم داشت گفت: از اول مرداد عملا همسان سازی را اعمال و پرداخت می کنیم. محل تامین منابع آن، از سوی دولت و در راستای تادیه بدهی دولت بود که ۳۲ هزار میلیارد سهام خوب به تامین اجتماعی داده شد.
مطالبات درمانی بخش دولتی تسویه شد ؛ پرداخت معوقات فروردینماه بخش خصوصی در هفته جاری
وی افزود: سال گذشته در همین زمان بنابر اعلام وزارت بهداشت، حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به بخشهای درمانی و دانشگاهی دولتی بدهکار بودیم و پرداخت ما ۱۸ ماه عقب بود. به بخش خصوصی هم ۶۰۰۰ میلیارد تومان بدهکار بودیم که مطالبات بخش دولتی تسویه شده و اکنون یک ریال بدهی معوق رسیدگی نشده نداریم. معوقات فروردین ماه بخش خصوصی را هم این هفته می پردازیم.
سالاری به تحول دیجیتال به عنوان هدف گذاری امسال تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: برنامه گستردهای را آغاز و هدف گذاری کردهایم تا بهمن ۹۹ مراجعات ما تا ۷۵ درصد کاهش یافته باشد. تا ۴۰ درصد این هدف محقق شده که بخش عمدهای به عدم مراجعه حضوری برای تمدید اعتبار دفترچههای بیمه درمان برمیگردد. شیوههایی برای استعلام غیرحضوری اعتبار دفترچهها بکارگرفته و اعلام شده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: گام دوم، نسخه نویسی الکترونیک و حذف کامل دفترچه ها است که در حال کار بر روی آن هستیم. این اقدام با قاعده مند شدن تجویزها هم صرفه جویی و هم پرداختهای بروز اسناد پزشکی را به همراه دارد.
وی به طرح کاهش شکایات در دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت: ابهاماتی وجود دارد که باعث میشود افراد برای طرح شکایت مراجعه کنند. تا ۴۰ درصد میتوانیم تعداد پروندهها را با انصراف به نفع فرد شاکی کاهش دهیم که مقدماتش فراهم و به دولت پیشنهاد شده است. تجمیع و تنقیح بخشنامههای تامین اجتماعی نیز می تواند کمک کننده باشد. قصد داریم تعداد بخشنامهها را تجمیع کرده و کاهش دهیم. کار مجریان بخشنامهها ساده تر و ابهامات ناشی از تعدد بخشنامهها کاهش می یابد.
وی در پاسخ به اینکه با همسان سازی حداقل حقوق بازنشستگان چقدر خواهد شد؟ اظهار کرد: در قانون بودجه، رسیدن کف حقوق به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان راجع به بازنشستگان کشوری و لشکری است اما درباره تامین اجتماعی الزام قانونی نیامده اما رافع مسئولیت ما نیست.
وی ادامه داد: حداقل حقوق برای افراد دارای ۳۰ سال سابقه یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان بود که با متناسب سازی و افزایش ۲۶ درصدی سنواتی به دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان می رسد. برای ۳۵ سال سابقه خدمتی ها به سه میلیون می رسد.
وی در پاسخ به اینکه آیا همسان سازی شامل چهار ماه اول سال هم خواهد شد یا خیر؟ گفت: ابتدا قرار بود همسان سازی اول مهر اجرا شود، اما بنا به پیشنهاد نمایندگان کانونهای بازنشستگان از اول مرداد اجرا و شامل همه بازنشستگان میشود و رقم آن به حقوق زمان بازنشستگی، حق بیمه پرداختی و سنوات خدمت بستگی دارد و الزاما آنطور نیست که پایینترین حقوقها بالاترین میزان افزایش را شامل شوند.
به گفته سالاری از اول مرداد ماه حقوقها با اعمال همسانسازیها و درصد افزایش یافته پرداخت میشود.
وی درباره اینکه اجرای همسان سازی تا چه زمانی ادامه می یابد؟ اظهار کرد: مذاکرات ما با دولت مبنی بر تامین سه ساله منابع همسان سازی از محل مطالبات ما از دولت بود که این منابع پایدار هم باشد. حدود ۲۰۰ هزار میلیارد مطالبه دیگر از دولت داریم و اگر آنها محقق شود همسان سازی در سالهای آتی می تواند ادامه داشته باشد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزایش سنواتی حقوقها از ابتدای فروردین ماه اعمال شده و معوقات اردیبهشت و خرداد ناشی از این محل نیز تا پایان ماه جاری پرداخت میشود؛ البته این افزایش سنوات جدای از همسانسازی حقوقهاست.
علیرضا امیری عضو اصلی هیأت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: متناسبسازی حقوق بازنشستگان مطالبه چندین ساله جامعه بازنشستگان بود که با اقدام تاریخی هیأت دولت در پرداخت بخش قابل توجهی از مطالبات سازمان تأمین اجتماعی به مرحله اجرا رسید.
امیری بیان کرد: ما به عنوان نمایندگان جامعه شریف بازنشستگان از حدود ۱۰ سال پیش تاکنون همواره به دنبال تحقق متناسب سازی حقوق بازنشستگان بودیم که امروز شاهد اجرای قوانین مربوط به متناسب سازی هستیم.
وی با بیان اینکه روشهای مختلفی برای اجرای متناسب سازی قابل تصور است، گفت: هر روش هزینههای متفاوتی خواهد داشت و در طول ماههای اخیر ما با همفکری و مشورت مدیرعامل و سایر مدیران و کارشناسان تأمین اجتماعی بر روی فرمولی که متناسب با توان و ظرفیت مالی سازمان تأمین اجتماعی و ظرفیتی که با دریافت سهام شرکتهای دولتی در این سازمان ایجاد میشود، به توافق رسیدیم.
امیری با بیان اینکه قطعا با اجرای متناسبسازی حقوق نیز وضعیت معیشت بازنشستگان به شرایط مطلوب نمیرسد، افزود: با اجرایی شدن متناسبسازی قدرت خرید تضعیف شده بازنشستگان تا حدودی احیا میشود و امیدواریم شرایط زندگی این عزیزان نسبت به ماههای گذشته بهبود یابد.
رئیس هیأت مدیره کانون بازنشستگان استان مرکزی متناسبسازی را یکی از مطالبات برحق بازنشستگان از سازمان تأمین اجتماعی برشمرد و ادامه داد: امیدواریم احیای شورای عالی تأمین اجتماعی نیز که در دستور کار هیأت دولت است هر چه زودتر به نتیجه رسیده و لایحه مربوطه با نظر مساعد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد تا در دولت تدبیر و امید شاهد تحقق یکی دیگر از خواستههای اصلی بازنشستگان و کارگران و همچنین کارفرمایان باشیم.
اکبر افتخاری با اشاره به پی گیری های بازنشستگان از جلسات و مذاکرات مربوط به همسانسازی حقوقها در سازمان برنامه و بودجه، توضیحاتی را درباره جزئیات این موضوع مطرح کرد.
وی در آخرین پست اینستاگرامی خود نوشت: ابتدا قرار بود، سه هزار و 500 میلیارد تومان به همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری تخصیص پیدا کند که با پیگیریهای صندوق بازنشستگی کشوری، این رقم حدود دو برابر شد و به شش هزار و 500 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
افتخاری با اشاره به اینکه رقمی که اکنون به عنوان میانگین افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شده است، شامل دو بخش افزایش حقوق و همسانسازی است، افزود: به این معنی که ابتدا حقوق کلیه بازنشستگان از گروه یک تا گروه بیست، 15 درصد افزایش پیدا میکند و سپس، مبالغی نیز برای همسانسازی به آن افزوده میشود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اعلام اینکه همسانسازی به شکل پلکانی نزولی انجام میشود، ادامه داد: این به این معناست که کسانی که حقوق کمتری میگیرند، مبلغ بیشتری را برای همسانسازی دریافت میکنند و بالعکس، کسانی که حقوق بیشتری میگیرند، مبلغ کمتری را برای همسانسازی دریافت میکنند.
کدام بازنشستگان از همسان سازی حقوق بیبهره اند؟
حدود ۱۰.۵ درصد از جمعیت بازنشستگان کشوری از افزایش همسان سازی بی بهره ماندند که در اینفوگرافی زیر دلیل آن تشریح شده است.