چرا آمریکا حق اظهارنظر درباره همکاری نظامی چین و ایران ندارد؟-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

چرا آمریکا حق اظهارنظر درباره همکاری نظامی چین و ایران ندارد؟

ایالات متحده به طور غیر منطقی مانع همکاری عادی نظامی سایر کشورها شده و از کشورهای دیگر خواسته معاهدات بین‌المللی مختلفی که خود واشنگتن از آن خارج شده، با جدیت رعایت کنند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۷ - ۳۰ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 20
کد خبر: ۵۱۴۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت که پس از انقضای تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در 18 اکتبر، چین سیستم های تسلیحاتی خود را به ایران می فروشد.

 

هوا چون یینگ سخنگوی وزارت خارجه چین پس از آن گفت این اظهارات وزیر خارجه آمریکا آشکارا به منظور بهانه سازی برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل است و هیچ پایه ای ندارد.

 

وی افزود: تجارت تسلیحاتی چین با دیگر کشورها در حالی که با وظایف بین المللی چین از جمله تعهدات چین طبق قطع نامه شورای امنیت سازمان مغایرت نداشته باشد، به هیچ وجه نباید مورد سرزنش قرار گیرد، به ویژه از سوی آمریکا.

 

چین نسبت به صادرات اسلحه همیشه نگرش محتاطانه و مسئولانه اتخاذ کرده است. چندی قبل جانگ جون نماینده دائم چین در سازمان ملل نامه ای پیوست به معاهده تجارت اسلحه را به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد تقدیم کرد و متعاقب آن چین به صد و هفتمین امضاکننده این پیمان تبدیل شد. این نشان دهنده مسئولیت پذیری یک کشور بزرگ در حمایت از سیستم بین المللی کنترل تسلیحات است.

 

اتحادیه اروپا با ابراز قدردانی از این امر اظهار داشت که الحاق چین به این پیمان به استاندارد سازی تجارت اسلحه کمک کرده و به صلح و ثبات بین المللی یاری می رساند.

 

چین همواره بر سه اصل صادرات اسلحه پایبند است که عبارتند از: کمک به تقویت توانایی دفاعی مشروع کشور دریافت کننده؛ عدم آسیب رسانی به صلح، امنیت و ثبات جهان و منطقه و همچنین عدم دخالت در امور داخلی کشور دریافت کننده.

 

حالا به دنبال امضای رسمی معاهده تجارت اسلحه، چین در زمینه صادرات اسلحه بیشتر به کیفیت توجه کرده و این مسئله را با جدیت مدیریت می کند.

 

حال در این زمینه به اقدامات آمریکا در آن سوی آقیانوس آرام نگاهی بیاندازیم؛ آمریکا امضا کننده معاهده تجارت اسلحه بود، اما آوریل سال گذشته از این پیمان خارج شد به این ترتیب مشخص است که پکن و واشنگتن نسبت به ضوابط بین المللی چه برخوردهای متفاوتی دارند.

 

عربستان سعودی نخستین کشوری که دونالد ترامپ پس از تصدی مقام ریاست جمهوری آمریکا در سال 2017 از آن بازدید کرد. در این سفر قرارداد فروش سلاح به مبلغ 110 میلیارد دلار بین دو کشور منعقد شد. دولت آمریکا به منظور گسترش صادرات اسلحه، بارها محدودیتهای فروش اسلحه داخلی را کاهش داده است.

 

فقط در ماه ژوئیه امسال تابحال، ایالات متحده پیاپی فروش تسلیحات خارجی بیش از 30 میلیارد دلار را اعلام کرد. در تاریخ 6 ژوئیه، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که فروش تسلیحات خارجی به ارزش تقریبی 7.5 میلیارد دلار به پنج کشور مختلف را تصویب کرده است.

 

پس از آن در تاریخ 9 ژوئیه، ایالات متحده از تصویب فروش جنگنده های F-35 به ارزش 23.1 میلیارد دلار به ژاپن خبر داد. در همان روز، وزارت امور خارجه آمریکا همچنین فروش اسلحه به ارزش 620 میلیون دلار به تایوان را تصویب کرد.

 

آمریکا به منظور مهار چین بارها با "کارت تایوان" بازی کرده و از نیروهای جدایی طلب تایوان حمایت می کند که هدف شرورانه ای پشت این حمایت‌ها دارد. چین به شدت به این امر واکنش نشان داد و تحریم علیه شرکت آمریکایی لاکهید مارتین، پیمانکار اصلی این پرونده فروش اسلحه را اعلام کرد.

 

ایالات متحده به عنوان پیشرفته ترین کشور جهان مسئولیت های بین المللی خود را نادیده گرفته، لجوجانه از بسیاری از سازمان ها و پیمانهای بین المللی خارج شده، مصرانه سیاست یک جانبه گرایی " اول آمریکا" را دنبال می کند. این کشور به ویژه با خروج از تعدادی از معاهدات کنترل تسلیحات، مهر و موم «جعبه پاندورا » را برای کمک به فروش اسلحه به کشورهای خارجی برداشته است.

 

از سوی دیگر، ایالات متحده به طور غیر منطقی مانع همکاری عادی نظامی سایر کشورها شده و از کشورهای دیگر خواسته است معاهدات بین المللی مختلفی که خود واشنگتن از آن خارج شده، با جدیت رعایت کنند. این عمل با اشاره به ضرب المثلی چینی یعنی این که حاکم های محله درآتش افروزی آزادند در حالیکه روشن کردن چراغ برای مردم قدغن است، مدتهاست جهانیان این سیاست زورگویی و منطق سارقین را طرد کرده اند.

 

منبع: تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر