به گزارش راهبرد معاصر، با شیوع هر چه بیشتر کرونا شانس اینکه شما نیز در اطرافیان خود حداقل یک بیمار را داشته باشید، بیشتر شده است. اگر در میان نزدیکان خود چنین فردی دارید این سوال بزرگ برای شما ایجاد می شود که چه زمانی می توان با خیال آسوده به فردی که کرونا داشته، نزدیک شد؟ کووید۱۹ عمدتا توسط قطرات تنفسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود بنابراین وقتی کسی سرفه، عطسه یا صحبت می کند یا حتی در فاصله ای نزدیک با فرد دیگری قرار دارد احتمال انتقال ویروس به فرد دوم وجود دارد.
اگر فردی به کروناویروس آلوده شود طی ۱۱ روز آینده باید انتظار داشته باشد که علائم آن بروز کند — و بسته به شدت بیماری ، حداقل دو هفته طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد (برای یک مورد خفیف). در موارد جدی تر که ممکن است نیاز به بستری وجود داشته باشد، حداقل شش هفته نیاز است تا فرد کاملا خوب شود. براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، دانستن اینکه در چه شرایطی نزدیکی به شخصی که اخیراً COVID-۱۹ داشته، ایمن است، بستگی زیادی به علائم دارد. این نهاد می گوید برای افرادی که کووید۱۹ داشته اند، در شرایطی که بتوانند سه معیار را داشته باشند، می توانند در کنار دیگران قرار گیرند.
ویلیام شافنر، پزشک متخصص بیماری های عفونی و استاد دانشکده پزشکی وندربیلت در این باره معتقد است: یادآوری این نکته حائز اهمیت است که افرادی که از COVID-۱۹ بهبود می یابند هنوز هم می توانند برخی از علائم طولانی مانند مشکل در تنفس، خستگی یا سرفه و سردرد مداوم داشته باشند، این بدان معنا نیست که بیماری آنها مسری بوده و آنها ناقل هستند. دلیل فقط این است که برخی از افراد مدت زمان بیشتری طول می کشد تا به دوره سلامتی و بهبودی برگردند.
CDC(مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها در آمریکا) می گوید اگر آزمایش کرونای فردی مثبت شود اما علائمی نداشته باشد بعد از گذشته ۱۰ روز از زمان انجام آزمایش، می تواند از قرنطینه خارج شده و در کنار سایرین باشد. با این حال ممکن است فردی که سیستم ایمنی ضعیف تری داشته باشد، به مدت زمان بیشتری برای قرنطینه خانگی نیازمند باشد. صرف نظر از اینکه فرد مبتلا دارای علائم است یا خیر، کسانی که قبلا به کووید۱۹ مبتلا شده اند و می خواهند بدانند که اکنون ناقل هستند یا خیر ، باید دو آزمایش را با فاصله زمانی حداقل ۲۴ ساعت از یکدیگر انجام دهند. اگر هر دو آزمایش منفی باشد، فرد سالم و غیرناقل است و می تواند با اطمینان در کنار سایرین قرار گیرد.
بنا بر اعلام CDC، اگر شما در ارتباط با فردی بوده اید که مبتلا به کرونا شده، باید به مدت ۱۴ روز در خانه مانده و در جامعه حضور نداشته باشید. از زمان ورود ویروس به بدن تا شروع علائم آن، به طور میانگین ۱۴ روز زمان نیاز است.
در نهایت یک نکته مهم و حائز اهمیت وجود دارد: اینکه حتی اگر کاملا بهبود یافته از کرونا و غیرناقل هستید، باز هم همواره ماسک پوشیده، فاصله اجتماعی را رعایت کرده و تا جایی که ممکن است از روش دورکاری برای فعالیت های خود استفاده کنید. این کارهای ساده می تواند تا حد زیادی از شیوع این ویروس و احتمال ابتلای مجدد شما به این بیماری جلوگیری نماید.
منبع : مشرق نیوز