ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

اقدامات جنایتکارانه آمریکا تمامی ندارد

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین گفت: اقدامات جنایتکارانه رژیم آمریکا در تهدید جان مردم عادی از طریق تروریسم اقتصادی گرفته تا تروریسم هوایی، تمامی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 24
کد خبر: ۵۱۹۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، «کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین روز جمعه در واکنش به تعرض جنگنده های آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی بر فراز سوریه، این اقدام آمریکایی‌ها را غیرقابل قبول خواند و از جامعه بین‌الملل خواست که در برابر چنین رفتارهای بایستد و آمریکا را مجبور کند که مانند یک کشور نرمال رفتار کند.

 

کاظم غریب‌آبادی طی یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود در این خصوص نوشت:

«اقدامات جنایتکارانه رژیم آمریکا در تهدید جان مردم عادی از طریق تروریسم اقتصادی گرفته تا تروریسم هوایی، تمامی ندارد. آیا وقت آن نرسیده تا جامعه بین المللی در قبال این اقدامات خلاف حقوق بین المللی آمریکا که صلح و امنیت بین المللی را نیز تهدید می‌کند، متحد بایستد و این کشور را وادارد تا مانند یک کشور نرمال رفتار کند. تهدید مردم عادی و کودکان و زنان برای حصول به اهداف سیاسی، کثیف‌ترین نوع سیاست است که قطعاً با شکست مواجه خواهد شد.

 

سخنگوی سازمان تروریستی سنتکام ضمن پذیرش این تعرض، هدف از نزدیک شدن جنگنده آمریکایی با هواپیمای مسافربری ایرانی را شناسایی ماهیت این هواپیما برای تأمین امنیت پرسنل نیروهای اشغالگر ائتلاف در پایگاه التنف اعلام کرد. با وجود رادارها و امکانات پیشرفته نظارتی موجود، اعزام یک هواپیمای جنگنده برای شناسایی ماهیت تجاری یا نظامی هواپیما، به هیچ وجه قابل قبول نیست. برابر ماده سه کنوانسیون هوانوردی بین المللی غیرنظامی، هیچ هواپیمای دولتی (نظامی، گمرکی، پلیس) یک کشور عضو کنوانسیون نباید بدون اجازه قبلی کشور دیگر، بر فراز آن به پرواز درآمده یا در قلمرو آن فرود آید. از این منظر، پرواز و فرود جنگنده‌های آمریکایی در قلمرو سوریه که قطعاً بدون موافقت این کشور است، برخلاف این بخش از تعهد بین المللی آمریکاست.

 

از سوی دیگر، بند «الف» ماده سه مکرر همین کنوانسیون تصریح می‌کند که در صورت رهگیری هواپیمای غیرنظامی، جان افراد داخل آن و همچنین ایمنی هواپیما نباید به مخاطره بیفتد. از فحوای بندهای «ب» و «ج» نیز کاملاً مشخص است که در صورت نیاز به رهگیری، این اقدام توسط کشور عضوی که هواپیمای غیر نظامی در قلمرو آن در حال پرواز است، صورت می‌گیرد. مجدداً، از این منظر، رهگیری هواپیمای مسافربری ماهان در قلمرو یک کشور عضو دیگر کنوانسیون توسط آمریکا، مغایر با تعهدات این کشور می‌باشد.

 

اقدام آمریکا واجد مسؤولیت بین المللی این رژیم بوده و با توجه به اقدام تروریستی آمریکا در سال ١٣۶٧ در سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران ایر که منجر به شهادت چندین انسان بی گناه و غیرنظامی گردید، باید در وهله اول مورد پیگیری جدی حقوقی از طریق شورای ایکائو و در صورت نیاز دیوان بین المللی دادگستری و پیگیری سیاسی از طریق ساختارهای سازمان ملل قرار گیرد. همچنین، توصیه می‌کنم قوه قضائیه نیز شعبه خاصی را برای رسیدگی به شکایات مسافران این هواپیما که دچار خسارات فیزیکی، روحی و روانی شدند، اختصاص دهد. طبیعتاً، اتخاذ هرگونه تصمیم و اقدام متناسب با این وضعیت، در هر مرحله‌ای، نیز حق جمهوری اسلامی ایران است.»

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار