یکی از سهامداران می گوید: قریب به یک ماه و نیم می شود که اقدام به فروش سهام عدالت خود کرده ام، اما هنوز یک ریال هم به حساب بنده واریز نشده و از همه این ها بدتر این است که بانک عامل جوابگوی این وضع نیست.
یکی دیگر از سهامداران نیز گفت: حدود یک ماهی می شود که اقدام به فروش ۳۰ درصد سهام عدالت کرده ام، اما تا این لحظه هیچ مبلغی به حساب بنده واریز نشده و بعد از مراجعه به بانک عامل، متصدی هیچ جواب قانع کننده ای نداد.
با این وجود برخی مسئولان همچنان معتقدند که مردم خود باعث بروز این مشکلات هستند و به نوعی مردم را مسبب این ناهماهنگی ها می دانند. در همین راستا حسین فهیمی سخنگوی ستاد آزاد سازی سهام عدالت با بیان اینکه زیرساخت های سازمان بورس هیچ ایرادی ندارد، گفت: اگر همین امروز به ما دستور دهند که شرایطی فراهم کنید تا مشمولان بتوانند صد در صد سهام خود را به فروش برسانند، نهاد های ما این آمادگی را دارند.
او ادامه داد: تعدادی از افراد همچنان با مشکل شماره تلفن همراه به نام خود رو به رو هستند و برای برخی افراد نیز بانک مرکزی شماره شبای آن ها را تایید نکرده یا حساب بانکی آن ها غیر فعال بوده است یعنی شماره شبا به دلیل گذشت زمان قابل توجه، مسدود شده و بنابر دستور های قضایی امکان واریز وجه وجود ندارد.
امینی خواه: شماره شبای سهامداران عدالت مشکلی ندارد
این اظهارات در حالی مطرح می شود که امینی خواه بازرس کل اتحادیه تعاونی های سهام عدالت کشور در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان تاکید کرد: شماره شبای بسیاری از افرادی را که سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده گذاری اذعان دارد دارای مشکل است را چک کرده ایم و هیچ ایرادی نداشته و در این ۳ سال گذشته، سود به همین شماره شبای آن ها واریز شده است.
او در ادامه از وجود برخی رانت ها در پشت پرده این ماجرا گفت: دلیل تاخیر در فروش وجود افرادی است که قصد دارند در آینده این سهام ها را به صورت بلوکی خریداری کنند و به دنبال کسب سهم بیشتری از سهام این ۳۶ شرکت بورسی هستند.
علاوه بر این موضوع، برابر وعده مسوولان قرار بر این بود تا بانک های عامل اقدام به فروش ۳۰ درصد اول سهام عدالت مشمولان کنند اما بررسی های میدانی خبرنگار ما حاکی از موضوع دیگری است.
یکی از متصدیان بانک در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سهامتان را نفروشید چرا که ملت را سر کار گذاشتند. متصدی یکی دیگر از شعب بانک های بزرگ دارای کارگزاری هم بیان کرد: ما دیگر اقدام به فروش سهام شما نمی کنیم.
فروش سهام عدالت در بانک ها ادامه دارد؛ توقف پذیرش برای فروش تخلف آشکار است
این اظهارات در حالی مطرح شد که سخنگوی ستاد آزاد سازی سهام عدالت در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرده بود: این فرصت از دهم خرداد شروع شده و هیچ تاریخی برای اتمام فروش سهام عدالت تعیین نشده است و سهام داران می توانند هر زمانی که بخواهند برای فروش سی در صد از سهامشان به شعب بانک های دولتی و کارگزاری ها مراجعه کنند.
او در پاسخ به این سوال که در حال حاضر بعضی از بانک ها زمانی که افراد برای فروش سی درصد از سهام عدالت مراجعه می کنند به آنها می گویند که مهلت فروش تمام شده است، تصریح کرد: این کار تخلف است و قطع به یقین با این کارگزاری ها و بانک های متخلف برخورد جدی خواهد شد.
فرزین سمائی کارشناس بانک هم در گفت وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به قوانین بانک مرکزی برای فروش ۳۰ درصد اول این سهام تصریح کرد: برابر قوانین بانک مرکزی بانک های دارای کارگزاری ملزم به فروش سهام عدالت برابر آیین نامه موجود هستند در غیر اینصورت، بانک عامل تخطی کرده است.
او در ادامه به کم فروشی برخی بانک های عامل اشاره و بیان کرد: برخی سهامداران نتواستند وجوه حاصل از این فروش را به طور کامل دریافت کنند و شاید برخی بانک ها سهام آن ها را کمتر از ۱۰ درصد قیمت فعلی به فروش رسانده اند.
یکی از فروشندگان سهام عدالت در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: با گذشت ۲ ماه از ثبت درخواست فروش سهام عدالت خود ابتدا ۱۰۰ هزار تومن و سپس ۶۰ هزار تومن به حساب من واریز شده است و بانک عامل بنده را به کافی نت ارجاع می دهد و کافی نت به بانک اما آیا این ۳۰ درصد باید برای من ۱۶۰ هزار تومان تمام شود؟
یکی دیگر از فروشندگان سهام عدالت هم در گفت وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مشکل خود را اینگونه توصیف کرد: پس از فروش تنها یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به حساب من واریز شد و حتی برای برخی از همکاران من تا سقف یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان واریز کرده اند درحالی که ارزش ۳۰ درصد این سهام بیشتر از این میزان است.
پیشتر از این هم سخنگوی ستاد آزاد سازی سهام عدالت به گفته بود: روند دریافت این وجوه کمی زمانبر است و دارندگان به فاصله زمانی بسیار کمی، وجوه حاصل از فروش را دریافت خواهند کرد.
شایان ذکر است عمده مصاحبه های صورت گرفته ما با دارندگان و عمده پیامک های مردمی ما بیانگر این است که با وجود گذشت قریب به یک ماه، دارندگان هنوز نتوانستند این مبالغ حاصل از فروش را دریافت کنند.
برخی کارشناسان هم معتقد هستند از آنجایی که سود این کارگزاری پایین است، بانک های عامل که عموما سهامدار صد در صدی این کارگزاری ها هستند، از این فروش نفع آنچنانی نخواهند برد به همین منظور رغبت چندانی به فروش این سهام ها ندارند. آقا بزرگی کارشناس بورس عنوان کرد: حق العملی که بانک از قبل این موضوع دریافت می کند، حدود ۳۲ ده هزارم برآورد می شود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان