به گزارش راهبرد معاصر، آتش نشان بودن یکی از مشاغل پرریسک و در عین حال جذاب و با وجهه خوب بین مردم است.هرکسی نمیتواند به دل آتش بزند و خطری را به جان بخرد تا جان یک یا چند نفر را نجات دهد، اما افرادی که چنین شغلی دارند از جایگاه ویژه ای بین مردم برخوردار هستند اما برخی هم به آتش نشان بودن به عنوان یک شغل نگاه نمی کنند و تمایل دارند از این حرفه نکاتی بیاموزند تا در صورت لزوم و وقوع شرایط خاص، به امدادرسانی و نجات جان مردم به عنوان یک نیروی مکمل عمل کنند.
در این راستا آموزش و بهره گیری از نیروهای مردمی با عنوان «آتش نشان داوطلب» یکی از طرح هایی است که در شهرهای مختلف دنیا از جمله تهران اجرا میشود. بر این اساس از سال 1384 سازمان آتش نشانی شهر تهران نسبت به جذب، تربیت و به کارگیری آتش نشان های داوطلب در سه سطح اقدام کرد و تاکنون موفق به جذب 47 هزار آتش نشان داوطلب شده است.
آتشنشان های داوطلب برای ارتقای سطح فرهنگ و معلومات ایمنی شهروندان در تمامی محلات سطح شهر تهران حضوری فعال دارند و با برگزاری کلاسهای آموزش شهروندی در اماکن عمومی از جمله سرای محلات، اماکن مذهبی و فرهنگی، مراکز آموزشی و غیره در کاهش مخاطرات آتشسوزیها و حوادث گوناگون نقش پررنگی دارند.
آتشنشان های داوطلب در سه سطح تعریف شده اند؛ سطح A: بالاترین سطح آتشنشان های داوطلب است. این نیروها با هماهنگی مسئولان مربوطه و بر اساس دستورالعملها و آییننامههای موجود، در مواقع ضروری بنا به درخواست سازمان در مأموریتهای محوله شرکت میکنند. سطح B: آتشنشان های داوطلب این سطح، پس از گذراندن دورههای مربوطه میتوانند در جایگاه مربیان آموزش شهروندی در راستای ارتقا و بهبود سطح فرهنگ ایمنی شهروندان فعالیت کنند. سطح C: جنبۀ عمومی طرح آتشنشان داوطلب و تحقق شعار هر خانواده یک آتشنشان در این سطح تعریف شده است و داوطلبان پس از ثبتنام در طرح آتشنشان های داوطلب در این سطح قرار میگیرند.
علاقهمندان برای شرکت در دورههای آموزشی آتشنشان داوطلب میتوانند پس از پرکردن فرم درخواست عضویت آتشنشان داوطلب به نزدیکترین ایستگاه محل سکونت خود مراجعه کنند.
تسنیم