به گزارش راهبرد معاصر، مینا بیابانی رئیس سازمان بسیج زنان کشور درباره روز خانواده و تکریم بازنشستگان، اظهار کرد: خانواده، رکن رکین و مهم جامعه اسلامی است؛ غرب به واسطه تضعیف این نهاد مقدس با بحرانهای اجتماعی و روانی بسیاری مواجه شده است که اگر ما نیز نسبت به این نهاد مهم بیتوجه باشیم، دیری نخواهد پایید که به این بلا دچار خواهیم شد.
وی ادامه داد: ازدواج نقطه آغازین تشکیل خانواده است با این پیوند مقدس خانواده تشکیل میشود که متاسفأنه در دهههای اخیر توجه به این امر مهم که در مبانی دینی و فرهنگی ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، با چالشهایی همراه شده است که بالا رفتن سن ازدواج یکی از آن چالشهاست.
بیابانی افزود: ازدواج و گزینش همسر یکی از انتخابهای مهم در زندگی برای هر فردی است چرا که آینده، سعادت و دستیابی به رشد و کمال برای دختران و پسران جامعه به میزان دقت در این انتخاب وابسته است.
وی با بیان اینکه تشکیل خانواده، مهمترین و مطلوب ترین پاسخ به نیازهای انسانی است که با تعیین آن در محیطی سالم میتوان زندگی متعادل و توأم با آرامش را تجربه کرد، گفت: خداوند متعال نیز در قرآن کریم ازدواج و تشکیل خانواده در زمینه ایجاد آرامش در پرتو این پیوند مقدس یاد نموده و آن را از آیات و نشانههای قدرت خود بر می شمارند که موجبات دوستی و رحمت بین زوجین را فراهم میکند.
رئیس سازمان بسیج زنان کشور افزود: خانواده ایرانی به پشتوانه فرهنگ دینی و تمدنی خود همواره از کارکردهای واقعی خود برخوردار بوده است اما واقعیت انکارناپذیر این است که در چند دهه اخیر با تحولات بیسابقه و برق آسای تکنولوژی، مرزهای فرهنگی از بین رفته و مسؤولان ما هنوز تدبیر مناسبی برای مواجهه با این قبیل مسائل که میتواند خانوادهها را در معرض تلاشی قرار داده و کارکردهای آن را به شدت تضعیف کند، ارائه ندادهاند.
وی اضافه کرد: اگر نهادهای سیاستگذار و نیز اجرایی متولی برای حل نظام مسائل خانواده تدبیری نیندیشند، بیشک در آیندهای نه چندان دور وضع ما نیز به وضعیتی که غرب با آن مواجه است، مبتلا خواهد شد که مسائل جمعیتی و بحرانهای روحی، روانی و آسیبهای اجتماعی از جمله آن آسیبهاست.
بیابانی ادامه داد: متأسفانه نهادهای متولی خانواده برای تقویت این نهاد مقدس و مهمترین نهاد که پایهگذار امنیت، سلامت و همینطور لازمه پیشرفت همه جانبه کشور است، اقدام جدی و قابل توجهی را نکردهاند و بیشتر وقت و هزینه ها را به مسائل دست چندمی اختصاص میدهند؛ خانواده ایرانی برای قوام و پایداری و نیز تقویت کارکردهای اصلی خود نیاز به نگاه نظاممند در برنامههای توسعه کشور با رویکرد الگوی دینی و فاطمی(س) را دارد.
وی با بیان اینکه نقش خانواده در فرهنگسازی و اصلاح و بهبود فرهنگی جامعه بی بدیل است، افزود: کارکردهای تربیتی، روانی و عاطفی و نیز زیستی خانواده به عنوان مهمترین بستر رشد فرهنگی جامعه یکی از مسائل مهمی است که باید مورد توجه مسؤولان امور خانواده قرار گیرد تا بتوانیم خانوادههای متعالی و در تراز انقلاب اسلامی در آینده پرورش دهیم و به آن جایگاه متناسب با اهداف بلند نظام اسلامی دست یابیم.
فارس