رئیسی: نمی دانیم با تهرانی ها چه کنیم؟-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

رئیسی: نمی دانیم با تهرانی ها چه کنیم؟

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفلوآنزا فقط برای گروه‌های پرخطر یعنی سالمندان، مبتلایان به بیماری‌های قلبی ـ عروقی، دیابت کنترل‌نشده و... تزریق می‌شود و برای سایر افراد توصیه نمی‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۳ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 18
کد خبر: ۵۵۴۰۹

به گزارش راهبرد معاصر، دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران معاون وزیر بهداشت درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا و میزان نیاز وزارت بهداشت به این واکسن برای گروه‌های پرخطر گفت: در سال گذشته کل واکسن آنفلوآنزایی که در اختیار داشتیم ۲۵۰ هزار دوز بود. امسال درخواست ما ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز است که قول دادند تا ۲۰ شهریور به دست ما می‌رسد. در عین حال اعلام کردیم ۴ تا ۶ میلیون دوز هم در اختیار بخش خصوصی و داروخانه‌ها برای مردم قرار گیرد. در عین حال تاکید می‌کنم که واکسن آنفلوآنزا فقط در برای گروه‌های پرخطر شامل سالمندان، مبتلایان به بیماری‌های قلبی ـ عروقی، دیابت کنترل‌نشده و... تزریق شود و برای سایر افراد توصیه نمی‌شود.

وی با بیان این‌که فقط افراد پرخطر واکسن آنفلوآنزا بزنند، افزود: کل تولید واکسن آنفلوآنزا در دنیا ۳۵۰ میلیون دوز است. حال در نظر بگیرید که نمی‌تواند برای همه آن را تأمین کرد. در عین حال به ما قول دادند که از مهر یا آبان واکسن تولید داخل آنفلوآنزا هم در دسترس قرار بگیرد.

کدام صنوف در رعایت پروتکل‌ها همکاری کمتری دارند؟

رئیسی درباره عدم رعایت پروتکل‌ها از سوی برخی صنوف گفت: ما ۷۰۰۰ نفر نیرو داریم، اما این تعداد برای کشوری با این وسعت و با این تعداد اصناف و با اضافه شدن پروتکل‌های کرونا کم است. این‌که فکر کنیم فقط ناظرین وزارت بهداشت باید نظارت کنند، اشتباه است. باید بسیج اصناف و... مشارکت کنند و نظارت‌های مردمی هم بسیار مهم است. در ستاد ملی مبارزه با کرونا رده‌های نظارتی را دسته‌بندی کردیم که از مردم شروع می‌شود و بهداشت و درمان به عنوان ناظر و حوزه عالی است.

وی افزود: نظارت‌های هفتگی انجام می‌شود و تقریبا هفته‌ای ۱۴ هزار بازدید مشترک در کشور در حال انجام است و در هفته بالای ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ واحد را پلمب می‌کنند، اما برخی از اصناف هستند که رعایت پروتکل‌ها در آن‌ها پایین است. یکی از این مراکز نانوایی‌ها هستند و بعد از آن پاساژها قرار دارند. پایانه‌های برون‌شهری و درون‌شهری مسافربری در رده سه و چهار از نظر رعایت ضعیف پروتکل‌های قرار دارند.

رئیسی توضیح داد: در عین حال مراکز خوبی هم داریم. به عنوان مثال اکنون وضعیت رعایت پروتکل‌ها در بانک‌ها نسبتا خوب شده است. به جز تهران که هنوز در بانک‌ها مشکلاتی وجود دارد. جرایمی هم برای افرادی که در ادارات پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند در نظر گرفته شده که از تذکر کتبی و درج در پرونده تا کسر یک‌سوم حقوق و تعلیق است. درباره اصناف هم تذکر، تعطیلی و پلمب جزو جرایمشان است.

رئیسی درباره برگزاری نمایشگاه‌ها گفت: هر نمایشگاهی که می‌خواهد برگزار شود باید به صورت مجازی باشد. فقط مدیران غرفه‌ها می‌توانند حضور داشته باشند.

تهران بدترین وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی را دارد

معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان‌های مختلف توضیح داد: همیشه باید تهران را جدا کرد، تهران بدترین وضعیت را در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارد و استان‌ها از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی درصدهای مختلفی دارند. زمانی به میانگین ۱۷ درصد رسیده بودیم و اکنون که به میانگین ۷۹ درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی رسیده‌ایم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تهران حداکثر به ۵۰ درصد می‌رسد.

تهرانی‌هایی که به شمال سفر می‌کنند استان‌های شمالی را درگیر کرده‌اند

به گفته رئیسی، استان‌هایی مانند یزد، فارس، مرکزی، بوشهر، آذربایجان غربی و شرقی پروتکل‌های بهداشتی را خوب رعایت می‌کنند و میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان تهران و خراسان رضوی و بخشی از اصفهان خوب نیست. تهرانی‌هایی که به شمال سفر می‌کنند استان‌های شمالی را درگیر کرده‌اند. نمی‌دانیم با تهرانی‌ها چه کنیم؟
وی درباره فعالیت معلمان بهداشت در مدارس توضیح داد: علاوه بر مربیان بهداشت برای معلمان پمفلت‌های آموزشی ارسال شده است و قبل از شیوع کرونا آموزش‌هایی که دانش‌آموزان باید ببیند به طور مفصل داده شد. آموزش و پرورش بسیار خوب همکاری کرد. به طوری که ۴ اسفند مدارس تعطیل شدند و امیدواریم این همکاری‌های خوب ادامه پیدا کند.


آغاز مرحله سوم غربالگری

معاون وزیر بهداشت گفت: بسیاری از مناطق محروم مانند ۳۰۰۰ روستا مشکلات زیرساختی دارند و مشکل اصلی آن‌ها کرونا نیست، بلکه زیرساخت‌هاست و ممکن است از بیماری‌های دیگری آسیب ببیند. در این مناطق مالاریا، وبا و بیماری‌های روده‌ای شایع است. یکی از اقدامات ما اجرای طرح سوم غربالگری است که ما چهار روز است که مرحله سوم غربالگری را شروع کرده‌ایم. در این طرح اعلام کردیم به دلیل کرونا به احتمال زیاد بسیاری گروه‌ها مانند مادران باردار، دانش‌آموزان، افراد سالمند و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشارخونی‌ها، سرطانی‌ها یا دیابتی‌ها ممکن است خدمت نگرفته باشند.

وی افزود: بنابراین سامانه ما این افراد را شناسایی می‌کند و مراقب سلامت ما، در غربالگری سوم بررسی می‌کند که افراد تحت پوشش چه خدماتی دریافت نکرده‌اند و ما به صورت جامع این گروه‌ها را بررسی می‌کنیم. گروهی از خدمات باید حضوری داده شود و برخی خدمات با مشاوره تلفنی داده می‌شود. با این طرح می‌توانیم افرادی را که خدمت نگرفته‌اند و در مناطق محروم هستند به صورت جامع بررسی کنیم؛ چراکه بسیاری از این گروه‌ها با مشکلاتی مانند نبود آب آشامیدنی و... مواجه‌اند.

رییسی گفت: همچنین علائم کوویدـ۱۹ را هم در این گروه‌ها بررسی می‌کنیم تا به سرعت مبتلایان را در مراحل اولیه تشخیص دهیم تا این گروه‌ها با بدحالی به بیمارستان مراجعه نکنند. ما ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار نفر را با غربالگری در مراحل اولیه درمان کردیم و به ۲۲۰ هزار نفر توصیه کردیم که در خانه بمانند و بدون درمان مراقبت کنند. هرچه بتوانیم پیشگیری و تشخیص زودرس را سریع‌تر شروع کنیم، افراد به مرحله‌ای نمی‌رسند که با حال بد به بیمارستان‌ها مراجعه کنند. یکی از دلایل این‌که موفق بودیم این بود که ما در پیشگیری خوب عمل کردیم و گرنه تعداد تخت‌های ما کفاف بیماران را نمی‌داد.

برای مدیریت کرونا راهی جز رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداریم

معاون وزیر بهداشت درباره رویکرد فشار و جریمه وزارت بهداشت در برابر متخلفان بهداشتی توضیح داد: واقعیت این است که ما برای مدیریت بیماری راهی نداریم، مگر این‌که پروتکل‌ها به دقت رعایت شود. براساس آمار وقتی می‌گوییم ۸۰ درصد پروتکل‌ها رعایت می‌شود یعنی ۲۰ درصد پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند و در یک اپیدمی این ۲۰ درصد می‌توانند ۸۰ درصد را آلوده کنند. ۲۰ درصد جمعیت کشور ما ۱۶ میلیون نفر جمعیت است و اگر این افراد در مشاغلی باشند که خدمت ارائه می‌کنند، با توجه به جهش ویروس و افزایش ۳ تا ۹ برابری سرایت آن، خطر افزایش بیماری وجود دارد. ما برای رعایت پروتکل‌ها راهی جز سختگیری نداریم.


کادر درمان بریده‌اند

رئیسی گفت: باید توجه داشت که همکاران ما خسته و فرسوده شدند و ما چاره دیگری نداریم جز این‌که جرایمی را در نظر بگیریم. ستاد کرونا از نظر حقوقی اعمال جریمه را بررسی می‌کند. اگر در اروپا کسی ماسک نزند از ۱۵۰ یورو تا ۵۰۰ یورو جریمه می‌کنند. باید توجه کرد که اگر کسی ماسک نزند می‌تواند افراد زیادی را مبتلا کند. در پروازها علی‌رغم این‌که پروتکل‌ها را ابلاغ کردیم، اما پروتکل‌ها رعایت نمی‌شود. در حال حاضر سختگیری‌ها در سه سطح ادارات دولتی، اصناف و عموم مردم مصوب شده است که به زودی ابلاغ می‌شود؛ چراکه همکاران فرسوده شده‌اند. رسیدگی به بیماران کرونایی بسیار سخت است و کادر درمان بریده‌اند و بعد از چند هفته سخت تازه سیر نزولی آغاز شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در تهران بیان کرد: وضعیت تهران سفید نیست و اکثرا کلاس‌های درس مدارس به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود و کلاس‌ها مجازی خواهد بود مگر این‌که شرایط تغییر کند.


میانگین سنی ابتلا و فوتی‌های کرونا در ایران

معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره میانگین سنی ابتلا و فوتی‌های کرونا در ایران گفت: میانگین سنی فوتی‌ها به ۷۰.۵ سال رسیده است، اما درباره ابتلا وضعیت فرق دارد. ۸۰ درصد مرگ‌ومیرها در بالای ۷۰ سال اتفاق می‌افتد. ۸۲ درصد فوتی‌ها بین یک تا ۴ بیماری زمینه‌ای دارند. میزان ابتلای ایرانیان زیر ۱۰ سال کمتر از ۴ تا ۵ درصد، سنین ۱۰ تا ۲۰ سال ۹ درصد، سنین ۲۰ تا ۳۰ سال ۱۵ درصد و ۳۰ تا ۴۰ سال ۱۸ درصد و مابقی مبتلایان بالای ۵۰ سال هستند و تقریبا از نظر ابتلا توزیع سنی متعادل است.

رئیسی درباره ابتلای مجدد بهبودیافتگان به کرونا در ایران توضیح داد: مطالعه جامعی درباره ابتلای مجدد در حال انجام است. دریافتیم بررسی ابتلای مجدد تا ۲ ماه بعد ارزش ندارد؛ چراکه یک فرد می‌تواند تا یک ماه مثبت باشد و ویروس تا ۲ ماه می‌تواند در بدن وجود داشته باشد. بنابراین ابتلای بعد از ۲ ماه را باید از نظر ابتلای مجدد بررسی کرد. همچنین بیماری زمینه‌ای افراد هم باید بررسی شود تا ببینم که نقص ایمنی وجود داشته است یا فرد مجدد به ویروس مبتلا شده است.
 

 

همشهری

ارسال نظر
آخرین اخبار