به گزارش راهبرد معاصر؛ علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از افرادی که به سفر رفتن و قصد بازگشت به شهر خود را دارند خواهش میکنم در هر شرایطی که هستند یک بار دیگر در سایت salamat.gov.ir علائم و مشخصات خود را وارد کنند تا بتوانیم نظارت بهتری بر سلامت افراد و مسافران داشته باشیم.
وی افزود: در طرح بسیج ملی بیش از ۴۵ میلیون نفر از هموطنان مشارکت داشتند و غربالگری شدهاند و بسیج بیش از ۳۰ هزار تیم تشکیل داده تا بتوانند غربالگری افراد را با سرعت بیشتری انجام دهند.
رئیسی با بیان اینکه بسیاری از اصناف خودجوش تعطیل کرده اند، گفت: اصناف تامین کننده مایحتاج مردم فعالیت خود را چند برابر کرده اند و هیچ نگرانی نداریم. نکته برجسته ما نسبت به سایر کشورها این است که مایحتاج مردم به میزان کافی تامین شده است و کمبودی نداریم. با اقدامات انجام شده و همکاری مردم، مراجعه به بیمارستانها کمتر خواهد شد.
*موج دوم سفر نوروزی نخواهیم داشت
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه پس از شیوع کرونا در طول تاریخ نمازهای جمعه و حرمهای مطهر و تجمعات تعطیل شدند و اینها اقدامات کمی نیست گفت: مراسمهای عروسی عزا و سینما و تئاتر و کنسرت لغو شدند و در اقدامات بعدی ترددهای بین شهری به شدت محدود خواهد شد و دیگر موج دوم سفرهای نوروزی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه لیستی برای محدودیتهای فعالیت تشکیل شده است گفت: در لیست نخست اصنافی مانند داروخانهها مراکز بهداشتی و درمانی، آتش نشانی، تعمیر خودرو، تاسیسات منازل، فروشگاههای زنجیرهای، نانواییها و قصابیها به هیچ وجه نباید تعطیل باشند. اصناف مثل فروش مبل و موکت تعطیل خواهند شد و اختیار این امور اصناف به استانداران محول خواهد شد.
*40 درصد مردم به توصیهها توجه نکردند
معاون وزیر بهداشت افزود: متاسفانه ۴۰ درصد مردم به توصیهها گوش ندادند و سفر رفتند، بسیاری از تهرانیها مسافرت نوروزی رفتند و موج بازگشتها آغاز شده است و نگرانی وجود دارد و ثبت اطلاعات مسافران نوروزی در سامانه غربالگری بسیاری حائز اهمیت است.
*از حضور پزشکان بدون مرز مطلبع نبودیم
رئیسی درباره ماجرای سفر پزشکان بدون مرز اظهار کرد: وزارت بهداشت در جریان سفر پزشکان بدون مرز نبود، باید توجه داشت خوشبختانه به هیچ وجه کمبود تخت نداریم، البته ما از کمک ها قدردانی میکنیم اما در شرایط کنونی ما نیازی به تخت و بیمارستان سیار نداریم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره اخبار منتشر شده درباره مشاهده ویروس جدید (هانتا ویروس) در چین اظهار کرد: اکنون خیلی نگران این ویروس نیستیم، اما بنابر پروتکل سازمان جهانی بهداشت باید مراقب هر نوع هشدار و شیوع ویروسی باشیم، به طور کلی در چین ویروسهای مشترک انسان و حیوان بسیار مشترک هستند و هانتا ویروس از این ویروسهاست.
وی درباره ساخت واکسن کرونا بیان کرد: در چین و آمریکا واکسن کرونا به صورت آزمایشی در حال آزمایش است و حداقل بین ۴ تا ۶ ماه آزمایش آن طول میکشد تا این اقلام وارد باز شوند، نباید انتظار داشته باشیم که این واکسنها به سرعت وارد بازار شوند. این ویروس مانند سارس نیست که ناپدید شود؛ احتمالا مثل آنفلوانزا هر سال شیوع پیدا خواهد کرد و واکسن نیاز ضروری برای پیشگیری در سال آینده است. تاکنون درمان قطعی برای ویروس کرونا کشف نشده است و درمانها برای رفع عوارض هستند.
*برای سیل آماده بودیم
وی ادامه داد: بنابر پیش بینیهای هواشناسی تیمهای ما در مناطق حاضر و در حالت آماده باش بوده و اقداماتی مثل واکسیناسیون انجام میشود. خوشبختانه سیل در مناطق با آلودگی کمتر رخ داده است باوجود این تیم های بیماریاب و بهداشت محیط ما در مناطق سیل زده حضور دارند و ما در ۲ جبهه سیل و کرونا در این مناطق میجنگیم. مراکز بهداشتی ما آسیب ندیده اند و از نظر بهداشتی وضعیت کنترل کننده است.
معاون وزیر بهداشت درباره فاصله گذاری اجتماعی گفت: تعطیلی مدارس و دانشگاهها تاثیر مثبت در کاهش پیک بیماری دارد؛ بر اساس پروتوکولل های جهانی اگر کشوری بیش از ۷۰ درصد فاصله گذاری اجتماعی را تحقق بخشد، بسیار تاثیر دارد. یکی از استراتژیهای موثر در فاصله گذاری این است که خروج از شهرها و شهرستانها و استانهای آلوده و ورود به مناطق غیر آلوده کم شود و در حالت پاندمی که همه مناطق آلوده هستند، ورود و خروج از شهرها ممنوع شود و این به تصویب رسید که بسیار ارزشمند است.
رئیسی افزود: سختگیرانهتر این است که تردد در شهرهای بین استان هم ممنوع شود و مگر در موارد اضطرار برای درمان و تامین مایحتاج ورود و خروج ممنوع شود و در داخل شهرها اماکن عمومی و مراکز فرهنگی و تعطیل شوند. در مرحله آخر این است که افراد را در خانه قرنطینه کنیم و امکان خروج از منزل میسر نباشد. قطع زنجیره ویروس با تعهد اجتماعی نه تحکم میسر میشود و اگر تعهد رعایت نشود دولتها مجبور به تحکم اجتماعی خواهند شد.
عوارض بعد از خروج ویروس در بدن نمی ماند
وی در پاسخ به پرسشی درباره باقی ماندن عوارض بیماری در بدن توضیح داد: مطالعات انجام شده نشان میأهد که برخی مطالب درباره باقی ماندن عوارض این بیماری در بدن صحیح نیست هرچند که اطلاعات کمی درباره این بیماری وجود دارد. و این ویروس عوارض شیمایی بر روی بدن نخواهد داشت. این ویروس ممکن است آسیب هایی به کلیه و ریه ها وارد کند این گونه نیست که با خارج شدن از بدن عوارض آن در بدن باقی بماند.
وی درباره اینکه آیا فرد مبتلا شده بازهم به این ویروس مبتلا خواهد شد یا خیر گفت: بررسی های انجام شده روی 13 هزار کیس نشان میدهد که آنتی بادی ساخته شده در بدن تا 40 هفته در بدن خواهد ماند و اینکه فرد مجدد به این ویروس مبتلا شود بعید است.
رئیسی افزود: مردم آمریکا طی هفتههای آتی با شیوع بیشتر این بیماری مواجه خواهند شد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به نقش آفرینی پزشکان پرستاران و پیراپزشکان در مبارزه به کرونا گفت: بسیاری از این افراد یک ماه است که به مرخصی نرفتهاند و در کانون ابتلا به ویروس قراردارند برخی از این افراد در این مسیر شهید شدهاند و برخی دیگر نیز به بیماری مبتلا شدهاند که آمار دقیقی از این افراد در دست نیست.
وی ادامه داد: ما به مراکز درمانی سراسر کشور اعلام کردهایم که اگر پزشکی به بیماری زمینهای مبتلا است در بیمارستانها حضور پیدا نکنند اما این افراد همانند روزهای جنگ داوطلبانه در این کارزار حاضر شدهاند هرچند که ما تلاش میکنیم امکانات حفاظتی را در اختیار این افراد قرار دهیم.
احتمال بروز اولین مورد ابتلا از گیلان
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در ابتدای شیوع کرونا احتمال می دادیم منشاء اولیه بیماری از قم بوده که به جاهای دیگر نیز سرایت کرده است. اما اکنون این احتمال وجود دارد که منشا در دو نقطه کشور بوده است؛ یعنی در قم و هم گیلان. در ارتباط با گیلان هنوز اطلاعاتمان کامل نیست و در این زمینه به سر نخهایی وجود دارد که تعدادی از دانشجویان ساکن ووهان، قبل از قرنطینه ووهان به استان گیلان بازگشتهاند و این احتمال در این مورد وجود دارد. تاکید میکنم اطلاعاتمان هنوز در این زمینه کامل نیست، به محض تکمیل اطلاعات، اطلاعرسانی خواهد شد.
منبع: فارس