مدل عرضه «دارا دوم» چگونه است؟-راهبرد معاصر
خبر بد برای استقلال | کوهی دچار پارگی رباط شد ببینید| پیام متفاوت خانمی از لبنان به رهبر انقلاب آغاز نشست فتح و حماس در قاهره | تلاش مصر برای برقراری آتش‌بس اعضای شورای پروانه ساخت سینمایی تغییر کرد بخشنامه بکارگیری معلمان ‎حق التدریس جامانده برای برخی استان‌ها صادر شد برای نخستین بار در جهان دانشمندان بیماری دیابت یک زن را به کمک سلول‌های چربی خودش درمان کردند دارو‌های سنتی چه نقشی در پاکسازی بدن دارند؟ دانشگاه آزاد: دانشجوی علوم‌ تحقیقات به دلیل اقدام منافی اخلاق به کلانتری تحویل داده شد حماس خبر الشرق الاسط در مورد محمد الضیف را تکذیب کرد انتقاد رئیس‌جمهور از کیفیت اجرای برخی خطوط ریلی نائب رئیس کمیسیون اجتماعی در واکنش به اطلاعیه مجمع درباره طرح ساماندهی کارکنان: مجمع تشخیص اجازه قانون‌گذاری ندارد ایران از چه موشک‌هایی برای پاسخ قاطع به اسرائیل استفاده خواهد کرد؟ رهبر جدید حزب محافظه‌کار انگلیس انتخاب شد عبدالکریم حسین‌زاده رسماً معاون رئیس جمهور شد ادعای رویترز: ایران و متحدانش خود را برای بازگشت دونالد ترامپ به قدرت آماده می‌کنند

مدل عرضه «دارا دوم» چگونه است؟

دومین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) از امروز، چهارشنبه، به مدت ۲ هفته پذیره‌نویسی می‌شود. هر فرد دارای کد ملی می‌تواند در آن مشارکت کند و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 26
کد خبر: ۵۶۳۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله «ETF» پالایشی یکم از امروز به مدت ۲ هفته آغاز می‌شود. این صندوق در قالب ۴ شرکت از جمله پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت بندرعباس از امروز (چهارشنبه) عرضه خواهد شد. ارزش کل سهام دولت در این نمادها تا پایان معاملات روز سه‌شنبه به رقم ۷۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد که با اعمال تخفیف ۲۰ درصدی، ارزش واگذاری ۶۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

 

قیمت پایانی سهام شرکت‌های موجود در صندوق «دارا دوم» که روز گذشته روی تابلوی بورس تهران نقش بست با کاهش ۲۰ درصدی به مردم ارائه می‌شود.

 

بر این اساس ۸۰ درصد قیمت پایانی روز سه‌شنبه ۴ شهریور ماه به‌عنوان مبنای قیمت‌ اصلی در نظر گرفته می‌شود که در بازه زمانی ۲ هفته‌ای برای انجام پذیره‌نویسی بدون تغییر می‌ماند. به این معنی که در این مدت نوسانات بازار در جهت مثبت و منفی تاثیری در قیمت نخواهد داشت.

 

در صورتی که یک سرمایه‌گذار صندوق «دارا یکم» را به مبلغ ۲ میلیون تومان خریداری کرده باشد، برای امروز ۳ میلیون تومان اجازه خرید از «دارا دوم» را خواهد داشت. بر این اساس افراد می‌توانند در مجموع دارا یکم و دارا دوم، تا سقف ۵ میلیون تومان خرید انجام دهند.

 

صندوق پالایشی یکم همانند دارا یکم، برای ورود به چرخه معاملات بورس یک ماه زمان نیاز دارد. در همین حال آزادسازی دارا دوم در اختیار سازمان خصوصی‌سازی نیست و پس از یک ماه سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه تصمیم‌گیر خواهد بود. در صورتی که بخشی از عرضه مورد استقبال قرار نگیرد هیات واگذاری در این زمینه تصمیم‌گیر خواهد بود. فروش به‌صورت بلوکی،‌ عرضه به‌صورت شناور یا در قالب یک صندوق ETF مواردی هستند که این هیات می‌تواند در قالب آن عرضه را انجام دهد.

 

مروری بر جزئیات «پالایشی یکم»

در اطلاعیه سازمان خصوصی‌‌‌سازی آمده است،‌ در اجرای جزء (۲) بند (الف) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و مصوبات هیات وزیران در این زمینه، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌‌گذاری، بخشی از سهام خود در شرکت پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت تهران را از طریق سازمان خصوصی‌سازی(به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران) واگذار می‌کند. سقف سرمایه‌گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی ایرانی) در مجموع دو صندوق قابل معامله اول و دوم دولتی، ۵۰ میلیون ریال (پنج میلیون تومان) تعیین شده است. پذیره‌نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

 

با این حال،‌ پس از اتمام پذیره‌نویسی و اخذ مجوز فعالیت صندوق از سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام موضوع فعالیت این صندوق با اعمال ۲۰درصد تخفیف به قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبل از شروع پذیره‌نویسی توسط سازمان خصوصی‌سازی به صندوق واگذار خواهد شد.

 

حداکثر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی، پس از کسر میزان سرمایه‌گذاری همان فرد در صندوق دارا یکم، ۵۰۰ واحد سرمایه‌گذاری است. پذیره‌نویسی به‌صورت همزمان از طریق بورس اوراق بهادار تهران و شبکه بانکی کشور برای هر شخص حقیقی دارای کد ملی امکان‌پذیر است.

 

با این حال، ۵ درصد از مبلغ جمع‌آوری شده در دوره پذیره‌نویسی به بازارگردانی واحدهای سرمایه‌گذاری در همان صندوق تخصیص خواهد یافت و جزو دارایی‌های صندوق محاسبه می‌شود. پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری موضوع این دستورالعمل صرفا شامل اشخاص حقیقی ایرانی بوده و اشخاص حقوقی یا اتباع خارجی نمی‌توانند در این پذیره‌نویسی شرکت کنند. بر این اساس،‌ شروع پذیره‌نویسی از بامداد روز چهارشنبه پنجم شهریور‌ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده و تا پایان روز چهارشنبه ۱۹ شهریور‌‌ماه سال ۱۳۹۹ ادامه خواهد داشت.

 

پذیره‌نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) صرفا از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌های آنلاین معاملاتی صورت می‌گیرد.

 

اشخاص فاقد کد معاملاتی می‌توانند از طریق درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب برای خرید واحدها اقدام کنند. هر شخص می‌تواند صرفا یکی از این دو روش را انتخاب کند. در این اطلاعیه آمده است، برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، جز در موارد ضروری از مراجعه حضوری به شعب بانک‌ها و کارگزاری‌ها پرهیز شود و پذیره‌‌نویسی از طریق مراجعه غیرحضوری به کارگزاری‌ها و سامانه‌‌های آنلاین معاملاتی و درگاه‌های غیرحضوری بانک‎ها انجام شود. چنانچه متقاضی به درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است مراجعه کند، بانک‌ها مکلف به پذیرش و دریافت اطلاعات او هستند.

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده