بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

توضیحات رئیس شورای امنیت درباره بازگرداندن تحریم‌های ایران

نماینده اندونزی به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت درخواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های ایران را رد کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 27
کد خبر: ۵۶۵۰۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ دیان تریانسیا دجانی، نماینده اندونزی در شورای امنیت و رئیس دوره‌ای این شورا تقاضای واشنگتن مبنی بر احیای تحریم‌های بین المللی علیه تهران را که براساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ برداشته شده بود، رد کرد.

 

وی گفت: برای من واضح است که یک عضو شورای امنیت (آمریکا) موضع خاصی در مورد موضوعات دارد، در حالی که تعداد قابل توجهی از اعضا دارای نظرات مخالف هستند.

 

دجانی گفت: از نظر من، هیچ اجماعی در شورای امنیت در این زمینه (بازگرداندن تحریم‌های ایران) وجود ندارد.

بنا به گزارش خبرنگار رویترز، در کمتر از ۲۴ ساعت پس از درخواست آمریکا برای فعال‌شدن مکانیسم ماشه و برگشت تحریم‌ها علیه ایران، ۱۳ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت مخالفت خود را با این اقدام واشنگتن اعلام کرده‌اند. این خبرگزاری اعلام کرد ۱۳ عضو شورای امنیت با ارسال نامه‌هایی تاکید کردند واشنگتن در سال ۲۰۱۸ از توافقنامه هسته‌ای ایران خارج شده است و دیگر عضوی از برجام نیست که بخواهد با استناد به آن مکانیسم ماشه را فعال کند.

 

این اعضا اعلام کردند آمریکا مشروعیت بازگرداندن تحریم‌های ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را ندارد و درخواست آمریکا، بی‌اساس است. تنها کشور دومینیکن با تلاش آمریکا برای بازگرداندن مکانیسم ماشه مخالفت نکرده است. خبرگزاری رویترز همچنین اعلام کرد به دلیل مخالفت‌های گسترده اعضای شورای امنیت با فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، رئیس دوره‌ای شورای امنیت قطعنامه ادامه لغو تحریم‌های ایران را برای رای گیری در شورا مطرح نخواهد کرد.

 

بر اساس توافق صورت گرفته در برجام، تحریم‌های گذشته علیه ایران در شورای امنیت لغو نشده بلکه به حالت تعلیق درآمده است. آمریکا و یا هر کشور عضو دائم شورای امنیت می‌تواند با استناد به این موضوع مدعی نقض برجام از سوی ایران شود. در این صورت، طرفین سی روز مهلت دارند که با یکدیگر در این زمینه رایزنی و گفتگو کنند. در صورت عدم توافق، قطعنامه ادامه تعلیق تحریم‌های ایران در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود. در این حالت اگر همه کشور‌های عضو شورای امنیت هم موافق ادامه تعلیق تحریم‌های ایران باشند، آمریکا می‌تواند به راحتی به این قطعنامه رای منفی داده و با حق وتو تمامی تحریم‌های گذشته علیه ایران را بازگرداند.

 

آمریکا که پیش از این نتوانست اجماعی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت ایجاد کند، روز پنج‌شنبه از فعال‌کردن مکانیسم ماشه خبر داد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر