پاسخ رئیس جمهور لبنان به زمان ازسرگیری پرواز‌ها از ایران ترامپ: ترجیح می‌دهم با ایران به توافق برسم گزارش مرکز لرزه‌نگاری آمریکا از زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری میانمار + عکس ۱۴۴ کشته و ۷۳۲ زخمی جدیدترین آمار از زلزله امروز میانمار تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب‌الله زینب نصرالله: لبنان هرگز اسرائیلی نخواهد شد مقدم‌فر: آمریکا خطا کند با پاسخ‌های شگفت‌انگیزی مواجه می‌شود علت انتخاب عمان برای پاسخ به آمریکا از زبان عراقچی عراقچی: هیچکدام از مواردی که از نامه ترامپ منتشر شده است را تایید نمی‌کنیم + فیلم پنتاگون: در جنگ احتمالی با چین، پایگاه گوام در مراحل نخست ویران می‌شود بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز جهانی قدس ۱۴۰۴ نخست وزیر عراق: درخواستی برای انحلال حشد شعبی دریافت نکردیم چین: آماده همکاری دریایی با ایران هستیم حملات هوایی گسترده آمریکا به یمن عراقچی به همتای انگلیسی: مذاکره تحت فشار و تهدید بی‌معناست

گوترش: صلح تنها راه ممکن در یمن است

دبیرکل سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با یک رسانه عربی، در مورد موضوعات مهم و تحولات در منطقه غرب آسیا و شرق آسیا گفت‌وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۷ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 28
کد خبر: ۵۶۷۲۵

به گزارش راهبرد معاصر  دبیرکل سازمان ملل متحد صلح و توقف درگیری‌ها را تنها راه بیرون رفت از بحران یمن دانست و گفت که باید این درگیری‌ها هرچه سریعتر متوقف شده و صلح برقرار شود.

آنتونیو گوترش شامگاه جمعه در گفت‌وگو با شبکه سعودی العربیه گفت که سازمان ملل «شدیداً» از توافق ریاض حمایت می‌کند و برای حل بحران یمن به این توافق چشم دوخته است.

توافق ریاض سال گذشته بعد از سلسله درگیری‌ها بین نیروهای یمنی وابسته به امارات و عربستان سعودی حاصل شد و هدف از آن، پایان دادن به جنگ نیابتی و شراکت دادن جدایی‌طلبان جنوب یمن موسوم به «شورای انتقالی جنوب» وابسته به ابوظبی در دولت مستعفی بود.

دبیرکل سازمان ملل متحد در بخشی از سخنان خود، تنها راه غلبه بر مشکلات جهانی از جمله کرونا را همکاری مشترک کشورهای جهان دانست و گفت که اشاعه تسلیحات و نبود مساوات در جهان مستلزم همکاری بین‌المللی است.

او گفت: «برخی از کشورها صرفاً برای مردم خود دست به سرمایه‌گذاری در واکسن کرونا می‌زنند. ما باید تلاش‌ها برای رسیدن به واکسن بیماری کووید ۱۹ را بیشتر و متحد کنیم. ما در نبرد مشترکی هستیم و آن نبرد و مقابله با کروناست».

گوترش به تحولات اخیر در لیبی نیز اشاره کرد و گفت که سازمان ملل برای تحقق آتش‌بس در لیبی و یمن سخت تلاش می‌کند. با این حال او آتش بس در سوریه را تا حد زیادی «پایدار» دانست.

او گفت که قطعنامه سازمان ملل در مورد تحریم صادرات سلاح به لیبی واضح است و کشورهای ذی‌نفوذ در این کشور باید از نفوذ خود برای تحقق صلح در لیبی استفاده کنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد بدون اینکه نامی از کشوری ببرد، گفت که برخی از گروه‌ها با مداخله در لیبی در ایجاد هرج و مرج در این کشور دست دارند.

گوترش در گفت‌وگو با العربیه به اوضاع عراق نیز اشاره کرد و گفت که سازمان ملل از ثبات و وحدت این کشور حمایت می‌کند و معتقد است که این عراقی‌ها هستند که می‌توانند مشکلات خود را حل کنند و باید استقلال خود را داشته باشند.

او با بیان اینکه سازمان ملل خواهان تشکیل دولت جدید در لبنان برای حل مشکلات خود است، اظهار امیدواری کرد که نیروهای حافظ صلح در این کشور همچنان به مأموریت خود در این کشور ادامه دهند.

دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه طرحی جایگزین راهکار دودولتی در فلسطین وجود ندارد، ابراز امیدواری کرد که رژیم صهیونیستی از طرح اشغالی خود در الحاق کرانه باختری به قلمرو خود صرف نظر کند.

او در پایان از وجود «اختلافات گسترده» بین چین و ایالات متحده آمریکا خبر داد و گفت که دو کشور باید در راستای حل این اختلافات تلاش کنند.

 

فارس

ارسال نظر