سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

بزرگترین تالاب جهان در حریق نامرئی

بزرگترین تالاب جهان در برزیل در حالی می‌سوزد که آتش آن اغلب نامرئی و غیرقابل مشاهده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 30
کد خبر: ۵۶۹۱۲

به گزارش راهبرد معاصر منطقه طبیعی پانتانال برزیل، پوشش گیاهی فشرده در زیر آب‌های باتلاقی در طول فصل رطوبت با تبخیر تالاب‌ها و دریاچه‌ها، خشک شده و رسوبات قابل اشتعالی را در زیر زمین باقی می‌گذارد که می‌تواند به مدت طولانی پس از خاموش شدن شعله‌های آتش قابل سوختن باشد.

آتش‌نشانان در سراسر برزیل در تلاش برای اطفای حریق از جنگل‌های بارانی آمازون تا دشت‌های ساوانای سرادو هستند اما وضعیت آتش‌سوزی منطقه پانتانال اکنون به عملیاتی ویژه برای آن‌ها تبدیل شده است.

آتش‌نشانی برزیل تنها راه مقابله با آتش زیر زمین در پانتانال را حفر ترانشه (فرورفتگی‌های عمیق در زمین) اعلام کرده است اما با توجه به طول زیاد حدود ۲۰ کیلومتری خط آتش‌سوزی، انجام این عملیات نیز غیرممکن به نظر می‌رسد.

آتش‌سوزی در این منطقه شدیدترین آتش‌سوزی در ۱۵ سال گذشته است. شعله‌های آتش تنوع زیستی این منطقه غنی از تاپیرها، پوماها، برگچه‌خوارها و متراکم‌ترین جمعیت جهان از جاگوارها را تهدید می‌کند.

پانتانال که نام آن از کلمه پرتغالی "باتلاق" گرفته شده است، بیش از ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع در برزیل وسعت یافته و به بولیوی و پاراگوئه نیز گسترش پیدا کرده است.

وزش بادهای شدید نیز این آتش‌سوزی‌های زیر زمینی و غیرقابل رویت را تشدید کرده است.

صدها آتش‌نشان، کارمند محیط زیست، محیط بان و سرباز هفته‌ها ۲۴ ساعت شبانه روز تلاش کرده‌اند تا شعله‌های آتش را که هزاران کیلومتر مربع از پانتانال را ویران کرده است، خاموش کنند.

با افزایش دما به بیش از ۴۰ درجه سانتی‌گراد این هفته یک آتش سوزی غیرقابل توقف نیز در بحبوحه وزش بادهای شدید در این منطقه طبیعی ایجاد شد.

بنا بر گزارش رویترز، این منطقه یک دشت سیلاب وسیع است که به طور معمول در فصل بارندگی، تقریباً از نوامبر تا مارس با آب پر می‌شود اما سیل امسال کمتر از حد معمول بوده و خشکسالیِ متعاقب آن، منطقه را به طرز خطرناکی مستعد آتش‌سوزی کرده است.

 

ایسنا

ارسال نظر